Ξεφλουδισμένες Λέξεις “TV”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

Σαν βγεις στο πηγαιμό για την  TV να εύχεσαι να είναι ξένο το κανάλι

Δεν βλέπω κυπριακή τηλεόραση. Καθόλου όμως. Ίσως να μην είναι κι ότι πιο ορθό να κάνει κάποια που σπούδασε δημοσιογραφία και που θέλει να αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, αλλά το ήμαρτον μου εν να σας το πω. Δεν παρακολουθώ κυπριακή TV.

Ο λόγος είναι απλός: θεωρώ ότι υποτιμά την νοημοσύνη μας και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Να ξεκινήσω από τις προπαγάνδες δημοσιογράφων – παρουσιαστών, που ανάλογα με το ποιον έχουν απέναντι τους επιλέγουν και τι μηνύματα θα μεταδόσουν στον κόσμο, με αποτέλεσμα η αντικειμενική δημοσιογραφία να το σκάει από το παράθυρο; Να αναφερθώ στους διαλόγους κυπριακών σειρών που είναι για να φακκάς την κκελέ σου στον τοίχο; Να αναλύσω τα κυπριακά σενάρια που κάποιος, μάλλον, τους είπε “βάλτε βιασμούς, 2-3 φόνους, απάτες, ψυχοπαθείς τζαι εν να πετύχει η σειρά”. Ναι ρε φίλε, μην τα βάλλεις όμως ΟΛΑ μαζί. Καταντά αρρωστημένος σουρεαλισμός. Θέλετε να μιλήσω για τα δελτία ειδήσεων; Δείχνει το ένα κανάλι μια διεθνή είδηση, την παρουσιάζει και το άλλο, την ίδια είδηση, μετά από 5 μέρες. Οκ και τι σλόγκαν έχουν τα κυπριακά κανάλια για τις ειδήσεις τους; ΈΓΚΑΙΡΑ, έγκυρα, κτλ κτλ κτλ. Οκ, και εγώ είμαι η Οριάνα Φαλάτσι χαίρω πολύ! Άλλωστε ζούμε στο νησί του “ότι δηλώσεις είσαι”, άρα και τα κανάλια μπορούν να αυτοαποκαλούνται όπως επιθυμούν.

Τώρα θα πει κάποιος “μικρό νησί είμαστε τι θέλεις;” Όχι, διαφωνώ. Είμαστε ένα μικρό νησί με ταλαντούχους ανθρώπους. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν ταλαντούχοι ηθοποιοί, παρουσιαστές, σεναριογράφοι, κτλ. Γιατί όμως τρώμε στη μούρη αυτά τα άθλια σκουπίδια στη κύπριακή TV; Δε ξέρω….

Ξέρω, όμως,  ότι από τη μέρα που επέστρεψα Κύπρο (εδώ και 5 μήνες) μόνο Ραδιοαρβυλέους βλέπω (που τους παρακολουθούσα ανέκαθεν), την φετινή σειρά του ΑΝΤ1 Ελλάδος “Είναι στιγμές” και τις ειδήσεις της ΝΕΤ.

Ευτυχώς υπάρχουν τα DVD, οι καλές κινηματογραφικές ταινίες, η Κινηματογραφική Λέσχη στο “Καλλιθέα” στην Αραδίππου και το K Cineplex.

Δεν επιτρέπω σε κανένα να μολύνει το μυαλό μου με χαμηλού δείκτη νοημοσύνης χιούμορ και σαχλαμάρες. Ούτε και με προπαγάνδα που είναι κομμένη ραμμένη για αρνιά.

Ευτυχώς συναντώ κι άλλους (αρκετούς) που παρακολουθούν μόνο ξένα κανάλια (είναι πιο privilege αυτοί) και κινηματογραφικές ταινίες DVD και έτσι νοιώθω πως δεν είναι καμιά ιδιοτροπία μου η αποστροφή προς την Κυπριακή TV, αφού υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται και νοιώθουν το ίδιο. Αλλά και ιδιοτροπία μου να ήταν, μωρέ τώρα στα 185 μου πώς να αλλάξω;

Υ.Γ  Απόψε ήταν η τελευταία εκπομπή του Αντώνη Κανάκη, πάει διακοπές το αγόρι….Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς Ραδιοαρβυλέους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις…. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Νεόφυτος Φακοντής παρουσιάζει τις θέσεις και το όραμα του για την Ορόκλινη, δίπλα του ο Δήμαρχος Βύρας

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης και υποψήφιος Αντιδήμαρχος Ορόκλινης μας προσκαλεί στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση όπου θα παρουσιάσει τις υέσεις και το όραμα

Η Επιτροπή Ανάπτυξης πόλης και επαρχίας Λάρνακας καλεί τον Υπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση σχετικά με τη Μαρίνα-Λιμάνι

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του έργου της Ενιαίας Ανάπτυξης Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας η Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας

error: Content is protected !!