New Age Stuff “Φενγκ Σούι”

Η Κινέζικη Τεχνική που επηρέαζει και αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων!

 

Ο Τσου Λι, ένας σπουδαίος δάσκαλος του Ταό έλεγε: “Ζωή είναι να μάθουμε να  χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το Φενγκ Σούι είναι τα βήματα  αυτού του χορού…” H Γρηγορια Θεοδοσίου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος “Lo Shu Feng Shui” στη Λάρνακα  και Λευκωσία, μιλά στο Skala Times για την κινέζικη τεχνική Φενγκ Σούι.

 

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Εσύ Γρηγορία πως πήρες την απόφαση να ανοίξεις αυτό το κατάστημα Φενγκ Σούι;
Είχα μελετήσει μέσω βιβλίων αλλά και μέσω σπουδών, για το Φενγκ Σούι. Μετά από την μελέτη μου γύρω από το θέμα, αποφάσισα να ανοίξω το κατάστημα. Αρχικά ήμουν Γραφίστρια, αυτό είχα σπουδάσει και αυτό ήταν το επάγγελμα μου. Μιλάμε για πριν 17 χρόνια, τότε που πολύ λίγος κόσμος ήξερε τι ήταν το Φενγκ Σούι. Θυμάμαι ο σύζυγος μου, μου είχε πει “κάνε έρευνα να δούμε τι είναι το Φενγκ Σούι”; Ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε και να βάζουμε το Φενγκ Σούι στη ζωή μας, στο σπίτι μας. Για προσωπική μας αυτοβελτίωση και ανάπτυξη, για πρόοδο. Είχαμε τότε ξεκινήσει μαζί σεμινάρια στο εξωτερικό για το Φενγκ Σούι αλλά και για παρεμφερή, (όπως είναι “προγραμματισμός του μυαλού”) και σιγά σιγά μπήκαμε σε αυτό το μονοπάτι.

Μιλάμε πριν 17 χρόνια τότε που ελάχιστοι Κύπριοι ήξεραν την τεχνική  Φενγκ Σούι.
Ναι γι αυτό και όταν ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε μαζί με το σύζυγο μου, δεν το είχαμε πει σε κανένα. Μόνο όταν πέρασαν 10 χρόνια, ανοίξαμε το κατάστημα και είχαμε πει πως ασχολούμαστε με αυτό. Οι πιο κοντινοί μας άνθρωποι όταν τους το ανακοινώσαμε είχαν μείνει έκπληκτοι. Το βρήκαν περίεργο που θα αφήναμε τις δουλειές μας για να ασχοληθούμε με αυτό. Άλλωστε εγώ είχα μια καλή δουλειά, ως γραφίστρια. Αλλά είχαμε πάρει τις αποφάσεις μας, αφού εμείς είχαμε βοηθηθεί με το Φενγκ Σούι, θέλαμε να το μεταδώσουμε και σε άλλο κόσμο. Με αυτό το σκεπτικό ανοίξαμε το κατάστημα και με πολλή αγάπη. Πρόσφατα μάλιστα, εκτός από το κατάστημα μας εδώ στη Λάρνακα, ανοίξαμε ακόμη ένα στη Λευκωσία.

Οι σπουδές που έκανες για Φενγκ Σούι πόσο σε βοήθησαν;
Οι σπουδές με έκαναν να  συνειδητοποιήσω το σοφό “Εν οίδα ότι ουδέν οίδα”. Οι σπουδές σε αυτά τα μονοπάτια είναι σπουδές που δεν τελειώνουν ποτέ! Ήταν η αρχή για να θέλω να μαθαίνω ακόμα περισσότερα. Ξεκίνησα με Πανεπιστήμιο της Αμερικής και τώρα συνεχίζω με Πανεπιστήμιο στην Μαλαισία. Καλό είναι όταν μελετά κανείς αυτά τα θέματα, να έχει διάφορους masters, δασκάλους. Ο master με τον οποίο μελετώ τώρα, τα τελευταία 7 χρόνια, είναι ένας άνθρωπος πολύ νέος, αυτοδημιούργητος, ο οποίος πέτυχε από πολύ νεαρή ηλικία να γίνει εκατομμυριούχος, εφαρμόζοντας κάποιες Φενγκ Σούι τεχνικές. Οι σπουδές δεν τελειώνουν ποτέ, ταξιδεύω συχνά τόσο για το κατάστημα, όσο και για τις σπουδές μου.

Αν σε ρωτήσει κάποιος να του εξηγήσεις, όσο πιο απλά γίνεται, τι έστι Φενγκ Σούι, τι θα του πεις;
Το Φενγκ Σούι ως λέξεις σημαίνει άνεμος και νερό. Ο λόγος είναι επειδή το τσιν (ενέργεια) ταξιδεύει με τον άνεμο και λιμνάζει όταν συναντήσει το νερό. Οι τεχνικές του Φενγκ Σούι μελετούν τον περιβάλλοντα χώρο σε σχέση με τον άνθρωπο. Να τονίσουμε ότι δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία. Ουσιαστικά είναι τεχνική που μελετά τον περιβάλλον χώρο (είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά).

Ενημερώνεις τους πελάτες σου για τον χώρο τους, όταν έρθουν εδώ να αγοράσουν κάτι;
Ενημερώνω δωρεάν. Υπάρχει το δυναμικό Φενγκ Σούι της κάθε χρονιάς, που είναι η ενέργεια που ταξιδεύει σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις (ανατολή, νότο κτλ) κάθε χρόνο. Αυτό ισχύει για όλους τους χώρους, είτε το σπίτι μας, είτε ο εργασιακός μας χώρος. Από το καιρό που άνοιξα το κατάστημα, εδώ και 7 χρόνια, ενημερώνω το κόσμο πως μπορεί να εκμεταλευτεί σωστά την ενέργεια της κάθε χρονιάς. Το Φενγκ Σούι αλλάζει τη διάθεση προς το καλύτερο και φέρνει αρμονία και προστασία. Δίνουμε έντυπα και επίσης έχουμε βάλει τις σχετικές πληροφορίες στο site του καταστήματος. Το Φενγκ Σούι είναι για όλους. Έχουμε πελάτες όλων των ηλικιών και Κύπριους και ξένους.

Έρχονται και Κύπριοι…
Βεβαίως, αλλιώς θα κλείναμε! (Γέλια)  Απλώς, συμβαίνει το εξής: όπως εγώ όταν πρωτοξεκινούσα να ασχολούμε δεν το ήξερε κανείς, έτσι και πολλοί Κύπριοι ασχολούνται χωρίς να το διατυμπανίζουν. Επίσης έχουμε και πελάτες επιχειρηματίες ή διάσημα – γνωστά πρόσωπα, οι οποίοι προτιμούν να πάμε στο χώρο τους όταν δεν θα είναι κανείς εκεί, επειδή δεν θέλουν να γνωστοποιούν σε κανένα ότι ασχολούνται με το Φενγκ Σούι. Βεβαίως υπάρχει εχεμύθια εκ μέρους μας.

Υπάρχουν σύμβολα για το Φενγκ Σούι. Οι δύο πάπιες για αγάπη, οι τρεις χελώνες για μακροζωϊα, υγεία,  κτλ. Κάποιος, ορθολογιστής  θα πει “πως γίνεται μια χελώνα ψεύτικη να βοηθά;”
Υπάρχει απάντηση ακόμα και γι αυτό, ξέρεις ακόμη και εγώ η ίδια προβληματίζομαι πρώτη με τέτοιου είδους απορίες. Τα συγκεκριμένα σύμβολα επικράτησαν αιώνες τώρα και δισεκατομμύρια άνθρωποι πιστεύουν σε αυτά, είναι ήδη ενεργοποιημένα, λόγω της πίστης τόσων ανθρώπων, ακόμα και αν εσύ που βάζεις τη χελώνα δεν το πιστεύεις.

Επίσης Γρηγορία κάνεις και ανάλυση πεπρωμένου. Τι ακριβώς είναι; Μπορούμε να αποφύγουμε το πεπρωμένο μας;
Βεβαίως, αυτό πιστεύω εγώ, το πεπρωμένο μπορεί να αλλάξει αν αλλάξουμε εμείς. Πιστεύω πως η αυτοβελτίωση του ανθρώπου είναι ότι σημαντικότερο ήρθε να κάνει στη γη. Η ανάλυση πεπρωμένου γίνεται με την ημερομηνία και ώρα γέννησης, αλλά ακόμα και αν κάποιος δεν ξέρει την ώρα ακριβώς, πάλι μπορεί να γίνει. Απο το γενέθλιο χάρτη, που βλέπουμε στην ανάλυση πεπρωμένου, μπορούμε να δούμε πράγματα που πρόκειται να γίνουν και αν είναι άσχημα να βρούμε λύσεις να τα αποφύγουμε. Δεν το λέω για να ακουστεί βαρύγδουπο, υπάρχουν και άσχημα πράγματα που θα τα ζήσουμε, τα οποία θα μας διδάξουν κάτι. Στην ανάλυση πεπρωμένου, που βασίζεται στην κινέζικη αστρολογία, δεν λέμε απλώς αυτά που θα γίνουν, αλλά, το πιο σημαντικό, βλέπεις πράγματα σήμερα και προειδοποείς τον άλλον για κάτι που θα γίνει μετά απο 10 χρόνια, έτσι ώστε να προσέξει, να κάνει τις αλλαγές που πρέπει για  να το αποφύγει (αν πρόκειται για κάτι άσχημο). Δεν μου αρέσει η μελλοντολογία, η ανάλυση πεπρωμένου δεν λέει το μέλλον, απλά βρίσκει λύσεις για να αποφύγουμε αρνητικές καταστάσεις που θα συνέβαιναν στην ζωή μας. Για να αλλάξει η ζωή κάποιου εξαρτάται από τον ίδιο. Τα άσχημα γίνονται για να μάθουμε κάποια πράγματα, αν μάθουμε τότε μπορεί και να αποφύγουμε αυτό που θα παθαίναμε ως μάθημα. Επίσης, μπορεί κάποιος μέσω της ανάλυσης πεπρωμένου να δει ποιο επάγγελμα του ταιριάζει για να είναι ευτυχισμένος και να κερδίζει λεφτά. Μέσω της ανάλυσης πεπρωμένου μπορεί κανείς να εντοπίσει πράγματα για τη ζωή του που πριν δεν τα είχε καν δει ή σκεφτεί.

Εσύ Γρηγορία πιστεύεις στο Θεό;
Πιστεύω πάρα πολύ στο Θεό και έχω πίστη. Επίσης, πιστεύω πως όταν ο Θεός μας “βάζει” στη γη, μας δίνει πολλά μονοπάτια για να ακολουθήσουμε και εξαρτάται από εμάς ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσουμε.

Κατάστημα Lo Shu Feng Shui
Τηλ: 24620235 (Λάρνακα)  και  22260201 (Λευκωσία)
Εμέηλ: info@mgtheodosiou.com
www.mgtheodosiou.com 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το βιβλίο του Ανδρέα Νικολαϊδη ή έστω να αναθεωρήσει τη στάση του

Της Γιώτας Δημητρίου Το βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ανδρεά Νικολαϊδη, με τίτλο  «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία», είναι ένα από

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

error: Content is protected !!