Book for Thought “30 λεπτά γεύματα”

Γράφει ο Αλέξης Δημητρίου, Ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου Bibliocosmos

Σήμερα η στήλη θα αφιερωθεί σε θέμα μαγειρικής. Ένα από τα πλέον αξιόλογα βιβλία είναι φυσικά αυτό του Jamie Oliver, ’30 λεπτα γεύματα’. Ο γνωστός μάγειρας μας δείχνει πώς να φτιάχνουμε γρήγορα, νόστιμα και ποιοτικά γεύματα με απλές οδηγίες.

Το βιβλίο έχει εκδοθεί σε πολυτελές χαρτί από τις εκδόσεις Διόπτρα και εκατοντάδες φωτογραφίες φαγητών κοσμούν τις σελίδες συνοδευόμενες φυσικά από τις οδηγίες και τις συνταγές.  Πρόκειται για ένα από τα πλέον γνωστά best sellers στην κατηγορία των μαγειρικών.  Σκοπός του Jamie Oliver, όπως λέει και ο ίδιος, είναι να μας δείξει σε αυτό το βιβλίο πως θα μαγειρευτεί ένα πλήρες γεύμα μέσα σε 30 λεπτά. Θα μας δείξει βασικά πώς να οργανωθούμε, να δουλεύουμε γρήγορα και να χρησιμοποιούμε έξυπνα τεχνάσματα για να σερβίρουμε υπέροχα φαγητά σε ελάχιστο χρόνο.

Συνολικά μας παρουσιάζει 50 διαφορετικά γεύματα και μας καθοδηγεί και υποδείχνει πώς να αξιοποιήσουμε τον χρόνο μας ώστε να μαγειρέψουμε γρήγορα ένα πλήρες γεύμα. Πρόκειται για ένα βιβλίο που δεν παραθέτει απλά συνταγές και πώς να τις μαγειρέψουμε, αλλά μας προσφέρει ένα επαναστατικό τρόπο για να μαγειρεύουμε γρήγορα ικανοποιητικές ποσότητες, χωρίς να υποβαθμίζουμε την ποιότητα του φαγητού.  Όπως λέει ο ίδιος ο σέφ, με αυτό το βιβλίο θα αλλάξουμε τις παλιές μας συνήθειες και δεν θα γυρίσουμε ποτέ ξανά πίσω αφού θα έχουμε βελτιώσει όλες μας τις μαγειρικές ικανότητες.

Οι οδηγίες που μας προσφέρει σε κάθε συνταγή έχουν αναλυτικές περιγραφές που δεν θα μας δώσουν περιθώρια να κάνουμε κάποιο λάθος (αν όντως φυσικά ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες των συνταγών). Υπάρχουν φυσικά και οι ποσότητες που αναγράφονται δίπλα από κάθε γεύμα ώστε να είμαστε προσεκτικοί για να μαγειρευτεί η σωστή ποσότητα φαγητού. Οι συνταγές πρέπει πάντα να ακολουθούνται πιστά. Μόνο όταν εξειδικευτεί κάποιος με την μαγειρική μπορεί πλέον να αυτοσχεδιάζει. Το συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρει μια καλή διδακτική αρχή στους αρχάριους της μαγειρικής, όπως επίσης και προσφέρει περιθώρια βελτίωσης στα άτομα που ήδη ασχολούνται με την μαγειρική.

Φυσικά ότι και να γράψω εγώ εδώ, ο Jamie Oliver τα λέει καλύτερα στο βιβλίο του!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!