Διαγωνισμός «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε»

final

Στα πλαίσια των διάφορων εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, μέσα από τις οποίες προάγεται και προωθείται η δημιουργικότητα στα παιδιά και στους έφηβους, το Ίδρυμα διεξάγει έκθεση και απονομή βραβείων του διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» στον οποίο λαμβάνουν μέρος 13 δημοτικά σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Οι ομάδες των σχολείων που λαμβάνουν μέρος έχουν δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο έργο τέχνης, από ανακυκλώσιμα υλικά, με ένα θέμα το οποίο έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να προωθηθεί η τέχνη, η δημιουργικότητα και η ομαδικότητα ενώ παράλληλα προάγεται και η εναλλακτική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και η σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η παρουσίαση των έργων (έκθεση) και η απονομή των βραβείων θα διεξαχθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2016, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας, στις 2 Ιουνίου, 10.30πμ στο χώρο του Ιδρύματος. Το πρώτο βραβείο θα απονέμει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου.
Το διαγωνισμό υποστηρίζει ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «Μήνυμα Βοήθειας».

Είναι τιμή μας που το πρώτο βραβείο θα το απονέμει η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους χορηγούς αυτής της εκδήλωσης, την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λάρνακας, την Εταιρεία McDonalds και τον παιχνιδότοπο Party Place αλλά και τους κριτές του διαγωνισμού κ Peter Ashdjian, Διευθυντή του Μουσείου Πιερίδη, κ Ιωσήφ Χατζήκυριακο, Διευθυντή του Ιδρύματος Φοίβος Σταυρίδης, Αρχείας Λάρνακας και Ιστορικό Τέχνης και την κα Άντρη Χριστοφίδη, Ζωγράφο-Περιβαλλοντικό Καλλιτέχνη και εκπρόσωπο του ΕΚΑΤΕ Λάρνακας.

Ευελπιστούμε ότι ο διαγωνισμός αυτός θα γίνει θεσμός στη Λάρνακα δίνοντας σε περισσότερα παιδιά κάθε χρόνο την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν καθημερινά ανακυκλώσιμα υλικά με ένα διαφορετικό τρόπο!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστική ατζέντα Δήμου Λάρνακας

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024

error: Content is protected !!