Ένα Κλικ με το Μελάνι “Η εποχή της αγάπης”

 Περνάω μια φάση που κάνω βουτιές στο κενό. Χτίζω-χαλώ, θεωρίες και σκέψεις στο πολύβουο μυαλουδάκι μου. Περνάω ώρες με τους καλύτερους και πιο έμπιστους μου φίλους (βιβλία) και ενίοτε με τσακίζει το Σαιξπηρικό To Be Or Not To Be.
Στα καλύτερα μου δεν με λες.
Στα υπαρξιακά μου; Μου ακούγεται κλισέ (κι έχω και σοβαρή θανατηφόρα αλεργία στα κλισέ).
Ο Σεφέρης με κουφαίνει με τους στίχους του «πήραμε την ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή». Κύριε Νομπελίστα Γιώργο μας, πόσο εύκολα αλλάζει κανείς ζωή μετά τα 30; (Όχι και τόσο εύκολα).
Οι spiritual λένε πως αυτή θα είναι μια καρμική χρονιά ξεκαθαρισμάτων, δικαιοσύνων και ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα γίνουν πολλά, (ενίοτε και κακά), αλλά μετά τις 21/12/12 όλα θα βρουν τον (σωστό) δρόμο τους.
Η αλήθεια είναι πως από μικρή πίστευα στα παραμύθια, στις δικαιοσύνες, στα happy end και στα ευοίωνα μηνύματα. Ρεαλίστρια δεν με λες. Ρομαντική ναι. Χαζή όχι (αν και για κάποιους ορθολογιστές ενδεχομένως να είμαι και χαζή).
Από μικρή άκουγα την καρδιά μου κι όχι το μυαλό. Τις προάλλες σε ένα βιβλίο που διάβαζα, ο Αμερικανός Robert Schwartz με δικαίωσε με μια φράση του (από το βιβλίο του «Θαρραλέες ψυχές»). Λέει λοιπόν ο Robert : «η καρδιά διαθέτει περισσότερη γνώση και σοφία από το νου».
Τώρα θα μου πεις «ναι είδαμε και τα δικά μας αποτελέσματα που ακούγαμε την καρδιά»!
Τελοσπάντων!
Ζούμε σε μια εποχή όπου οι συνθήκες που βιώνει η ανθρωπότητα, η χώρα μας (παγκόσμια οικονομική κρίση κι όχι μόνο) μας αναγκάζουν να στραφούμε στο μέσα μας. Και να ανακαλύψουμε πως όσα διατυμπανίζουν  η Rhonda Byrne, η  Louise Hay ο Robert Schwartz, ο Robert Natzemy και δεκάδες άλλοι συγγραφείς spiritual βιβλίων, είναι αλήθεια.
Και τι διατυμπανίζουν όλοι αυτοί;
Πως το μυστικό για ευτυχία, ίαση, πνευματική εξέλιξη, είναι ένα: η αγάπη.
Αν δεν καταλάβατε καλά, να σας το ξαναπώ: Το μυστικό για ευτυχία είναι μόνο η αγάπη!
Η αγάπη (που προϋποθέτει συγχώρεση, ανιδιοτέλεια κι όλα τα συναφή).
Εύκολη υπόθεση δεν το λες.
Αλλά ούτε και ακατόρθωτο.
Ξεκινάς απ΄την συγχώρεση, μετά σταματάς τα κουτσομπολιά και τις κακίες, στην συνέχεια αγαπάς τον εαυτό σου και τους άλλους. Όλο αυτό στην αρχή το κάνεις σαν άσκηση. Στη συνέχεια γίνεται βίωμα.
Και μετά όλα βρίσκουν τον δρόμο τους.
Εγώ είμαι ακόμη στην άσκηση, όταν πάω στο βίωμα θα σας ενημερώσω. Δοκιμάστε το κι εσείς.
Αγάπη, αναγνώστες μου.
Όσο περισσότερη αγάπη γίνεται. Αγάπη όλων των ειδών. Αγάπη.
Αγαπήστε γιατί χανόμαστε.
Α Γ Α Π Η!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!