Οι Γερμανοί σε ουρές για να δουν -και- ελληνική τέχνη. Μισό εκ. επισκέπτες!

germania1

Σχεδόν μισό εκατομμύριο επισκέπτες έχουν δει την παρουσίαση της δουλειάς 82 Ελλήνων καλλιτεχνών στο Μουσείο Fridericianum του Κάσελ

 Εκατόν ογδόντα έργα από 82 ΄Ελληνες καλλιτέχνες περιλαμβάνει η έκθεση της μόνιμης συλλογής του Εθνικού Μυσείου Σύγχρονης Τέχνης στο Μουσείο Fridericianum του Κάσελ (σο πλαίσιο της documenta 14 που ολοκληρώθηκε στην Αθήνα) όπου καθημερινά σχηματίζονται ατέλειωτες ουρές. Μέχρι σήμερα την documenta 14 στο Κάσελ και την έκθεση του ΕΜΣΤ έχουν επισκεφθεί 445.000 άνθρωποι. 

Οι φωτογραφίες είναι δηλωτικές της απήχησης που έχει η σύγχρονη τέχνη στο γερμανικό κι εν γένει στο ευρωπαϊκό κοινό. Η έκθεση «ΑΝΤΙΔΩΡΟΝ. Η Συλλογή του ΕΜΣΤ» καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το εντυπωσιακό κτήριο του Fridericianum. Αποτελεί μια προσαρμοσμένη εκδοχή της μουσειολογικής μελέτης που εκπονήθηκε για να εφαρμοστεί, όταν θα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την πλήρη λειτουργία του ΕΜΣΤ, στους χώρους της μόνιμης συλλογής.

germania3

Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται δημόσια ένα τόσο σημαντικό τμήμα της συλλογής του Μουσείου, και μάλιστα εκτός Ελλάδας.

Ανάμεσά στα εκθέματα παρουσιάζονται πολλά νέα αποκτήματα της τελευταίας τριετίας, καθώς και ένας μικρός αριθμός δανεισμένων έργων για την καλύτερη παρουσίαση της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής στην Ελλάδα από το ’60 μέχρι σήμερα.

Η documenta 14 απλώνεται σε 35 χώρους στο Κάσελ και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2017.

Πηγή: http://www.thetoc.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!