Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Οι λατρεμένοι Μάγιας, το 2012 και οι αλλαγές”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

 

Στην τηλεόραση ο Χριστόφορος Τορναρίτης κάνει κατάθεση ψυχής, μιλά για το πάθος του για τον τζόγο, για το πραγματικό νόημα της ζωής και με μια αυθεντικότητα, που ομολογώ πως με εκπλήσει, τονίζει πως ζούσε σε λάθος ρυθμούς και τώρα έχει αποφασίσει να περπατήσει σε νέα, πιο πνευματικά μονοπάτια. Τον Χριστόφορο τον γνώρισα όταν κάναμε μια συνέντευξη πριν 3 περίπου χρόνια με θέμα το ποδόσφαιρο. Τότε με είχε εκπλήξει με την ευθύτητα που μιλούσε για τα κακώς έχοντα του κυπριακού ποδοσφαίρου, για τα στημένα παιχνίδια, κτλ. Μιλούσε δίχως φόβο, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Μπράβο του, τον βλέπω στην τηλεόραση (εγώ που έχω σοβαρή αλεργία τώρα τελευταίως στην κυπριακή TV) και λέω “Μπράβο ρε Χριστόφορε”. Μιλά για τις σκέψεις που έκανε για αυτοκτονία, για τη (λάθος) ζωή του πως ήταν, αλλά και για το βιβλίο που γράφει.

Η Γεωργία Λιοπετρίτη δίνει συνέντευξη στο Skala Times και μιλά για το φιλανθρωπικό της όραμα που σε λίγο καιρό θα πραγματοποιηθεί, στο Νεπάλ. Η νεαρή φοιτήτρια του Brighton, που κατάγεται από τα Λιβάδια Λαρνακος, ετοιμάζει βαλίτσες για να πάει να βοηθήσει τους λεπρούς στο Νεπάλ.

Η Κωνσταντίνα και η Αγγελίνα μου μιλούν για το πολιτιστικό όραμα που θα τολμήσουν να πραγματοποιήσουν στη Λάρνακα και ενώ γράφω το θέμα τους, (για το επόμενο μας edition), χαμογελώ. “Τελικά είναι πολλοί αυτοί που αγαπούν τη Λάρνακα και προσπαθούν”,  σκέφτομαι με μιαν…. αγαλλίαση!

Ξέρετε, έχω ένα κόλλημα με τους Ιθαγενείς Αμερικάνους, τους Ινδιάνους, ιδιαίτερα τους, πολύ της μόδας, Μάγιας. Αυτούς που μέχρι και Ακαδημαϊκοί έχουν ασχοληθεί μαζί τους. Οι λατρεμένοι μου λοιπόν Μάγιας, μίλησαν για το κλείσιμο ενός κύκλου στις 21/12/2012. Όχι δεν εννοούσαν το τέλος του κόσμου, όπως κάποιες Κασσάνδρες βιάστηκαν να ερμηνεύσουν. Μιλούσαν για το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης, καινούριας και ανώτερης πνευματικά. Μιλούσαν για πολλές αλλαγές που θα γίνουν μέσα μας και γύρω μας, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Και μετά; Μετά ο κόσμος θα βρίσκεται σε άλλα πνευματικά επίπεδα.

Παρατηρώ λοιπόν, τον τελευταίο καιρό, πολλές αλλαγές. Χωρισμοί, επανασυνδέσεις, άνθρωποι που ξαφνικά γίνονται πνευματικοί, άνθρωποι που αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής τους, άλλοι που ξεκινούν να ακολουθούν νέα επαγγελματικά μονοπάτια που ήταν ανέκαθεν το όνειρο τους, άνθρωποι που μας βάζουν γυαλιά με τα φιλανθρωπικά τους έργα και οράματα.

O κόσμος αλλάζει. Αυτή είναι μια καρμική χρονιά, ξεκαθαρισμάτων, αλλαγών, αποφάσεων. Ο καθένας μας θα κληθεί να αποφασίσει σε πιο στρατόπεδο θέλει να βρίσκεται η ψυχή του. Αυτό των καλών; Αυτό των κακών; Αυτό των δήθεν; Αυτό της αλήθειας;

Εξ ου και οι αλλαγές οι εσωτερικές και οι εξωτερικές.

Το πιστεύω αυτό των Μάγιας για το 2012, τις βλέπω τις αλλαγές….εξωτερικά και εσωτερικά και βλέπω και τις καρμικές καταστάσεις να κάνουν εμφάνιση και να γυρίζουν το μυαλό πίσω σε love story που θεωρούσα πως είχε λήξει….Μα δεν θα μιλήσουμε για μένα….

Εσύ, άραγε, τις βιώνεις τις αλλαγές του “καρμικού 2012”;

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστική ατζέντα Δήμου Λάρνακας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024

Δήμος Λάρνακας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της διεξαγωγής της υπαίθριας εικαστικής παρέμβασης “Common Ground”,

Ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της διεξαγωγής της υπαίθριας εικαστικής παρέμβασης “Common Ground”, που διοργανώνεται από το Λάρνακα 2030 την Κυριακή, 12 Μαΐου

SkalaTimes Live: Μία κουβέντα για όλα και χωρίς περιστροφές με τη Μέλανη Στέλιου

Μια κουβέντα χωρίς περιστροφές είχε την Πέμπτη το βράδυ η αρχισυντάκτρια του SkalaTimes, δημοσιογράφος Γιώτα Δημητρίου, με την υποψήφια Ευρωβουλεύτρια, (ψηφοδέλτιο ΑΚΕΛ-Αριστερά Κοινωνική Συμμαχία), Μέλανη

error: Content is protected !!