My View “Η γιαγιά μας η καλή…. έχει εξάρα μηχανή”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

 
“Η  γιαγιά μας η καλή έχει εξάρα μηχανή”,  όπως μας άρεσε να τραγουδάμε όταν είμασταν μικροί, αυτό το τραγούδι. Γελούσαμε με τους στίχους που εμείς δίναμε. Αλλά σήμερα είναι κάπως απελπιστική η κατάσταση. Όλος αυτός ο θόρυβος προσωπικά μου δίνει στα νεύρα. Αυτές οι μοτοσυκλέτες και τα μοταφαρισμένα (modified) αυτοκίνητα. Και όλα αυτά για κανένα απολύτως σκοπό.

Η Λάρνακα χρειάζεται ένα γερό καθάρισμα. Και η ηχορύπανση είναι ένα θέμα το οποίο δεν παίρνουμε στα σοβαρά δε είναι σοβαρό μεν.

Δεν γίνεται να αφήνουμε τον κάθε “χώρκατο” (το χώρκατος δεν έχει σχέση με τον τόπο καταγωγής, αλλά με την συμπεριφορά), να μας διαταράσει την ηρεμία μας!

Πρώτα πρώτα, βάση λογικής δεν επιτρέπεται να με γράφουν μέσα στο αυτοκίνητο επειδή δεν φορώ ζώνη ασφαλείας (85 ευρώ παρακαλώ!) και να αφήνουν χωρίς κυρώσεις τον άλλον  να κυκλοφορεί με μοτοσυκλέτα τόσων κυβικών. Γιατί; Πέστε μου τι ποσοστά δίνετε σε ένα μοτοσυκλετιστή να ζήσει αν έχει ατύχημα με μεγάλη μοτόρα, και ας φορεί και το κράνος του.  Και κάνει και τόσο θόρυβο, εντελως αχρείαστο. Αν θέλει κάποιος “να κάνει το κέφι του”, ας γραφτεί σε κάποιο σύλλογο και ας το βγάζει μέσα στις πίστες. Έτσι ώστε και αν πέσει από την μοτόρα, αν πάθει ατύχημα, να υπάρχει ελεγχόμενο περιβάλλον σύγκρουσης. Δεν γίνεται να κάνει τους δρόμους μας πίστες και να ενοχλεί κι όλους εμάς. Σε τι φταίμε;

Έρχονται να κάνουν το show κάτω στες φοικούδες, εκεί που θέλουμε να μαζέψουμε τους τουρίστες μας. Οι τουρίστες που ξόδεψαν λεφτά και χρόνο απο τις δουλειές τους για να έρθουν να ξεκουραστούν και να ησυχάσουν!  Και περνά ο κάθε χώρκατος,  που δεν διαθέτει σεβασμό για κανένα, με κάτι εξόστ ειδικά για να και “ταράσσει τους τόπους”. Και το καλύτερο είναι ότι νομίζει πως με αυτή την συμπεριφορά (καρκασαλίκι) εν και κανένας σπουδαίος!

Επίσης, αφού μιλάμε για ηχορύπανση, κάμνω τους πολλί χάζη όταν έχουν αυτά τα μεγάφωνα και τα μπάσα μεσα στα αυτοκίνητα τους και τα βάζουν στη διαπασσό και παίζουν και τα πιο σαχλά τραγούδια. Το σσερούιν έξω που το παράχυρο τζε την κκελούαν να γιρίζει να γει αν τον χορεί κανένας.  Άτε παρέτα μας!

Προς αρχές, Δήμο κτλ: Πιάστε τους και κανονίστε τους. Δεν επιτρέπεται να οχλαγωγούν έτσι. Φίλε μου, έχεις αυτά τα μεγάφωνα στο αυτοκίνητο σου; Να σε γράψω.  Να πάρει μια κλήση για την ηχορύπανση που δημιουργείς! Τι τα χρειάζεσαι; Αν είσαι μάγκας φκάλε τες γυναίκες με την αξία σου, (αν αυτός είναι ο σκοπός σου) και χωρίς να με ενοχλείς εμένα. Και όσο γι αυτούς που τα φέρνουν με σκοπό να τα πουλήσουν. Γιατί φίλε μου φέρνεις τέτοιου είδους εξόστ; Δεν υπάρχει λόγος. Μόνο αν το θέλει κάποιος για να οχλαγωγίσει εσκεμμένα. Να τους γράφουν και τους εμπόρους αυτών των “ειδικών εξόστ”. Να το κάνουν παράνομο, να ψηφιστεί νομος.

Και το γελίο είναι ότι κοροϊδέυουν και τους αστυνομικούς. Πολλές φορές τους κάνουν τους φίλους, ενώ συνάμα άλλες φορές πίσω τους λένε ιστορίες (ότι δεν του προλαβαίνουν ν οι αστυνομικοί, κτλ)

Το αίσθημα της μοτόρας είναι απίθανο. Απλά ορισμένες άσχημες συνήθειες δεν χρειάζονται, όπως επίσης δεν χρειάζονται ούτε “κάποια αξεσουάρ”. Ας κάνουμε την πόλη μας πιο ύσηχη και με πιο λίγα δυστυχήματα.

Φτάνει αυτή η ηχορύπανση!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!