Εξαγγελίες έργων 70,5 εκ. ευρώ και η σκληρή πραγματικότητα!

larnaka mas

Skala Times

Σε εξαγγελία νέων έργων για την Λάρνακα προέβη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποίησε στη Λάρνακα με τη συμμετοχή Υπουργών, Δημάρχων, βουλευτών και υπηρεσιακών λειτουργών.

«Οι εξαγγελίες για νέα έργα στις οποίες σήμερα έχω προβεί ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 70,5 εκ. ευρώ. Συνεπώς η Λάρνακα, δεν μπορεί να θεωρείται, όπως κάποιοι ισχυρίζονται, ο φτωχός συγγενής», σημείωσε ο Πρόεδρος στην ομιλία του.

Oι Σκαλιώτες βέβαια που αγαπούν τη πόλη τους και δεν ενθουσιάζονται με λόγια που ενδεχωμένως να είναι προεκλογικά κόλπα, οι Σκαλιώτες που το έχουν ξαναδεί το έργο με τις εξαγγελίες έργων απ’ τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη, έχουν κάποιες βασικές απορίες:

Ο ΠτΔ κ. Αναστασιάσης τι θα κάνει για το θέμα του Αεροδρομίου Λάρνακας και τα αντισταθμιστικά μέτρα που ζητούν οι δήμοι που επηρεάζονται;
Πριν λίγες βδομάδες ο
Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, αφού άκουσε τα αιτήματα των τοπικών αρχών που επηρεάζονται από τη λειτουργία του αεροδρομίου Λάρνακας (Δήμος Λάρνακας, Δήμος Δρομολαξιάς, κοινότητες Περβολιών και Κιτίου) , σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, είπε ότι η σύμβαση του κράτους με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα αεροδρόμια δεν περιέχει την όποια διάταξη για καταβολή των όποιων τελών προς όφελος των δήμων και ως εκ τούτου η σύμβαση δεν μπορεί να διαταραχθεί. Τέτοιο αίτημα μπορεί να τεθεί κατά την ανανέωση της πρόσθεσε.
Έθεσε τα συμφέροντα του επιχειρηματία του αεροδρομίου πάνω απ’ το δημόσιο συμφέρον!

Ο ΠτΔ κ. Αναστασιάσης γιατί νίπτει τας χείρας του στο θέμα μετακίνησης των εγκαταστάεων υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης; Γιατί δεν έδωσε κίνητρα έτσι ώστε να μετακινηθούν οι εταιρείες; Γιατί δεν ασχολήθηκε με το βαρυσήμαντο αυτό θέμα; Γιατί αφήνει την ΕΠΑ να σταματά την μετακίνηση με αποτέλεσμα οι εταιρείες να μεταθέτουν τις ευθύνες αλλού;

Ο ΠτΔ κ. Αναστασιάσης δεν ήταν αυτός που όταν εμείς ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΑΝ για να μη γίνει βιομηχανικό το λιμάνι της πόλης μας (δηλαδή να χρησιμοποιείται από εταιρείες ΦΑ που στο εξωτερικό κατηγορούνται για περιβαλλοντικά εγκλήματα) είπε “δεν θα μου πει η Λάρνακα τι θα κάνω με το λιμάνι της” ;

Ο ΠτΔ κ. Αναστασιάσης μπορεί να εξαγγέλει όσα έργα θέλει και καλά κάνει.
Όμως, εμείς οι Σκαλιώτες που αγαπάμε τη πόλη μας θα πιστέψουμε και θα πούμε μπράβο όταν δούμε έργα.
Όταν δούμε ότι η περιβόητη Μαρίνα της πόλης μας γίνεται αυτό που απαιτεί το όραμα για τη πόλη μας, για τουριστικό προσανατολισμό και ανάπτυξη.
Σήμερα μαζί με την εξαγγελία έργων του ΠτΔ είχαμε και ανατροπή στη διαδικασία ανάθεσης της ανάπτυξης και εμπορικής εκμετάλλευσης του Λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας ύστερα από την απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών (ΑΑΠ) να βάλει φρένο στην υπογραφή της σύμβασης.
Από φρένα και αναβολές, άλλο τίποτα σε αυτή τη πόλη.

Από λόγια, χορτάσαμε, σαν φτωχότατος συγγενής.
Εδώ και χρόνια.

Αναμένουμε ΕΡΓΑ. Ιδιαίτερα σε βαρυσήμαντα για τη πόλη ζητήματα όπως είναι το ΛΙΜΑΝΙ της και οι εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοειδών. Kαι βεβαίως αντισταθμιστικά μέτρα για το αεροδρόμιο!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

Ερώτηση βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη προς Υπουργό Βαφεάδη για το θέμα οδικής ασφάλειας της λεωφόρου Ελλάδος στη Λάρνακα

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.328 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Ανδρέα Πασιουρτίδη, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2024, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη

error: Content is protected !!