My View Όσο είμαστε ηττοπαθείς και ρίχνουμε την πόλη μας, θα πέσει να μας πλακώσει

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

                           Όσο είμαστε ηττοπαθείς και ρίχνουμε την πόλη μας, θα πέσει να μας πλακώσει

 

Έφτασε ο καιρός να οργανωθούμε οι Λαρνακείς!

Να πάρουμε το βάρος πάνω μας και να δραστηροποιηθούμε!
Το κέρδος μας; Καλύτερη ποιότητα ζωής!
Γιατί δηλαδή να πρέπει να παίρνουμε τα αυτοκίνητα μας κάθε μέρα για να προσφέρουμε σε άλλες πόλεις τις υπηρεσίες μας; Γιατί να ερχόμαστε πίσω στο σπίτι μας τόσο κουρασμένοι, που το μόνο που θέλουμε είναι τον καναπέ! Σαν κατάθλιψη μου φαίνεται!
Γιατί να φεύγουμε να πάμε σε άλλες πόλεις για να διασκεδάζουμε και να βρίσκουμε εκεί….άλλους σκαλιώτες;
Γιατί να πηγαίνουμε σε άλλες πόλεις να ψωνίσουμε ή να κάτσουμε στις καφετέριες τους; Αφού δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουμε!
Στην Λάρνακα έχουμε τις ίδιες και καλύτερες καφετέριες, τις ίδιες αλυσίδες καταστημάτων και την ίδια ώρα μπορούμε να τα βρούμε και πιο φτηνά! Να πάω να κάτσω στην καφετέρια στην Λευκωσία και να με λούζει το καυσαέριο;
Ακόμα και αν αυτό έρχεται από μια….Μaserati. Sorry, αλλά προτιμώ να με λούζει ο αέρας της θάλασσας!
Είναι καιρός να φέρουμε τα μίλια μας! Όσο είμαστε ηττοπαθείς και ρίχνουμε την πόλη μας, θα πέσει να μας πλακώσει, όπως και γίνεται!
Πρέπει να ζητήσουμε το σχέδιο για την Λάρνακα. Πως να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, δεν πρέπει να δεχτούμε κάτι δεύτερης κλάσης!
Είμαστε περήφανη πόλη! Ο νέος δήμαρχος λέει και μέχρι στιγμής δείχνει, ότι θέλει να γυρίσει τον τροχό για την Λάρνακα.
Και δεν μιλώ για τα parking  που θα γίνουν στο κέντρο της πόλης. Σιγά το πράμα! Όταν λέμε έργα για μια πόλη του 2012 μιλούμε για επιχειρήσεις, δουλειές, ξενοδοχεία, δρόμους, κέντρα ψυχαγωγίας, όπως ήταν το κοινοτικό την εποχή του. Μιλούμε για πραγματική ευημερία. Και όλα αυτά κάτω από ένα σχέδιο. Ώστε να κρατήσουμε την ομορφιά και την ταυτότητα της πόλης μας.
Προς το παρών είμαστε πίσω. Και αυτό είναι καλό. Γιατί; Επειδή δεν πρόκειται να κάνουμε τα λάθη που έκαναν οι άλλες πόλεις της Ευρώπης.
Η Λάρνακα έχει ιστορία!
Πρέπει να τραβήσουμε το ενδιαφέρον των μεγάλων επενδυτών και μπορούμε. Η Λάρνακα είναι πανέμορφη πόλη, με πολλά ιστορικά μνημεία, φυσική ομορφιά, με θάλασσα, ακτές, παραλίες, αλυκές, πράσινο, 20 μόνο λεπτά από την πρωτεύουσα.
Επίσης, αυτό που με κανει να ευελπιστώ σε αυτό το νησί, είναι ότι είμαστε ευλογημένοι!  Τι εννοώ; Κάθε φορά που κάτι πάει στραβά στον κόσμο, η Κύπρος φαίνεται να επωφελείται! Παρόλο που είμαι μεγάλος fun των πηγών εναλλακτικής ενέργειας, την ίδια ώρα είμαι και ρεαλιστής. Το φυσικό αέριο που βρέθηκε κοντά στο νησί μας με κάνει να ελπίζω. Μιλούμε για πάρα πολλά λεφτά. Και η Λάρνακα πρέπει να πάρει το μερίδιο της. Ασε που εμείς έχουμε τα διυληστήρια.   Ήρθε ο καιρός να ζητήσουμε τα ρέστα μας.
Τα λεφτά δεν θα έρθουν μόνο από το φυσικό αέριο. Αν παραδειγματιστούμε από άλλες χώρες που βγάζουν πετρέλαιο θα δούμε ότι μεγαθήρια εταιρείες χτίζουν απίστευτα κτίρια εκεί. Εννοείται ότι υπάρχει μια υποδομή στη χώρα. Τώρα πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει να φέρουμε αυτές τις μεγάλες εταιρείες να χτίσουν στη Λάρνακα. Να τους δελεάσουμε να επιλέξουν την πόλη μας.
Τότε, ενδέχεται να αναστηθεί η Λάρνακα και να πάρει, επιτέλους, όσα της αξίζουν!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!