Ο Jeff, o Παύλος και ο εφιάλτης…..

Της Γιώτας Δημητρίου

maxresdefault
Θυμήθηκα τον Jeff, χθες, αργά το απόγευμα Κυριακής. Καναδός φοιτητής, μέναμε στον ίδιο όροφο στις φοιτητικές εστίες στο Old Harlow και κάναμε παρέα. Μαζί στο διάβασμα, μαζί στο Study Room με τους υπολογιστές, μαζί στις Σαββιατιάτικες αποδράσεις στο διπλανό Cambridge, μαζί και στο Tesco, μεσάνυχτα ή πολλές φορές χαράματα για να αγοράσουμε εφόδια για την αγρυπνία του διαβάσματος (δηλαδή σοκολάτες και διάφορες άλλες βλακείες).

Τον θυμήθηκα τον Jeff, τότε, που μου μιλούσε για την Άννα. Του είχα πει πως διάβασα κι εγώ το ημερολόγιο της και μου μιλούσε γι αυτό με τις ώρες. Ένας 19χρονος που αποδείχθηκε μετά από χρόνια προφήτης.
“Θα ξαναγεννηθούν οι δήμιοι της Άννας όσο δεν διδάσκεται το ημερολόγιο της στα σχολεία, όσο δεν συζητάμε ανοικτά γι αυτό, όσο ξεχνάμε το 1939-1945, όσο δεν διαβάζουμε ιστορία……”
Δεν τον πίστευα τον Jeff, ήμουν πολύ νέα και πολύ αισιόδοξη, για να πιστέψω σε προφητείες που θύμιζαν Νοστράδαμο.
Μα ο Παύλος, ο Παύλος, μου θύμισε τον Jeff, πριν από τρία χρόνια….Σεπτέμβριο 2013. Στην Αθήνα. Θυμήθηκα τις προφητείες του Jeff τότε.

Τον θυμήθηκα και χθες τον Jeff, αργά το απόγευμα της Κυριακής, όταν βρισκόμουν σε ένα δωμάτιο με καμιά πενηνταριά ομοϊδεάτες μου και αγωνιζόμασταν να αντιληφθούμε το παράλογο που εκτυλισσόταν μπροστά μας.
Αδυνατούσε να χωρέσει στο μυαλό μου….Νόμιζα πως χανόταν το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια μου, και μόνο το παυσίπονο/ηρεμιστικό που μου έδωσε η Μόνικα κατάφερε να με συγκρατήσει έτσι ώστε να μην λιποθυμίσω.

Τον θυμήθηκα τον Jeff χθες, αργά το απόγευμα της Κυριακής. Είναι πλέον παντρεμένος με μια Ινδή. Σκέφτομαι να του στείλω email, να του πω να μην έρθει για διακοπές (όλο λέει πως κάποιο καλοκαίρι θα έρθει να με επισκεφτεί).
Να μην έρθει τελοσπάντων αυτό το καλοκαίρι…..Είναι και Καναδός παντρεμένος με Ινδή…..
Ας έρθει όταν τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

https://www.youtube.com/watch?v=kiuasdiQT6k 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ορόκλινη: 1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste Δευτερά, 13 Μαΐου 202409:30π.μ-14:30μ.μ.Αίθουσα

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει “Το κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας,

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

error: Content is protected !!