Πολίτες του κόσμου, όχι των χωρών….

p

Αφού τελείωσα την επίσκεψη μου στο Κινέζικο Κέντρο Εναλλακτικής Ιατρικής και αποχαιρέτησα τους Κινέζους φίλους μου, κατευθύνθηκα στο Κορεάτικο Εστιατόριο να πάρω φαγητό για το σπίτι. Η κούραση δεν με κρατούσε όρθια, οπόταν θα έπαιρνα το take away φαγητό μου και θα πήγαινα να ξεκουραστώ.

Αφού έκανα την παραγγελία μου κάθησα και περίμενα να ετοιμαστεί. Η κοπέλα που μπήκε μέσα για να κάνει κι αυτή παραγγελία (take away) έμοιαζε με Κύπρια. Μου χαμογέλασε και επέλεξε να καθήσει στο δικό μου τραπέζι, παρόλο που υπήρχαν γύρω αρκετά άδεια. Χαμογελαστή και με μια ανεξήγητη θετική αύρα με ρώτησε αν μου αρέσει η κορεάτικη κουζίνα. Αφού της ανέλυσα την αγάπη μου για το ρύζι και την Ασιάτικη γενικά κουζίνα με ρώτησε αν είμαι απ’ την Λατινική Αμερική. Το πήρα ως κομπλιμέντο (μοιάζω με Λατίνα;) της απάντησα “όχι είμαι απ’ την Κύπρο” και την ρώτησα αν μοιάζω με Λατίνα.
“Όχι, απλώς η προφορά σου με έκανε να πιστεύω πως είσαι από τη Λατινική Αμερική”, απάντησε. (Εκείνο το χαζό μου χαμόγελο, έμεινε μισό).

Της είπα ότι εκείνη μοιάζει με Κύπρια και μου απάντησε πως είναι απ’ την Παλαιστίνη.
Νεσαρίμ (ή κάτι τέτοιο) το όνομα της.

Η συμπαθητική κοπέλα άρχισε να μου μιλά για το τεστ DNA που αποδεικνύει πως μπορεί να προερχόμαστε από οποιαδήποτε χώρα. “Γι αυτό είναι γελοίοι και ανόητοι οι διαχωρισμοί και ο ρατσισμός” μου είπε με έμφαση.

Συμφώνησα μαζί της και το βρήκα πολύ καρμικό που πριν δυο μέρες μιλούσα με την κολλητή μου, στη Κύπρο, γι αυτό ακριβώς το θέμα (για το τεστ DNΑ, το γνωστό βιντεάκι που κυκλοφόρησε στο Facebook, κτλ). Της το ανέφερα και της είπα ότι μάλιστα η φίλη μου σκέφτεται να κάνει το τεστ.

Να το κάνει! Εγώ έπεισα τον αδελφό μου και το έκανε. Είναι πιο ακριβή τα αποτελέσματα όταν κάνει άντρας το τεστ”, μου είπε.

Την ρώτησα για τα αποτελέσματα με αληθινή απορία.

Χαμογέλασε.

Το 50% ήταν από τις χώρες γύρω από το Λίβανο, το 40% ήταν από την Τουρκία και τις Μεσογειακές χώρες δίπλα από αυτήν και το 10% από τη Σουηδία. Μείναμε έκπληκτοι ειδικά με το κομμάτι για την Σουηδία. Απίστευτο. Να το κάνεις κι εσύ, έχει αρκετό ενδιαφέρον”.

Την κοιτούσα με μια αίσθηση ότι είμαστε φίλες για χρόνια.

Έχεις δει το σχετικό βίντεο με την κόρη της Θάτσερ που είχε δείξει το BBC;” με ρώτησε.
Απάντησα αρνητικά.
“Της είχαν κάνει το τεστ και της είπαν ότι μεγάλο ποσοστό του DNA της είναι από τις αραβικές χώρες και αυτή με αλαζονικό ύφος τους είπε “εννοείται μεσογειακές;” και της απάντησαν “όχι εννοούμε αραβικές, Μέση Ανατολή”. Νομίζω δεν μπορούσε να το δεχθεί….Να δεις το σχετικό βίντεο”, μου είπε.

Ξέρεις”, συνέχισε, “είναι ανόητο να υπάρχει ρατσισμός στις μέρες μας. Όλοι αυτοί που είναι ρατσιστές είναι επειδή έχουν έλλειψη γνώσεων. Επίσης από έλλειψη γνώσεων οι άνθρωποι είναι κακοί….αν γνώριζαν καλύτερα δεν θα ήταν ούτε κακοί….”

Πάνω που ετοιμαζόμουν να την ρωτήσω τι εννοεί με αυτό το τελευταίο, τους κακούς, μου φώναξε το 14012194_10157413315535571_358415343_n
γκαρσόνι να πάω να παραλάβω το φαγητό μου.

Αποχαιρέτησα την άγνωστη Παλαιστίνια και έφυγα.

Στο δρόμο σκεφτόμουν ότι το 50% του DNΑ της που είναι απ’ την Μεσόγειο μπορεί να συγγενεύει με το δικό μου DNA….αν τελικά έχω DNΑ απ’ την Μεσόγειο!

Υ.Γ Η κορεάτικη κουζίνα μου αρέσει, όπως και πολλές άλλες Ασιάτικες.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!