Σκέφτομαι Θέατρο “Μεταξύ Μπρίστολ και Νέας Υόρκης”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος  Θεατρικών Σπουδών)

 

 Μεταξύ  Μπρίστολ και  Νέας Υόρκης

Αυτή τη βδομάδα ενώ βρίσκομαι ακόμη στο βρόχερο Μπρίστολ, αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με ένα ανερχόμενο ηθοποιό και καλό φίλο τον Σταύρο Πατσιά. Ο Σταύρος έχει σπουδάσει Θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου και τώρα βρίσκεται στο πανέφορμο και ζωντανό “concrete jungle” – στη Νέα Υόρκη.  Βρίσκεται στο δεύτερο έτος των σπουδών του στο Lee Strasberg Film and Theatre Institute και σπουδάζει υποκριτική. Του πήρα μία συνέντευξη, επειδή πιστεύω πως αξίζει να τον γνωρίσετε και εσείς.

Σταύρο καταρχάς γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέατρο και με την υποκριτική; Από πόσο χρονών ασχολείσαι;
Πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή ήταν στο νηπιαγωγείο αλλά ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εν τέλει αυτό θα ήταν το επάγγελμα που θα ακολουθούσα.  Αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με την υποκριτική όταν ήμουν 14 χρόνων.  Ο κυριότερος λόγος ήταν ότι ήθελα να ασκήσω τόσα πολλα επαγγέλματα και ο μόνος τρόπος να το επιτύχω αυτό είναι μέσο της υποκριτικής.

Τι έχεις κερδίσει από τη διαμονή σου στην Νέα Υόρκη;
Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο: για την τέχνη της υποκριτικής, για το παγκόσμιο θέατρο και κινηματογράφο. Ακόμα έχω γνώρισει αρκετά άτομα του θεατρικού και κινηματογραφικού κόσμου.  Προς το παρών η δουλειά μου εστιάζεται κυρίως στην ολοκλήρωση της διπλωματικής μου.  Ταυτόχρονα όμως έχω δουλέψει σε ταινίες μικρού μήκους μ καθώς και σε αρκετές θεατρικές παράστασεις.

Εσύ με τι θα ήθελες να ασχοληθείς στο μέλλον, με το θέατρο ή κινηματογράφο;
Προς το παρών είμαι ανοιχτός σε όλες τις προτάσεις του χώρου επειδή πιστεύω πως έχω ακόμα πολλά να μάθω, εμπείρια και τεχνική.  Αν όλα παν καλά, στοχεύω περισσότερο ως ηθοποιός κινηματογράφου,  αλλά αυτό θα το δείξει η πορεία.

Ποιο είδος θεάτρου σ’ αρέσει και γιατί;
Μου αρέσει πολύ το νατουραλιστικό θέατρο.  Με ενθουσιάζει όμως να πηγαίνω και να παρακολουθώ παραστάσεις διαφόρων θεατρικών δρομένων.  Αυτός είναι και ένας λόγος που μου αρέσει πολύ το θέατρο.  Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου παρουσιάσει η φαντασία και η δημιουργικότητα ενός καλλιτέχνη!

Σκοπεύεις να επιστρέψεις Κύπρο; Πόσο δύσκολο είναι για ένα Κύπριο καλλιτέχνη που σπουδάζει και εργάζεται στο εξωτερικό να επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του;
Θα το ήθελα και πιστεύω θα μπορούσα να μάθω αρκετά από τον κυπριακό καλλιτεχνικό χώρο.  Προς το παρόν όμως θα ήθελα να δοκιμάσω την τύχη μου στο εξωτερικό. Αν θα είναι εύκολο ή δύσκολο πιστεύω εξαρτάται από τον καλλιτέχνη και από τις ευκαιρίες που θα του δωθούν.  Πιστεύω ό,τι υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι που μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις ενός καλλιτέχνη.

Τι σημαίνει θέατρο για σένα Σταύρο;
Για μένα θέατρο είναι ο λόγος που ξυπνώ το πρωί!

 

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!