Ιεροσυλία….

Οι Χρυσαυγίτες τραγουδούν για τους…. Έλληνες μετανάστες. “Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά, και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά….”  Σε λίγο θα τραγουδούν και Μάνο Λοϊζο “δε θα περάσει ο φασισμός…”

Μόλις ενημερώθηκε η κόρη του αείμνηστου και σπουδαίου Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία Ρασούλη, πως οι χρυσαυγίτες χρησιμοποιούν το τραγούδι του πατέρα της “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ”,  σε μουσική υπόκρουση στην Κόρινθο έσπευσε να δηλώσει μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook: “Μέχρι να δωθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με την χρήση του τραγουδιού “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ” ως μουσική υπόκρουση σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε πλήρη συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού αυτού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ”, Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση “Χρυσή Αυγή”, λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης και των επίσημων λειτουργών της. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού “Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ” από την ίδια την οργάνωση “Χρυσή Αυγή” και τα μέλη της, τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική”.
H Ναταλία δέχθηκε την συμπαράσταση και τα συγχαρητήρια κόσμου μέσα από την σελίδα της στο facebook, όλοι στήριξαν την απόφαση της και με λόγια θαυμασμού και συγκίνησης στάθηκαν δίπλα της στην απόφαση της αυτή.
Ο σύζυγος της, ο επίσης μουσικός  Κωνσταντίνος Στεφανής,  μέσα από τη δικιά του προσωπική σελίδα στο Facebook έγραψε: “Για όσους δεν καταλαβαίνουν τους στίχους, τους παραθέτω για μελέτη” ενώ συμπλήρωσε: “Είναι απίστευτη η χρήση αυτού του τραγουδιού για ψεύτικα εθνικιστικά είδωλα…πάντα το είχε παράπονο ο πεθερός μου ότι πολλοί δεν το καταλαβαίναν σε βάθος…είναι από τα πιο ανθρωποκεντρικά τραγούδια σπάζοντας φραγμούς και σύνορα”. 
Είναι άξιο απορίας πώς αυτοί που εκπροσωπούν τον φασισμό και τάσσονται κατά των αλλοδαπών με βία,  να ακούνε τραγούδια των οποίων οι στίχοι είναι αντίθετοι με αυτά που οι ίδιοι εκπροσωπούν. “Χαρά στον Έλληνα που ελληνοξεχνά, και στο Σικάγο μέσα ζει στη λευτεριά, εκείνος που δεν ξέρει και δεν αγαπά, σάμπως φταις κι εσύ καημένη και στην Αθήνα μέσα ζει στη ξενιτιά”.
Ο Μανώλης Ρασούλης δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος δημιουργός, ήταν ιδεολόγος, φιλόσοφος, τα τραγούδια του περιείχαν ιδέες, αντιλήψεις, κοσμοθεωρίες. Που όμως δεν ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ (ή μήπως είναι και αντίθετες;) με την Χρυσή Αυγή. Γι αυτό η χρήση των τραγουδιών του σπουδαίου Μανώλη Ρασούλη από χρυσαυγίτες είναι απλώς ιεροσυλία.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!