Maris Studio! Ένα αλλιώτικο στούντιο στη καρδιά της Λάρνακας!

1

Ένα πανέμορφο καινούριο μαγαζί, στούντιο, το οποίο θυμίζει Λονδίνο, στην Κωνσταντίνου Καλογερά 71, στη καρδιά της Λάρνακας, ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του στις 3 Δεκεμβρίου.
Το Maris Studio της γνωστής πια Μαρίας Αριστείδου, είναι ένα στολίδι για τη Λάρνακα και φυσικά το Skala Times αρπάζει την ευκαιρία για μια κουβέντα με το κορίτσι που κατάφερε να γίνει διάσημο εντός κι εκτός Κύπρου, για τα “έργα της από καφέ”.

Της Γιώτας Δημητρίου

Μαρία μετά τις επιτυχίες του τελευταίου χρόνου, όπου το όνομα σου ταξίδεψε όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική (σε είχαμε δει σε Αμερικανική εκπομπή να μιλάς για την “τέχνη του καφέ” στα έργα σου), σήμερα έχεις ανοίξει ένα πανέμορφο στούντιο στη καρδιά της Λάρνακας που δεν είναι μόνο στούντιο αλλά και ένα μοναδικό κατάστημα. Πώς ξεκίνησε η ιδέα;
Έπρεπε να μετακομίσω από το μικρό μου στούντιο το οποίο ήταν δίπλα απ’ το σπίτι μου και ανήκε στη πρόγιαγια μου. Ήταν πολύ μικρό για να μπορώ πια να εργάζομαι, επιπλέον υπήρχε κόσμος που ήθελε να έρθει να δει έργα μου, να συναντηθούμε για ένα επαγγελματικό meeting και πραγματικά ο χώρος δεν ήταν ο κατάλληλος. Επίσης μέσα στο μυαλό μου είχα πολλά καλλιτεχνικά crafts πάνω στα οποία ήθελα να εργαστώ και να παρουσιάσω στο κόσμο. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα να βρω ένα καινούριο χώρο όπου θα ήταν και στούντιο αλλά συνάμα και εκθεσιακός χώρος των έργων μου, αλλά και πολλών άλλων προϊόντων προς πώληση που έχουν σχέση με την τέχνη.
2

Πέρα απ’ τα “έργα του καφέ” που ήταν και ο λόγος που έγινες γνωστή εκτός Κύπρου, στο “Maris Studio” μπορεί να βρει κανείς κι άλλα έργα σου, χειροποίητες κάρτες που φτιάχνεις, τετράδια τα οποία δημιουργείς με εξώφυλλα παλιών βιβλίων, δημιουργίες από μοναδικά vintage κουτιά, προϊόντα ζωγραφικής, κάποια διακοσμητικά χώρου που έχεις φέρει απ’ το εξωτερικό.
Ναι η μέθοδος repurpose
art και recycle art με ενδιαφέρει. Το να ξαναδίνω ζωή σε οτιδήποτε, πχ σε παλιά βιβλία και να τους δίνω μια άλλη ζωή ως τετράδια πλέον, με γεμίζει. Δεν είναι μόνον οι πίνακες μου, δεν είναι μόνο τα έργα μου από καφέ, στο Maris Studio μπορεί κανείς να βρει πολλά πράγματα. Το στούντιο μου είναι στον πάνω όροφο και εδώ κάτω έχω όλα όσα είναι προς πώληση.

Ανάμεσα σε άλλα στο Maris Studio μπορεί να βρει κανείς και προϊόντα ζωγραφικής.
Ναι έχω φέρει τα προϊόντα Pebeo που είναι ιδανικά για δεξιοτεχνίες όπως αυτές που δημιουργώ εγώ. Έχω φέρει προϊόντα που πρωτίστως είναι ιδανικά για μένα, και έτσι μπορώ να τα στηρίξω και να εξηγήσω την χρήση και τα προτερήματα τους.
2b

Ο χώρος είναι πανέμορφος και θυμίζει Λονδρέζικο μαγαζί. Αλήθεια, θα γίνονται και μαθήματα εδώ;
Μαθήματα δυστυχώς δεν θα γίνονται λόγω έλλειψης χρόνου. Αλλά θα γίνονται εργαστήρια και σεμινάρια.

Το ότι έχεις σπουδάσει στην Αγγλία (Manchester), έχει επηρεάσει τον τρόπο που διαμόρφωσες το χώρο σου;
Ναι. Κυρίως απ’ το Λονδίνο είναι οι επιρροές μου. Όταν χάσαμε τον πατέρα μου, ήμουν 7 ετών και η μητέρα μου συνήθιζε να μας παίρνει συχνά στο Λονδίνο, 3-4 φορές τον χρόνο. ‘Ηταν ο τρόπος της μητέρας μου να μας κρατά ενωμένους (γι αυτό και είμαστε ακόμη πολύ ενωμένοι ως οικογένεια) και ίσως και ο τρόπος της για να ξεφεύγει και η ίδια. Άρα τόσα χρόνια πήγαινε έλα στη Βρετανική πρωτεύουσα είναι αναμενόμενο πως το Λονδίνο έχει αφήσει τη σφραγίδα του πάνω μου.
Άρα καταλαβαίνεις πως δεν ήταν μόνο οι σπουδές μου στο Λονδίνο που με επηρέασαν. Όμως, οι σπουδές με βοήθησαν να ψάξω, να δω όλα όσα αφορούν την τέχνη, πχ ένα κατάστημα ζωγραφικής του
1890 που βρίσκεται στο Λονδίνο αποτέλεσε σημαντική επιρροή στην δημιουργία σήμερα του δικού μου χώρου.
3

Η αλήθεια είναι πως το Maris Studio θυμίζει έντονα Λονδρέζικο κατάστημα.
Ναι, όλο αυτό έγινε στοχευμένα. Ήξερα τι ήθελα να φτιάξω. Αλλά έψαξα πολύ. Περιπλανήθηκα για ώρες μέσα στο
Portobello, σε καταστήματα μέσα στο Λονδίνο, μόνη μου αποφάσισα τι ήθελα να κάνω και πως να το κάνω. Χωρίς να με ενδιαφέρει αν αυτό είναι ενδεχομένως διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στη Λάρνακα ή στην Κύπρο. Ποτέ δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, διότι η προσωπική μου άποψη, πυξίδα, δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ.

Νομίζω είναι ξεκάθαρο πως πάντα ακολουθείς το δικό σου μονοπάτι, πχ τα πορτρέτα με τον καφέ, τώρα με το Maris Studio έφτιαξες κάτι ξεχωριστό. Βάζεις μια δική σου, ολόδικη σου, σφραγίδα σε ότι κάνεις.
Μα έτσι πρέπει! Και νομίζω πως όλοι, στη Λάρνακα μας, οι οποίοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν μέσα από την δουλειά τους, είναι επειδή ακολούθησαν δικά τους μονοπάτια.
4

Στις 3 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Maris Studio τι να αναμένουμε απ’ τα εγκαίνια;
Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, είναι η ημέρα των γενεθλίων μου (χαμογελά). Την ημέρα των εγκαινίων ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει καταρχάς τον χώρο, να δει πίνακες μου (αυτούς που είναι φτιαγμένοι με καφέ, και άλλους) τα χειροποίητα σημειωματάρια που έχω δημιουργήσει, διάφορα είδη για το σπίτι, είτε κατασκευασμένα από εμένα, είτε αυτά που έχω φέρει από το εξωτερικό (κυρίως Αγγλία), είδη ζωγραφικής και χειροτεχνίας, μικρά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, υφάσματα για χειροποίητες κατασκευές και πολλά άλλα μικρά πραγματάκια (πχ φακέλοι γραμμάτων, κουτιά) που έχουν σχέση με το “παλιό” με το vintage, με το repuprose.
Τα εγκαίνια είναι στις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 8 το βράδυ. Η ημέρα είναι Σάββατο έτσι ώστε να βολεύει τους περισσότερους και θα χαρώ να δω φίλους και γνωστούς και όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά το
Maris Studio.
6

Βέβαια, πέρα απ’ τη μεγάλη ημέρα, 3 Δεκεμβρίου που είναι τα εγκαίνια του Maris Studio, ετοιμάζεσαι και για τις 7 Δεκεμβρίου….
Ναι, πέρσι τον Δεκέμβριο εγώ και ακόμη 20 περίπου καλλιτέχνες συνεργαστήκαμε με τον ΠΑΣΥΚΑΦ και ζωγραφίσαμε πάνω σε κουμπαράδες οι οποίοι πουλήθηκαν και τα έσοδα πήγαν στον ΠΑΣΥΚΑΦ για να συνεχίσει το ιερό έργο που επιτελεί.
Φέτος, στις 7 Δεκεμβρίου 2
5 καλλιτέχνες θα ετοιμάσουμε Χριστουγεννιάτικα Δεντράκια τα οποία θα διατίθενται προς πώληση, πάλι για να δοθούν τα έσοδα στον ΠΑΣΥΚΑΦ. Η έκθεση και πώληση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων των καλλιτεχνών θα γίνεται εδώ στο Maris Studio.
Πέρσι ήταν sold out οι κουμπαράδες και εύχομαι και φέτος να συμβεί το ίδιο, διότι ο σκοπός είναι ιερός.

13

Facebook Page:
https://www.facebook.com/Maria.A.Aristidou/
1415

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!