My View “Θα πηδηχτούμε απ’ το παράθυρο….”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

 

Φαίνεται ότι θα  πηδηχτούμε όλοι απ’ το παράθυρο, ή πιθανότερο απο κάποια τράπεζα.
Από τον καιρό που ήμουν μικρός είχα αυτό το άσχημο συναίσθημα για τα λεφτά. Τα έβλεπα σαν κάτι το αρνητικό για τον κόσμο.
Δεν αμφιβάλλω ότι τα λεφτά μας βοηθούν να κάνουμε πολλά. Απλά ποτέ δεν έμοιαζαν με κάτι που είχα φανταστεί ότι θέλω.
Τα περισσότερα καλά πράγματα στην ζωή έρχονται δωρεάν. Σήμερα κάποιοι θέλουν να βάλουν barcode σε όλα τα αγαθά της γης, και του ουρανού. Κυριολεχτικά.
Γιατί όλα να κυβερνούνται απο το χρήμα και όλα να έχουν την χρηματική τιμή τους; Γιατί να υπάρχει αυτή η σκλαβιά;
Φυσικά αυτό είναι ακόμα στο χέρι μας. Αναρωτηθήκατε ποιός δίνει στους λίγους όλα αυτά τα λεφτά; Ή ακόμα καλύτερα ποιός κάνει τα λεφτά σημαντικά; Για παράδειγμα φανταστείτε να έρθει ο τάδε στο κατάστημα/σπίτι σας και να σας δώσει για τις υπηρεσίες σας χίλια ευρώ και να μείνετε να τον βλέπετε σαν να είναι βλαμμένος.
Κάποτε το αγαπημένο μου κανάλι discovery έλεγε ότι στην δεκαετία του ογδόντα θα κυβερνά το χρήμα, στην δεκαετία του ενενήντα θα κυβερνούν αυτοί που θα ελέγχουν τις πληροφορίες, και μετά το 2000 θα κυβερνά το conspiracy. Τότε που το άκουσα δεν κατάλαβα με ποιο τρόπο θα κυβερνά το ψέμα. Αλλά σήμερα βλέπω τι εννοούσε.
Όταν έγιναν όλα αυτά εδώ μόλις κάτω απο την Κύπρο μας, στην Αίγυπτο και στην Λιβίη, λίγοι είναι αυτοί που αντιλίφθηκαν την αλήθεια. Τα mass media έδειχναν τον Μουμπάρακ και τον Καντάφι σαν τσάρους και αυτή είναι η “αλήθεια” που δεχτήκαμε. Όμως… έκατσε κανείς να διαβάσει την ιστορία πίσω απο αυτούς τους ηγέτες; Αυτές τις δεκαετίες τις οποίες κυβερνούσαν, υπήρχε ειρήνη και ευημερία στις χώρες τους. Η Αίγυπτος έγινε ένας πολύ προσιτός τουριστικός προόρισμος. Ο Καντάφι απο την άλλη, πήρε μια πολύ φτωχή χώρα και την έκανε απο τις ποιό πλούσιες. Έκανε σχολεία και αναγκαστική την φοίτηση, τριτοβάθμια εκπαίδευση, το κάθε νιόπαντρο ζευγάρι έπερνε χορηγία (δεκάδες χιλιάδες δολλάρια), όλοι είχαν πολύ χαμηλότοκα δάνεια, έκανε δρόμους, έκανε σύστημα να φέρνει καθαρό νερό απο την άλλη άκρη της Σαχάρας, η τιμή της βενζίνης ήταν μηδαμινή και όλοι είχαν το δικό τους σπίτι με βοήθεια απο το κράτος.  Χμμ….τώρα που το ξανασκέφτομαι μακάρι να τον είχαμε ηγέτη. Επειδή για τον λαό ο άνθρωπος αυτός έκανε πολλά. Τρελός; Ίσως, γιατί όχι. Ο Καντάφι είχε ένα όνειρο, επειδή είχε αρκετό χρυσάφι, ήθελε να κάνει ένα ενιαίο χρυσό νόμισμα για όλη την Αφρική! Κάτι που πραγματικά τρέλαινε τις χώρες που θέλουν να κυβερνούν/κοροϊδεύουν τον κόσμο.
Δυστυχώς κάτι συμβαίνει στην Αμερική. “Η χώρα των ελέυθερων”. “Η χώρα τον ονείρων” . Ίσως κάποτε να ήταν. Κάποτε….. Τώρα σε βάζουν φυλακή επειδή φυλάεις νερό της βροχής ή επειδή φυτεύεις λαχανόκηπο αντί για γρασίδι. Κάτι έγινε σε αυτή την χώρα. Το σύνταγμα που έγραψαν οι πατέρες της, της έδωσε όλο το μεγαλείο που έχει σήμερα (όσο και αν την μισούν ορισμένοι – είναι κάτι το εκπληκτικό η Αμερική). Αλλά αυτό αλλάξε. Ο πόλεμος στην Γιουγκοσλαβία, δεν μου κάνει κανένα νόημα. Εσας; Τώρα και αυτοί οι πολέμοι φαίνεται ότι είναι μια άλλη πραγματικότητα. Μια που δεν μας θέλουν να γνωρίζουμε.
Επειδή αυτά που συμβαίνουν ειναι πολύ πιο σημαντικά απο τον καναπέ μας, αλλά εμείς χαβά μας. Υπάρχει άλλη πραγματικότητα. Η Νέα κατάταξη – New World Order – την οποία μας επιβάλουν. Αλλά πρίν να αρχίσουμε να κατηγορούμε, πάλι, πρέπει να μάθουμε την αλήθεια.
Ποιοί είναι πραγματικά πίσω απο όλα αυτά; Ξεχάστε τις χώρες όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα. Τώρα είναι καιρός για βασιλιάδες. Και μας χρειάζονται να συνεχίσουμε να ζούμε όπως συνηθίσαμε για να καταφέρουν την ολοκληρωτική τους κυριαρχία.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!