Όραμά μας να γίνει η Λάρνακα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός!

anavathmizontai-ta-limania-lemesou-kai-larnakas

Οι ανεξάρτητες ομάδες πολιτών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας που υπογράφουμε το κείμενο αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας να απορρίψει το αίτημα των εταιρειών ΤΟΤΑL και ENI για παράταση της χρήσης του λιμανιού της πόλης.

Αναμένουμε πως το αρμόδιο υπουργείο και κατ’ επέκταση το κράτος θα σεβαστεί την απόφαση των Λαρνακέων, μια απόφαση που λήφθηκε με δημοκρατικές διαδικασίες και εκφράζει την πλειοψηφία των πολιτών της πόλης και επαρχίας.

Ως ομάδες που δραστηριοποιούμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε πρόθεση μετατροπής της πόλης και επαρχίας σε περιοχή βαριάς βιομηχανίας δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει η πόλη μας τον τουριστικό της χαρακτήρα και να αναπτυχθεί στα πλαίσια του χαρακτήρα αυτού. Όραμά μας να γίνει η Λάρνακα ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, ένα όραμα που δε συνάδει με τη μετατροπή του λιμανιού της σε βιομηχανικό.

Πάγια θέση μας εδώ και δύο χρόνια είναι η εκπόνηση από μέρους του κράτους ενός στρατηγικού σχεδιασμού για το θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Αναμένουμε πως για ένα τόσο σημαντικό θέμα το κράτος θα δείξει τη δέουσα σοβαρότητα και θα φροντίσει έτσι ώστε οι σχετικές βιομηχανίες να χωροθετηθούν σε περιοχές όπου δε θα τίθενται σε κίνδυνο η υγεία και ασφάλεια των πολιτών καθώς και η ποιότητα ζωής τους.

Στα πλαίσια ενός τέτοιου στρατηγικού σχεδιασμού αναμένουμε πως θα γίνει και η μετακίνηση των εγκαταστάσεων των δύο εργοστασίων (Halliburton και Schlumberger) από τη Β Βιομηχανική Αραδίππου/Καλού Χωριού που παράτυπα και παράνομα λειτουργούν εκεί, αφού βάσει των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας 2013 δεν μπορούν να χωροθετηθούν εντός της συγκεκριμένης περιοχής εργοστάσια βαριάς βιομηχανίας.

Λάρνακα εν δράσει

Πολίτες κάτοικοι πόλης και επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά

Ομάδα πρωτοβουλίας κατοίκων Δρομολαξιάς Μενεού

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!