Be My Guest! “Destination Larnaka”

Γράφει ο Παναγιώτης Πενταλιώτης

(Η στήλη φιλοξενεί άρθρα/επιστολές/κείμενα, αναγνωστών. Μπορείτε να τα στείλετε στο info@skalatimes.com)   

“Destination Larnaka”

Χαίρεται. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πως να αρχίσω το άρθρο μου σχετικά με την Λάρνακα. Την πόλη που ζω τα τελευταια 25 χρόνια της ζωής μου. Είναι αλήθεια πως οι σκαλιώτες, αγαπούμε τη πόλη μας, όμως κάθε φορά που πάμε σε άλλες πολείς λέμε ότι είναι καλύτερες από τη δική μας.

Είτε αυτή η πόλη λέγεται Λεμεσός με τον μακρύ παραλιακό της, είτε η  Πάφος, είτε η Αγία Νάπα το καλοκαίρι με τους πολλούς τουρίστες, πάντα τις βγάζουμε πιο σπουδαίες από την δική μας. (Εξαιρείται η Λευκωσία αφου ακόμα να της πάρουν Θάλασσα).

Πάντα θέλαμε, οτιδήποτε έχει μια άλλη πόλη να το είχαμε και εμείς σε  ένα ποτ-πουρί, ένα συνδυασμό του Παραλιακού της Λεμεσού και τη νυχτερινή ζωή της Ελευθερης Αμμοχώστου για παράδειγμα.  Αλήθεια, τι είναι αυτό που κρατά τη Λάρνακα μαζεμένη στη παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών ενός χιλιομέτρου;  Σε μια λεωφόρο με κίνηση αυτοκινητών  την Κυριακή το απόγευμα, που μοιάζει  σαν να είσαι σε δρόμους της Λευκωσίας καθημερινή ημέρα 8 το πρωϊ  on the way για την δουλειά.

Από την άλλη τι είναι  αυτό που τον χειμώνα,  τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην πόλη του Ζήνωνα είναι σαν ελευθερα ταξί στη Λευκωσία τον δεκαπενταύγoυστο;  Όλη σχεδόν η ζωή της Λάρνακας – είτε νυχτερινή, είτε καθημερινή – επικεντρώνεται γύρω από τις “Φοινικούδες”.  Πιστεύω πως αυτό οφείλεται στο ότι από τη μία έχουμε το αεροδρόμιο, που όπως και να το κάνουμε χρειάζεται, που να το πάρουμε να το σηκώσουμε;

Από την άλλη όμως  έχουμε τις δεξαμενές πετρελαίου, που σε τι μας χρειάζονται; Αφού δεν γίνεται πλέον διυληση του πετρελαίου, η μόνη χρησιμότητα είναι για την αποθηκευση   πετρελαίων. Αλήθεια, σε ποιον αρέσει η εικόνα των δεξαμενών  σε απόσταση 500 μέτρων από κατοικημένη περιοχή; Πέραν από τους κινδύνους, η κατάθλιψη που αισθάνεται κάποιος αντικρύζοντας την εικόνα  αυτή όταν περνά από εκεί είναι έντονη, όπως και η μυρωδιά!

Φανταστείτε λοιπόν ολόκληρο το δρόμο Δεκέλειας χωρίς τις δεξαμενές αποθήκευσης και στη θέση τους να υπάρχουν ξενοδοχεία καταστήματα, μπαρς, και χώροι διασκέδασης. Πόσο θα άλλαζε η Λάρνακα;  Pimp my ride θα ήταν ολοκληρωτική αλλάγη, γεμάτη ζωή και νυχτερινή διασκέδαση πέραν της παραδοσιακής εξόδου στη περιοχή στις …Φοινικούδες.

Βήματα προς τα εμπρός έχουν γίνει με την ανέγερση κάποιων μεγάλων καταστημάτων. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό, αν και πρέπει να παραδεχτώ πως είναι  αισιόδοξο.
Πέρα από κάθε πρόβλημα υπαρκτό, και ανύπαρκτο -όπως είναι ο ρατσισμός που καλλιεργείται την τελευταία περίοδο από συγκεκριμένους βουλευτές της Λάρνακας – ζούμε σε μια υπέροχη πολή που ο καθένας μας αγαπά γιατί είναι η δική του πόλη και έχει κάτι το ξεχωριστό γι’αυτόν.

Μέσα από τις σελίδες αυτου το online περιοδικού ο καθένας θα μπορεί να γραψει τις απόψεις του , τους προβληματισμούς του, τι δεν του αρέσει – καλή ώρα – τι του αρέσει στην πόλη μας. Η στήλη αυτή θα φιλοξενεί διάφορους Σκαλιώτες να τα….λένε! Εύχομαι καλές επιτυχιες και  αναγνωσιμότητα στο Skalatimes! Και μακάρι να βάλει ένα λιθαράκι για να αλλάξει η πόλη. Προς το καλύτερο.

Παναγιώτης Πενταλιώτης
www.facebook.com/pentaliotis

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Be My Guest! “Destination Larnaka””

  1. Επιτέλους μια ιστιοδελίδα για την πόλη μας! Καλή συνέχεια!

Comments are closed.

On Key

Related Posts

error: Content is protected !!