Διήμερο Εκδηλώσεων για το Παιδί, απ’ την ΠΟΓΟ Λάρνακας!

pogo

Μέσα στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, η ΠΟΓΟ Λάρνακας, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων.

Το Σάββατο 27 Μαΐου 2017 στις 4: 30 μ.μ., διοργανώνεται ημερίδα με θέμα « Το παιδί ως καθρέφτης της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», στο Πολιτιστικό Κέντρο Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου Λάρνακας (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, 16-18, 6015, Λάρνακα). Στόχος της ημερίδας είναι να εξεταστούν οι επιπτώσεις της σύγχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στο παιδί.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 στις 5: 00 μ.μ., σε συνεργασία με τον παιδότοπο- εστιατόριο Restolake και το βιβλιοπωλείο ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ, οργανώνεται παιδική φιέστα στο χώρο του Restolake. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χαρά της δημιουργίας, να συμμετάσχουν σε διαδραστικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες (αφήγηση παραμυθιού, χορευτική δραστηριότητα), έχοντας ως στόχο να γνωρίσουν τα δικαιώματα τους, αλλά και να μας βοηθήσουν να (ξανα)δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά τους μάτια!

——————————————-

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.
Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ’ όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.
Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

Ερώτηση βουλευτή Λάρνακας Ανδρέα Πασιουρτίδη προς Υπουργό Βαφεάδη για το θέμα οδικής ασφάλειας της λεωφόρου Ελλάδος στη Λάρνακα

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.328 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Ανδρέα Πασιουρτίδη, ημερομηνίας 15 Φεβρουαρίου 2024, προς τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη

error: Content is protected !!