«Σκαλιώτης διπλανής πόρτας» : Χριστόδουλος Βασιλείου

Xριστόδουλος

Aγαπητοί φίλοι και συμπολίτες. Στη σημερινή μας στήλη φιλοξενούμε ένα νέο παιδί, που παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει κάνει ήδη αρκετά βήματα στο χώρο της μουσικής. Με ιδιαίτερο ζήλο για το «πάθος» του, όπως ο ίδιος το αποκαλεί, θα διαπιστώσετε, τόσο το μεράκι του για τον πολιτισμό, όσο και για την ίδια τη ζωή.

          Ο Χριστόδουλος, συνομίλησε μαζί μας και αυτό που διαφάνηκε αμέσως, είναι ότι υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας, «καλά παιδία».  Ευγενικός, σοβαρός αλλά και ενίοτε πλακατζής, ο σημερινός «Σκαλιώτης της διπλανής πόρτας», έρχεται να μας αποκαλύψει τις σκέψεις και προβληματισμούς του.

          Αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους για το αγαπημένο του αντικείμενο, να μην εγκαταλείψει τα όνειρα του, ο Χριστόδουλος εδώ και λίγες μέρες έχει γίνει για πρώτη φορά χαζομπαμπάς. Εμείς του ευχόμαστε να δει το παιδί  του ευτυχισμένο. Με τέτοιο μπαμπά, είναι και το πιθανό.

          Για να γίνετε και εσείς  ο «Σκαλιώτης διπλανής πόρτας», δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: Michalis11ST@hotmail.com 

Μιχάλης Παναγιώτου

————————————————————

Όνομα:  Χριστόδουλος Βασιλείου

Καταγωγή:  Λάρνακα

 Ετών: 24

Ενασχόληση: Τραγουδιστής-Στιχουργός

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι;    
Από μικρή ηλικία ξεκίνησε αυτό το ενδιαφέρον  μιας και ο πάππους μου ήταν τραγουδιστής σε διάφορα μαγαζιά. Από αυτόν πρέπει να κληρονόμησα  αυτό το πάθος για την μουσική .Ξεκίνησα μαθήματα πιάνου αλλά δεν μου αρκούσε. Ο Θεός έφερε στον δρόμο μου την αξιαγάπητη  δασκάλα μου φωνητικής Κα.Σιλβα Μακαμιαν. Με υπομονή δουλεύαμε. Με στήριξε και με την σωστή της καθοδήγηση και γνώση με μύησε  στο χώρο της μουσικής γι αυτό και της έχω μεγάλη εκτίμηση γιατί μου στάθηκε σαν μανά. Ακόμα δυο άτομα που με στήριξαν και με στηρίζουν που δεν θα μπορούσα να μην τα παραλείψω είναι η γυναίκα μου και η μητέρα μου.

 Tι να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από εσένα;   
Καταρχήν θα με βλέπετε στις εμφανίσεις τις χορωδίας «ANGELIC VOICES»  που μαέστρος είναι η δασκάλα μου. Τα Χριστούγεννα  όπου είναι και η αγαπημένη μου εποχή θα τραγουδήσω στην πλατεία της Λάρνακας εκεί όπου είναι οι αγαπημένες μας Φοινικουδες .Επίσης μου έγινε μια πρόταση  από ένα μεγάλο μουσικοσυνθέτη  από την Ελλάδα ,που δεν θα τον αποκαλύψουμε  τώρα. Θα έχουμε μια συνεργασία, όπου σε λίγο διάστημα θα έχω ολοκληρώσει το πρώτο, δικό μου τραγούδι!!

 Αγαπημένος καλλιτέχνης;
Αντώνης Ρέμος και Μέλινα Ασλανίδου

Αγαπημένο τραγούδι;
Μου αρέσουν γενικά πολλά κομμάτια .Ακούω και ξένα και ελληνικά. Αλλά αγαπημένο μου κομμάτι είναι το «δυο ψέματα του Αντώνη Ρέμου».

Σκέφτεσαι να διδάξεις στο μέλλον ή αποκλειστικά καλλιτέχνης;
Ναι σκέφτομαι να διδάξω. Αν είμαστε καλά από το Θεό σε δυο χρόνια περίπου θα τελειώσω δάσκαλος φωνητικής.

Για την εμπειρία σου στο Voice;
Ήταν ωραία  εμπειρία.Πέρασα στην φάση της audition. Δυστυχώς  όμως την συγκεκριμένη μέρα αδίκησα τον εαυτό μου.  Δεν ήμουν  αυτός που μπορούσα να ήμουν. Δεν έδωσα το εκατό τοις εκατό του εαυτού μου. Στεναχωρήθηκα αλλά  ήταν μια εμπειρία  διαφορετική. Εντούτοις  ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα  από την Ελλάδα για συνεργασίες που χάρηκα  πολύ και το ξέχασα!! Πάλι κέρδισα  κάτι!!

 Ποιο είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο;
Καταρχήν να είμαστε όλοι καλά από το Θεό. Κυρίως  όμως το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να κάνω πολλές συνεργασίες με πολλά ονόματα της ελληνικής και ξένης μουσικής.

 Ο μεγαλύτερος σου φόβος;
 Ο θάνατος

Mια ευχή για το γιό σου;
Του εύχομαι ολόψυχα να αγαπήσει την μουσική όσο και εγώ και θα τον στηρίξω σε ότι επιθυμεί, οποιοδήποτε δρόμο και να διαλέξει, θα είμαι πάντα διπλά του σε κάθε του βήμα ότι και να αποφασίσει!! Τον αγαπώ πολύ και την γυναίκα μου γιατί μονός μου δεν θα μπορούσα να τον κάνω. (γελά)

Καλύτερη  συμβουλή  που πήρες μέχρι σήμερα;
Την καλύτερη συμβουλή την πηρά από την δασκάλα μου της φωνητικής που μου είπε την πρώτη φορά που την γνώρισα “Εδω είμαστε εγώ και εσύ και δεν μας ακούει κάνεις, κλείνεις τα μάτια και τραγουδάς”.

Αγαπημένο ρητό ή φράση;
“Ότι γίνει δεν είναι τυχαίο”.

Πως θα ήθελες να σε θυμούνται μετά από χρόνια;
Γενικά είμαι άτομο το όποιο θα ήθελα να με θυμούνται ως ένα μουσικό που προσπαθούσε να προσφέρει τις γνώσεις του ,την μουσική του τον πολιτισμό του. Γιατί μουσική για μένα είναι ένας πολιτισμός, ένας τρόπος έκφρασης συναισθημάτων που αυτά όλα θα ήθελα να τα προσφέρω στον κόσμο με την μουσική  μου ,την φωνή μου και τους στίχους μου.

Πως θα περιέγραφες τη Λάρνακα με μια λέξη
Μια όμορφη πόλη. Γεμάτη ζωντάνια και ομορφιές. Ειδικά τα Χριστούγεννα λατρεύω να την βλέπω στολισμένη γιορτινά.

Τι κάνει την Λάρνακα ξεχωριστή;
Αρκετά πράγματα, οι παραλίες της, οι Φοινικούδες….

 Αν μπορούσες να άλλαζες κάτι στην πόλη, ποιο θα ήταν αυτό; 
Να ήταν πάντα ντυμένη στα Χριστουγεννιάτικα. Γίνεται ακόμα πιο όμορφη και ονειρική και μου προκαλεί την αίσθηση να γραφώ καινούργια κομμάτια. Μάλιστα τα Χριστουγεννα του 2014 έγραψα ένα κομμάτι Χριστουγεννιάτικο εμπνευσμένο  κοιτώντας την Λάρνακα ντυμένη γιορτινή, που υπόσχομαι ότι σε κάποια στιγμή θα το ακούσετε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!