Book for Thought “Αόρατος Δεσμός”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου, Ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Bibliocosmos

Αόρατος Δεσμός – Νικόλ-Άννα Μανιάτη

“Το ποδοβολητό πίσω της δυνάμωνε. Έφτανε στ’ αυτιά της απειλητικό, επίμονο. Οι βαριές αγροτικές αρβύλες άφηναν έναν βαρύ ήχο, καθώς χτυπούσαν πάνω στις πέτρες του στενού χωριάτικου δρόμου. Κάπου κάπου ξεχώριζε τις βρισιές που συνόδευαν το ποδοβολητό και οι απειλές της πάγωναν το αίμα… Κάποιο λουκέτο ακούστηκε να μπαίνει στη θέση του και να κλειδώνει, κάποιο μάνταλο έπεσε βαρύ και σφάλισε μια πόρτα. Το χωριό θα έκλεινε τα μάτια σε ό,τι θα γινόταν! Πάσχιζε να βρει κάπου να κρυφτεί μα η κοιλιά που μόλις άρχισε να διαγράφεται και ο σάκος που είχε κρεμασμένο στον ώμο την εμπόδιζαν.”

Ένα από τα τελευταία ελληνικά best-sellers είναι ο “Αόρατος Δεσμός”,  της Νικόλ-Άννα Μανιάτη. Σε αυτό το βιβλίο θα μας περιγράψει την προβληματική σχέση ενός μιας μητέρας και του γιού της. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με έντονα συναισθήματα και μια αλλόκοτη σχέση αγάπης και μίσους ανάμεσα σε μάνα και γιο που θα έχουν ολέθρια αποτελέσματα. Το κεντρικό πρόσωπο του βιβλίο είναι η Αγγελική η οποία καταδιώχτηκε, πόνεσε και πείνασε για φέρει στον κόσμο μια πολύτιμη ζωή. Το μοιραίο μυστικό το οποίο θα αποκαλυφθεί αργά, από φόβο, θα σταθεί μοιραίο για την σχέση της Αγγελικής με τον γιό της.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η συγγραφέας, Νικόλ-Άννα Μανιάτη, γεννήθηκε στην Κύπρο όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και είναι κάτοχος Β.Α., P.G.C.E και Μ.Α. Το 1978 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο διηύθυνε επί 18 χρόνια. Τα προηγούμενα βιβλία της έχουν γίνει όλα, ανεξαιρέτως, best- sellers. Πρόκειται για τα ακόλουθα: “Κομμένα λουλούδια”, “Το τίμημα”, “Όταν κλαίνε τ’ αστέρια,¨ “Οι μούσες της σιωπής”, “Η κόρη του φεγγαριού.”

Το καινούριο της βιβλίο το οποίο παρουσιάσαμε σήμερα στη στήλη μας,  βρίσκεται ήδη στις λίστες των καινούριων best-sellers.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!