Ελίνα Λουκά Από το Λος Άντζελες δουλειά για Κύπρο και Ελλάδα

                          
Κατάγεται από την πόλη μας, βρίσκεται στο Λος Άντζελες, στο Χόλυγουντ, όπου κάνει αρκετές αξιόλογες δουλειές και έχει παίξει δίπλα από προτεινόμενους για όσκαρ ηθοποιούς. Ετοιμάζει ένα show του οποίου τα γυρίσματα θα γίνουν στο Λος Άντζελες, αλλά θα προβληθεί από ένα κυπριακό κι ένα Ελληνικό κανάλι. Αυτοί είναι μερικοί από τους λόγους που η Ελίνα Λουκά σήμερα μιλά στο Skala Times. Προσωπικά, θα μπορούσα να γράφω ένα ατέλειωτο πρόλογο για την Ελίνα . Θα αρκεστώ στο να πω μόνο δυο πράγματα:  Θυμάμαι σε ένα δείπνο μας, στο εστιατόριο που βρίσκεται μέσα στην Μαρίνα της Λάρνακας, η αγαπημένη Ελληνίδα συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη της είχε πει: “Εσύ θα έχεις αστέρι. Φαίνεται από το βλέμμα σου”. Δεν ξέρω για το αστέρι, αλλά ξέρω, πως αυτό που κάνει η Ελίνα το λατρεύει με πάθος και διαθέτει ένα χαρακτήρα που μέσα του κλείνεται μια αγάπη για όλες τις τέχνες (θέατρο, υποκριτική, γραφή, κτλ) και έχω την πεποίθηση πως αυτό είναι ο σωστός ηθοποιός, ένα κράμα όλων των τεχνών! Α! είναι και πολύ όμορφη, μα αυτό θεωρώ πως είναι το μικρότερο από όλα τα άλλα προτερήματα της!

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Ελίνα γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική; Τι σπούδασες;
Αρχικά σπούδασα δημοσιογραφία όπου δούλεψα και ως δημοσιογράφος για λίγα χρόνια. Μετά αποφάσισα να ακολουθήσω σκηνοθεσία, σενάριο και υποκριτική στην Νέα Υόρκη, αφού  ο κινηματογράφος ήταν ανέκαθεν μία από τις μεγάλες μου αγάπες! Μέσα από την υποκριτική όχι μόνο μαθαίνεις τον εαυτό σου, αλλά ανακαλύπτεις και πτυχές του εαυτού σου που δεν ήξερες καν ότι υπάρχουν. Αυτό, θα έλεγα, είναι το μεγαλύτερο σοκ και συνάμα το μεγαλύτερο ξύπνημα! Το να προσαρμόζεις τον εαυτό σου σε οποιοδήποτε χαρακτήρα, προσωπικότητα, αίσθημα και ψυχολογία, πέραν από αυτό που στην πραγματικότητα εσύ έχεις επιλέξει και μάθει να είσαι! Όταν καταλάβεις την έννοια και το νόημα της υποκριτικής τότε καταλαβαίνεις και τον κόσμο όλο γύρω σου!

Γιατί επέλεξες Αμερική και συγκεκριμένα το Χόλυγουντ αντί Ελλάδα ή Κύπρο;
Η Κύπρος ήταν και θα είναι πάντα επιλογή, μιας και είναι η πατρίδα μου. Γι αυτό ξεκίνησα από τη Κύπρο, δούλεψα στη Κύπρο, έμαθα αυτά που έπρεπε να μάθω στη Κύπρο και όταν πλέον δεν μπορούσε να μου δώσει κάτι άλλο, επέλεξα την Νέα Υόρκη και μετέπειτα το Λος Άντζελες, όπου ως γνωστό είναι ο κατεξοχήν χώρος της έβδομης τέχνης και φυσικά το ιδανικότερο μέρος για να προσπαθήσω να παλέψω για το όνειρο μου.

Πόσο δύσκολος είναι ο χώρος του Χόλυγουντ;
Οποιοδήποτε καινούριο δρόμο ξεκινήσεις, είναι και δρόμος γεμάτος προκλήσεις. Το Χόλυγουντ, όπως και η ίδια η ζωή είναι άλλη μια μεγάλη πρόκληση. Το μυστικό είναι να απολαμβάνεις πραγματικά αυτό που κάνεις κι όχι να το κάνεις για λάθος λόγους. Αν είναι έτσι, τότε η λέξη “δύσκολο” δεν υπάρχει, κυριαρχεί μόνο το “θέλω και μπορώ”.

Σου έτυχε να πεις “δεν αντέχω τα παραιτώ”;
Πιστεύω, πω αν πεις “δεν αντέχω τα παραιτώ” σημαίνει ότι αυτό που κάνεις δεν το αγαπάς πραγματικά.

Πόσα χρόνια ζεις στο Λος Άντζελες;
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σου λείπει η Λάρνακα μας; Πόσο συχνά έρχεσε Κύπρο/Λάρνακα;
Και βέβαια μου λείπει η Λάρνακα μας! Γι αυτό και προσπαθώ να έρχομαι τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο στη Κύπρο.

Έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά το Λος Άντζελες με τη Κύπρο;
Θα έλεγα πως η Κύπρος είναι η μικρογραφία του Λος Άντζελες. Τι εννοώ; Έχουμε παρόμοιο κλίμα, ο συνδυασμός θάλασσας βουνού, το ότι οδηγούν όλοι αυτοκίνητο. Έχουμε όμως ξεπεράσει το Λος Άντζελες σε ένα πράγμα: Στο ότι εμείς ξεκινάμε τα πάρτυ μετά τα μεσάνυχτα, ενώ στο Λος Άντζελες κλείνουν όλα στις 2 το πρωί! (Χαμογελά)

Ελίνα είσαι παντρεμένη με κάποιον ο οποίος είναι επίσης από το χώρο το δικό σου. Πόσο ευκολύνει ή δυσκολεύει αυτό, την πορεία της καριέρας σου;
Με τον Daemon είμαστε ομάδα! Δουλεύουμε μαζί και ότι καταφέρνουμε, το καταφέρνουμε μαζί! Στηρίζουμε και ολοκληρώνουμε ο ένας τον άλλο! Οπότε αυτό βοηθάει γενικότερα…

Τι συμβουλή θα έδινες στα παιδιά που επιθυμούν να ακολουθήσουν καριέρα ηθοποιού;
Αν διαθέτεις υπευθυνότητα και ωριμότητα τότε το Χόλυγουντ έχει ανοικτές τις πόρτες του για σένα! Δεν είναι το ταλέντο ή η ομορφιά που θα σε πάει εκεί που θες, αλλά πάνω από όλα η σοβαρότητα γι αυτό που κάνεις!

Τελικά τι σημαίνει ηθοποιός; Για σένα τι σημαίνει;
Ηθοποιός σημαίνει φως! Και μην το πάρεις λανθασμένα! Όλοι είμαστε φτιαγμένοι από ενέργεια και ΦΩΣ! Η υποκριτική σου ανάβει το καντήλι που έχεις μέσα σου! Και θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Όταν πρέπει να υποδυθείς ένα νακρκομανή ή μια κακοποιημένη γυναίκα τότε πρέπει να νοιώσεις ακριβώς όπως έχουν νοιώσει αυτοί οι άνθρωποι και γιατί κατέληξαν εκεί! Μετά από αυτή την συνειδητοποίηση έρχεται το ΦΩΣ!

Ωραίο ακούγεται το παράδειγμα…Ελίνα τι δουλειές έχεις κάνει μέχρι σήμερα;
Έχω σκηνοθετήσει και γράψει αρκετά short films.  Μερικά από αυτά βραβεύτηκαν στο φεστιβάλ Καννών και στο Miami Film Festival. Έχω γράψει δύο feature films, τα οποία πρόκειται να γίνουν ταινία. Έχω κάνει παραγωγή για ένα reality show (“Blondies” ) και για την Γαλλική ταινία μικρού μήκους.  “Foulard” . Έχω παίξει σε δύο  2 feature films. Στο  “Cross” με τον Bryan Austin Green και στην ταινία  “A Strangers In Paradise”  με τους  Colin Egglesfield, Stuart Townsend και την προτεινόμενη για όσκαρ ηθοποιό Catalina Sandino Moreno. Την παραγωγή για την ταινία την έχουμε κάνει εγώ και ο σύζυγος μου, μέσω της εταιρείας μας Hillin Entertainment. Αυτή τη στιγμή που σου μιλώ κάνουμε γυρίσματα για τον πιλότο ενός καινούριου τηλεοπτικού show που θα είναι γυρισμένο στο Λος Άντζελες, αλλά για ένα Κυπριακό και Ελληνικό κανάλι! Βλέπεις, η Κύπρος είναι πάντα στην ψυχή και στα σχέδια μου!

Χαίρομαι που μοιράζεσαι μαζί μας αυτή την είδηση! Θα αναμένουμε για περισσότερες λεπτομέρειες! Ελίνα ας κλείσουμε με ένα δικό σου αγαπημένο ρητό που το θεωρείς “quote of life”.
Να ζεις τη στιγμή! Η μόνη αλήθεια είναι αυτό που ζεις ΤΩΡΑ!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ορόκλινη: 1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste Δευτερά, 13 Μαΐου 202409:30π.μ-14:30μ.μ.Αίθουσα

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει “Το κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας,

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

error: Content is protected !!