Book for Thought “Όσο αντέχει η ψυχή”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου, Ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Bibliocosmos

Όπως κάθε Μάη, έτσι και φέτος,  η Λένα Μαντά και οι εκδόσεις Ψυχογιός μας προσφέρουν το σίγουρο best seller του καλοκαιριού. Ο τίτλος του βιβλίου λέγεται “Όσο αντέχει η ψυχή” και η πρώτη έκδοση του είναι στα 50 000 αντίτυπα. Η ποσότητα αυτή δείχνει το πόσο σίγουρος είναι ο εκδότης για την επιτυχία του βιβλίου αυτού, αφού όλα τα βιβλία της Λένας Μαντά γίνονται ανάρπαστα.

Η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου μας παρουσιάζει την Ηρώ, η οποία από την ημέρα που γεννιέται, η ζωή της είναι ένας αγώνας για επιβίωση. Δύσβατοι όλοι οι δρόμοι που κλήθηκε να βαδίσει, σαν κοριτσάκι, σαν έφηβη, σαν νέα κοπέλα, σαν γυναίκα. Θα χρειαστεί να αντιπαλέψει τον νοσηρό “πατριό” της, να αντιμετωπίσει ένα βίαιο σύζυγο αργότερα, με την οικονομική καταστροφή και τη φυγή της στην Κύπρο και να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη απ’ όλες: να σώσει τα παιδιά της από τις λανθασμένες επιλογές τους.

Δίπλα της η Αλεξάνδρα. Μια μυστηριώδης, σκοτεινή γυναίκα, που μόνο στην Ηρώ θα δείξει το φωτεινό της πρόσωπο. Είναι η μόνη που μπορεί ν’ αφουγκραστεί το λυγμό της ψυχής της. Η μόνη που θα σταθεί στο πλευρό της όταν η Ηρώ αναγκαστεί να γίνει ένας άλλος άνθρωπος για να προστατέψει τους αγαπημένους της και να νικήσει.

Το καινούριο βιβλίο της Μαντά είναι αρκετά επίκαιρο με τα γεγονότα που βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις – την κρίση, ανεργία, προβλήματα, μετανάστευση και εξευτελισμό-. Η οικονομική κρίση και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αναγκάζουν την Ηρώ να καταφύγει στην Κύπρο (πράγμα που συναντάμε πλέον καθημερινά και στην πραγματικότητα). Τα γεγονότα συνδιάζονται με συναίσθημα, αγάπη και πόνο, τα συστατικά που χρειάζονται για να αρπάξει την προσοχή του αναγνωστικού κοινού που πάντα θέλει να νιώσει αυτά τα συναισθήματα διαβάζοντας αυτού του είδους τα βιβλία.

Όπως σχεδόν πάντα, τα τελευταία χρόνια, η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της μέσα από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη και, όπως αναμενόταν, είναι ήδη ένα από τα περιζήτητα βιβλία που θα είναι από τις επιτυχίες best seller του καλοκαιριού.

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!