My View “Το χτες και το σήμερα, η εκπαίδευση και τα πρόβατα”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

[W]e poor humans act as though we believed man to be merely the highest of the dumb brutes-as if man were equipped with instinct, and the purpose of life were merely to enjoy such feelings, sensations, emotions and moods as impulse attracts us to, without thinking or mental direction!” ~Herbert W. Armstrong

Καθόμουν ένα βράδυ σε ένα μπαρ με κάτι φίλους. Λιγοστός ο κόσμος, κάθονταν σε παρέες κουβεντιάζοντας. Είχαμε και εμείς την δική μας κουβέντα. Μαζί μας ήρθαν και κάθησαν κάποια παιδιά, νεαρά σε ηλικία, γεμάτα ζωή. Μιλούσαμε για την ζωή, για τις δουλειές μας, για την Λάρνακα, για το πως ήταν τα πράγματα  παλιά και πως είναι σήμερα. Όμορφη κουβέντα με κάποιες ωραίες διηγήσεις εμπειριών μας. Με μια στροφή στο θέμα, βρεθήκαμε να συγκρίνουμε το τότε, με το τώρα.

Όταν τελειώσαμε αυτή τη συνομιλία, τα παιδιά έφυγαν. Tότε άρχισα να επεξεργάζομαι, κάπως, αυτά που είχαμε πει, αφού είχα προσέξει κάτι μέσα στην ιδεολογία των νέων αυτών. Οταν εγώ σύγκρινα την ποιότητα ζωης του Σκαλιώτη τώρα με του Σκαλιώτη τότε, εννοούσα την χαλαρότητα που υπήρχε παλιά. Μιλούσα για την περηφάνια του Σκαλιώτη τότε, για το φαγητό το οποίο έφτιαχνε για τους πελάτες του. Σκεφτόμουν την αθωότητα που επικρατούσε τότε.

Πάλι γύριζαν οι κουβέντες αυτών των παιδιών, στο μυαλό μου, σαν να τις άκουγα ξανά: Το πως μιλούσαν για τα ναρκωτικά, δίχως να γνωρίζουν, πραγματικά, τις επιπτώσεις, δίχως να τους είπε ποτέ κανείς για τις καταχρήσεις. Σαν να μην είχαν μια μάνα. Μιλούσαν για γυναίκες και για sex, χωρίς ίχνος σεβασμού. Για το πως το facebook τους κρατά σε επαφή και πόσο εύκολο είναι για να βρεθούν.

Είχαμε και μια άλλη συζήτηση για το πως οι νέοι “ξέρουν πολλά περισσότερα πράγματα σήμερα”. Για το πως τα μαθηματικά της τρίτης λυκίου παλιά τα έκαναν στην έκτη τάξη. Για το πόσο “καλύτερη” είναι η μόρφωση σήμερα.

Επιτρέψτε μου να πω ότι η μόρφωση σήμερα δεν έχει υπόθεση!  Επειδή αν καταφέρουμε να κατοικήσουμε στον πλανήτη  Άρη και να παίζουμε ηλεκτρονικά παιχνίδια  όλη μέρα ή να μιλάμε απο το facebook (μόνο) να μου λείπει!

Αλλά,  το πιο βασικό είναι ότι χάθηκε η παιδεία. Όσο και αν καταλάβαμε ότι τα μωρά είναι άξια μάθησης απο τον καιρό που είναι ακόμα στην κοιλιά της μάμας τους, και ότι και αν τους δώσουμε θα το μάθουν, δεν γίνετε να τους κάνουμε μόρφωση σεξουαλικής και καλά αγωγής πριν καν τους σηκωστεί!

Κάποιες έρευνες έδειξαν ότι ο εγκέφαλος ενός εφτάχρονου αλλάζει με το που βλέπει τρία και μόνο δευτερόλεπτα πορνό. Και με συμπέρασμα: γίνετε πλέον εθισμένος στο θέμα. Συγνώμη δηλαδή, δεν χρειάζεται και πολύ. Απλά το σώμα, δηλαδή ο εγκέφαλος ο χειροπιαστός, πρέπει να είναι έτοιμος να δεχτεί αυτές τες πληροφορίες. Και για να είναι έτοιμος ο εγκέφαλος, πρέπει να είναι έτοιμο το σώμα. Κι όχι στα 7!

Με άλλα λόγια, μαθαίνουν τα μωρά μας στα σχολεία πράγματα που όχι μόνο δεν είναι σωστά για την ηλικία τους, αλλά τους κάνουν να έρχονται σε επαφή με το sex, από παιδιά,  που κανονικά θα επιτρεπόταν μόνο στον γάμο, ως ενήλικες!

Πείτε με old fashion, αλλά αυτό που γινόμαστε είναι ολοένα και περισσότερο, πλάσματα εθισμένα στον εθισμό τον ίδιο. Στα ναρκωτικά, στο sex, στα junk food, στα αναψυχτικά, στη ζάχαρη, στα παιχνιδια στον ηλεκτρονικό υπολογιστή, στην τηλεόραση. Και αυτό όχι μονο μας καταστρέφει το σώμα και το μυαλό αλλα μας κάνει και πρόβατα, κάποιου άλλου βοσκού.

Και το πιο ωραίο; Άμαν τους μιλήσεις για τον Θεό, προσβάλλονται!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!