Ανοικτή Επιστολή προς ΠτΔ κ. Νίκο Αναστασιάδη και Υπουργικό Συμβούλιο για τη Λάρνακα

σοσ

Της Γιώτας Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια Διαδικτυακού Περιοδικού
Skala Times

Ανοικτή Επιστολή προς ΠτΔ κ. Νίκο Αναστασιάδη
και Υπουργικό Συμβούλιο

Κύριοι,

αυτές τις μέρες η σκέψη (των περισσότερων από εμάς), οι κουβέντες μας, ο πόνος μας, είναι γύρω από τη κόλαση που βίωνει η Ελλάδα.
Μια κόλαση που ό,τι και να γραφτεί θα είναι λίγο για να εκφράσει το μέγεθος της τραγωδίας και του πόνου.

Ως διαδικτυακό περιοδικό της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, θα θέλαμε για άλλη μια φορά, να τονίσουμε, (να ουρλιάξουμε καλύτερα), πως οι εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοειδών που βρίσκονται στη καρδιά της πόλης μας, δίπλα από σπίτια, σχολεία, ξενοδοχείο, κτλ, θέτουν σε κίνδυνο, καθημερινά, τις ζωές μας.
Σε περίπτωση ατυχήματος ή κακόβουλης ενέργειας, θα θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς και καταστροφές (δεν είναι υπερβολή και το γνωρίζετε).
Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να τονίσουμε πως όσοι έχουν την εξουσία να κινήσουν τα νήματα για να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις και δεν το κάνουν ή κωλυσιεργούν, ευθύνονται για το ρίσκο που παίρνουμε ως πόλη κάθε μέρα που περνά.
Θα θέλαμε να σας πούμε πως σε περίπτωση ατυχήματος, εσείς θα ευθύνεστε για κάθε νεκρό, για κάθε καταστροφή περιουσίας, για κάθε πόνο.

Αν περιμένετε να θρηνήσουμε θύματα για να γίνουν οι οποιεσδήποτε ενέργειες τότε ζούμε σε ένα επικίνδυνο και ανεπαρκές κράτος.

Οι Δήμοι Λάρνακας και Λιβαδιών (ακόμα και το κοινοτικό συμβούλιο Ορόκλινης) πρέπει να κάνουν ότι μπορούν για να μην αφήσουν (κυβερνώντες και εταιρείες πετρελαιοειδών )να ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων.

Αν οι φωτιές και η τραγωδία στην Ελλάδα ήταν κόλαση, σε περίπτωση ατυχήματος στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου στη Λάρνακα, δεν θα υπάρχουν λόγια να περιγράψουν την ασύλληπτη τραγωδία.

Κύριοι, η Λάρνακα εκλιπαρεί για κινήσεις και ενέργειες, δράση και άμεση μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών, πριν να είναι πολύ αργά!

Σε περίπτωση ατυχήματος κανένας δε θα έχει το δικαίωμα να “εκπλαγεί”, έκπληξη είναι που κοιμόμαστε και ξυπνάμε ζωντανοί σε αυτή τη πόλη!

Τέλος, σε περίπτωση ατυχήματος κάποιοι θα πρέπει να επωμιστούν τον τίτλο του “φονιά”, έστω και άτυπα και ξέρετε κύριοι ποιοι θα είναι αυτοί, όσοι όφειλαν να δράσουν για άμεση μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου και δεν το έκαναν!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!