Ένα Κλικ με το Μελάνι “Πες μου…”

Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου

Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που οι άνθρωποι θα είναι ανθρώπινοι και δεν θα σκοτώνουν συνανθρώπους τους επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα, ο ρατσισμός δεν θα υπάρχει ούτε καν ως έννοια. Θα είναι άγνωστη λέξη παλιομοδίτικη.
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που οι κυβερνήσεις δεν θα κατασκευάζουν πολέμους για οικονομικά συμφέροντα και δεν θα σκοτώνονται αθώα παιδιά, δεν θα υπάρχει αίμα στους δρόμους, δεν θα υπάρχει ο φόβος του πολέμου.
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που δεν θα χωρίζεται ο κόσμος σε αντιθέσεις: οι χοντροί που πάνε στα ινστιτούτα αδυνατίσματος και οι άνθρωποι- σκελετοί που πεθαίνουν από την πείνα.
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που θα μας νοιάζει ο διπλανός μας και θα τρέχουμε να βοηθήσουμε όσους μας έχουν ανάγκη, χωρίς να κοιτάμε το δικό μας συμφέρον, αλλά το κοινό καλό.
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που θα μιλάμε με γνώσεις, θα ξέρουμε τι λέμε και θα αναζητάμε τις αλήθειες και θα κοιτάμε τους άλλους στα μάτια.
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που θα θυμηθούμε πως το πιο σημαντικό είναι να παραμένεις άνθρωπος….Έτσι όπως το έλεγε η Κατερίνα Γώγου:
“Δεν ξέρω -μην περιμένεις και από μένα πολλά-
τόσα έζησα, τόσα έμαθα, τόσα λέω
κι απ’ όσα διάβασα ένα κρατάω μόνο:
“Σημασία έχει να παραμένεις άνθρωπος”.
Θα την αλλάξουμε τη ζωή! ”
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που θα την έχουμε αλλαξει την ζωή.
Πες μου για εκείνο το καλοκαίρι που θα φωλιάζει η αγάπη και ο έρωτας στις καρδιές μας και η μόνη μας έννοια θα είναι αν θα φάμε καρπούζι ή πεπόνι.
Πες μου πως θα έρθουν καλύτερες μέρες και οι άνθρωποι θα θυμηθούν τις πραγματικές αξίες και ουσίες της ζωής…
Πες μου! Κι ας είναι το δικό μου όνειρο θερινής νυχτός….

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!