Λάρνακα SOS

1964997_10154856409625571_7642348470933161693_n

Της Ελένη Μωυσέως

Στις 29.1.16 συνήλθε η Επιτροπή Ανάπτυξης για να συζητήσει την αδειοδότηση για παράταση 6 μηνών στις εγκαταστάσεις του λιμανιού Λάρνακας που ζητά η εταιρεία TOTAL, το θέμα θα συζητιόταν και την Δευτέρα 01.02.16 απο το Δημοτικό συμβούλιο της πόλης . Στα σκαριά βρίσκεται και η αίτηση της εταιρείας ENI που ζητά παράταση 1 χρόνου + 6 μήνες. Δηλαδή παράταση για μονιμοποίσηση!Η ιστορία ξεκίνησε πρίν απο περίπου δύο χρόνια όταν ΠΑΡΑΤΥΠΑ και με ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ δώθηκαν άδειες σε εταιρείες σχετικές με την εξόρυξη υδρογονανθράκων στο λιμάνι της Λάρνακας. Στην επιτροπή λοιπόν που έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, κατατέθηκαν οι απόψεις απο οργανωμένους φορείς της πόλης,βουλευτές,δημοτικούς συμβούλους,συντεχνίες,δημάρχου κτλ.

Το λιμάνι μας βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης και δίπλα απο σπίτια και σχολεία. Η οποιαδήποτε έγκριση απο πλευράς δημοτικού συμβουλίου θα σημαίνει την αυτόματη μετατροπή της πόλης και, και όχι μόνο του λιμανιού, σε βιομηχανική πόλη!
Για το θέμα θα μπορούσα να γράψω πολλά, για παρανομίες, για δειλούς,για νοοτροπίες μεσαιωνικές,για καθαρή έλλειψη οράματος,για ερασιτεχνισμούς του χειρίστου βαθμού σε τόσο κρίσιμα ζητήματα απο πλευράς κυβέρνησης και μερίδας δημοτικών υπευθύνων.

Θέλω να σταθώ όμως σήμερα σε ένα απο τα επιχειρήματα. Αυτό των θέσεων εργασίας. Αλήθεια αυτή που το προτάσσουν έχουν κάνει την έρευνά τους; Τεκμηριώνουν ΣΟΒΑΡΑ και με ΣΥΝΕΠΕΙΑ τη θέση τους; Δηλαδή έχουν βρεί ότι σε περίπτωση που αγωνιστούν για την συνέχιση και πραγματοποίηση επιτέλους του οράματός μας προς μια τουριστική κατεύθυνση οι θέσεις εργασίες που θα ανοίξουν σε όλους τους τομείς της πόλης είναι πιο λίγες απο τις 100 θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν σε ένα βιομηχανικό λιμάνι; Για πόσες ακριβώς θέσεις μιλάμε τώρα για 100 για 120 για πιο λίγες; Κανείς δεν μας έδωσε αριθμούς πραγματικούς. Όταν μιλάμε για εργαζόμενους τους διαχωρίζουμε; Δηλαδή αυτοί που δουλεύουν σε ξενοδοχεία,σε εστιατόρια,καφετέριες,μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν είναι εργαζόμενοι αυτοί; Αυτών τα συμφέροντα δεν πλήττονται ακαριαία απο μια βιομηχανοποίσηση της πόλης; Γιατί πρέπει να καταλάβουμε ότι βιομηχανοποίηση και τουρισμός δεν πάνε μαζί ή το ένα διαλέγουμε ή το άλλο. Προσέξτε κύριοι/ες που ενστερνίζεστε αυτό το επιχείρημα,γιατί αν δεν δούμε τα πράγματα σφαιρικά και να μιλάμε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα,αφού έχουμε κάνει και μια έρευνα επι του θέματος, κινδυνεύετε να κατηγορειθείτε για λαϊκισμό με την πιο αρνητική έννοια της λέξης!!!

Ζούμε στιγμές που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης μας, της δικής μας και των παιδιών μας ας είμαστε λοιπόν σοβαροί και υπεύθυνοι γιατί η ιστορία γράφει και δεν ξεγράφει μετά!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!