Μαρία Α. Αριστείδου , Art made of Coffee

mama1

Αυτό το ταλαντούχο κορίτσι, το όμορφο, (εσωτερικά κι εξωτερικά), το είχαμε φιλοξενήσει στο Skala Times μέσα από την στήλη «Σκέφτομαι Τέχνη» πριν από αρκετό καιρό. Σήμερα, το όνομα της συζητιέται εντός κι εκτός Κύπρου αφού η νέα της έκθεση ζωγραφικής έγινε όχι με μπογιές αλλά με… καφέ!
Ο γνωστός σε όλους Dr House (Hugh Laurie) κινητοποίησε στο διαδίκτυο το πορτρέτο που του έκανε η 
Μαρία Α. Αριστείδου με… τον καφέ!
Επίσης ανάμεσα στα καφεδένια έργα της βρίσκεται και αυτό του….Βαρουφάκη!
Γι αυτό, η συνέντευξη μαζί της επιβάλλεται για να μας πει περισσότερα!

Της Γιώτας Δημητρίου

Καταρχάς τι ακριβώς είναι αυτή η νέα -για εμάς- τέχνη όπου ζωγραφίζεις με….καφέ; Ποιο ήταν το έναυσμα να ασχοληθείς με αυτό το είδος τέχνης;
Είναι μια τέχνη όπως όλες τις άλλες . Απλά με… καφέ! Όλα ξεκίνησαν τυχαία! Δουλεύοντας πάνω σε ένα άλλο project,  καταλάθος μου έπεσε ο καφές επάνω και αντί να στεναχωρηθώ ή να θυμώσω, μου προκάλεσε το ενδιαφέρον. Το «θετικό» μου είναι ότι βρίσκομαι πάντα με ένα καφέ στο χέρι και πάντα κουβαλώ τουλάχιστο ένα… πινέλο! Μέρα με την μέρα, διαλέγοντας θέματα που μου αρέσουν όπως sciencefictioncharacters, popculturefigures, productdesign κτλ. αυτό το υλικό μου κινούσε περισσότερο το ενδιαφέρον. Σκεφτόμουν πως θα μπορούσα να το δουλέψω, με ποια μέθοδο ή τεχνική, πιο είναι το επόμενο βήμα κτλ. Όλα ήταν σαν ένα hobby για εμένα. Τίποτα δε μου έλεγε μέχρι που μπορούσε να με πάρει όλο αυτό.

Δηλαδή εσένα Μαρία ποια είναι η σχέση σου με την τέχνη;
Πάντα ασχολούμουν με την ζωγραφική και πάντα μου κινούσαν το ενδιαφέρον όλες οι μορφές τέχνης. Χορός, τραγούδι, θέατρο, σκηνικά, διακόσμηση, design. Και πάντα είχα μαζί μου ένα art kit!  Από τότε που ήμουν μαθήτρια. Όταν ήρθε και η ώρα για σπουδές ήταν αναμενόμενο πως θα ακολουθούσα κάτι σε τέχνη. Σπούδασα fine art στοManchester Μetropolitan University και ακολούθησα MA in arts health by university of central Lancashire.

Ανέμενες την επιτυχία αυτή που απ ότι φαίνεται βγήκε κι εκτός Κύπρου;
Που να ήξερα; Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και από το πουθενά.

Είναι αλήθεια ότι ο Dr House κινητοποίησε το πορτρέτο που του έφτιαξες; mama2
Πως ένιωσες;
Αλήθεια είναι… Τι να σου πω Γιώτα μου; Εσύ πως θα ένιωθες; Εννοείται ότι ενθουσιάστηκα και είμαι τρομερά ευγνώμων και για αυτό αλλά και γενικά για την υποστήριξη που είχα από τον κόσμο.

Να πούμε λίγα λόγια για την έκθεση που γίνεται σήμερα 28 Μαρτίου;
Βεβαίως. Η έκθεση γίνεται για να μου δώσει μια ευκαιρία να ευχαριστήσω το κοινό, κερνώντας φυσικά.. .καφε! Επίσης τα περισσότερα έργα θα είναι εκθέτονται. Η έκθεση πραγματοποιείται στο exhibition space στο vienna Boutique – Cake Gallery στην Λεμεσό, σήμερα Σάββατο 28 του Μάρτη στις 16:00 μέχρι τις 18:00. Το vienna Boutique θα το βρείτε στο: interlink Hermes Plaza, στην Αγίου Αθανασίου 46.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 25-315 515

Από που εμπνέεσαι Μαρία; Πρόσφατα είχες ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Τα ταξίδια σε βοηθούν ως καλλιτέχνη;
Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να εμπνευστώ από τα πάντα ! Πιστεύω ότι από παντού μπορείς να πάρεις εμπνεύσεις. Από μια επίσκεψη σε μια γκαλερί μέχρι και από ένα απογευματινό καφέ !
Τα ταξίδια εννοείται ότι  βοηθούν. Για μένα τα ταξίδια είναι ευκαιρίες για να ανοίξει το μυαλό μας αλλά επίσης, για μένα, μου δίνουν πάντα κίνητρο για να συνεχίζω να κάνω αυτό που αγαπώ. Ότι σκαμπανεβάσματα ή δυσκολίες μπορεί να έχουμε, τα ταξίδια σου δίνουν την αίσθηση ότι όλα είναι πιθανά όσο μπορείς να ονειρεύεσαι! That everything is possible so long you can dream it.

Μπορεί ένας καλλιτέχνης στη Κύπρο να καταφέρει μέσα από αυτό το μικρό τόπο να διαδραματίσει ρολό στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή;
Μα φυσικά! Εννοείται! Πολλοί το έχουνε καταφέρει. Ο κόσμος τελικά δεν είναι τόσο μεγάλος αλλά και το νησάκι μας δεν είναι και τόσο μικρό. Με την προσπάθεια και την επιμονή όλα γίνονται !

Για σένα Μαρία τι σημαίνει τέχνη;
Τέχνη είναι τα πάντα. Τέχνη είναι παντού. Από το σχήμα του φλιτζανιού σου μέχρι στο ψήσιμο του καφέ σου. Όλα έχουν την τέχνη τους ότι και να είναι το background τους. Είχα μάθει στο σχολείο ότι ποτέ δε θα φτάσουμε σε μια και μοναδική απάντηση για την τέχνη. Επειδή η τέχνη είναι όλα σε ολα.

Τέλος, σ αρέσει ο καφές; Πώς τον πίνεις;
Χαχα! Εννοείται Ο καφές έχει την ώρα του. Άλλη η ώρα του Latte και του americano και άλλη η ώρα του κυπριακού/ελληνικού. Αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα σκέτο (χωρίς ζάχαρη) όλο γάλα με θέα τη θάλασσα μας!

Περισσότερα για τη δουλειά της Μαρίας μπορείτε να βρείτε:
https://www.facebook.com/Maria.A.Aristidou?__mref=message_bubble
mama3


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ορόκλινη: 1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste Δευτερά, 13 Μαΐου 202409:30π.μ-14:30μ.μ.Αίθουσα

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει “Το κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας,

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

error: Content is protected !!