New Age Stuff “Ανάγκη για μοναξιά”


Είναι σημαντικό ο άνθρωπος να περνάει χρόνο με τον εαυτό του. Ο Deepak Chopra επιμένει πως για 2 ώρες τη μέρα πρέπει να μένουμε αμίλητοι, κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο, μόνοι εμείς και ο εαυτός μας. Έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε σε επαφή με το μέσα και το Είναι μας και όχι να χάνουμε τον εαυτό μας, όπως συμβαίνει πολύ συχνά.

Από την άλλη, ο Λέο Μπουσκάλια, συμφωνεί κι αυτός πως είναι ανάγκη για την ψυχική και πνευματική μας υγεία, να μένουμε και λίγο μόνοι. Ο Μπουσκάλια στο βιβλίο του “Λεωφορείο 9 για το παράδεισο” γράφει: “Είναι μια ανάγκη, που επανεμφανίζεται κατά διαστήματα στη ζωή μου. Πάιρνω διαζύγιο από τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και το τηλέφωνο, παρ’ όλο που είναι αρκετά δύσκολο να τα παρατήσεις όλα αυτά. Αλλά, κάνοντας το έχω την ανταμοιβή μου. Πρώτα από όλα, υπάρχει η απόλυτη ικανοποίηση της απουσίας εξωτερικών παρεμβολών. Φεύγοντας μακριά από τους ήχους της πόλης, μου δίνεται η ευκαιρία να ακούσω την καρδιά και το μυαλό μου. Καμιά φορά ξεχνάω τον ήχο τους, μέσα στο συνεχές βουητό της καθημερινής ζωής. Έχοντας ζήσει έτσι για 1-2 βδομάδες, η ανανέωση που επέρχεται, στο μυαλό και το σώμα μου είναι αναμφισβήτητη. Το να ξεκόβεις από τις ειδήσεις μιας βδομάδας, από τα βάσανα και τις σφαγές που περιγράφουν συνήθως, είναι ένα εξαιρετικό είδος θεραπείας”.

Αν λοιπόν αναζητάτε την εσωτερική γαλήνη, ακολουθείστε τα λόγια σπουδαίων συγγραφέων βιβλίων αυτοβελτίωσης και ξεκινήστε να περνάτε χρόνο με τον εαυτό σας. Με μόνη σκέψη το μέσα σας και την αναζήτηση της εσωτερικής ισορροπίας.

Αναστασία Λούκα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!