Απονομή βραβείων 2ου Διαγωνισμού “Ανακύκλωσε & Δημιούργησε”

peri1

Η πολιτιστική εστία της πόλης συνεχίζει με δράση και όμορφες δραστηριότητες να φωτίζει πολιτιστικά και όχι μόνο, τη πόλη του Ζήνωνα. Ο λόγος βέβαια για το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας Λάρνακας.

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η έναρξη της έκθεσης και η απονομή βραβείων του 2ου διαγωνισμού «Ανακύκλωσε & Δημιούργησε» που διοργάνωσε το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2017, σε συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος τα Δημοτικά Σχολεία Λάρνακας: Αγίου Λαζάρου Α, Αγίου Λαζάρου Β, Άγιοι Ανάργυροι, Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας, Αθηένου Α΄, Αθηένου Β’, Αραδίππου Α’, Αραδίππου Γ’, Βορόκλινη, Δροσιά Β’, Καμάρες, Κοφίνου, Λιβάδια Α’, Μοσφιλιτή, Ξυλοτύμβου Β’, Προδρόμου Β, Σωτήρος, Τρούλλοι, Χοιροκοιτία.
peri4Τα παιδιά δημιούργησαν μοναδικά έργα τέχνης με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών αποδεικνύοντας την αστείρευτη φαντασία των παιδιών. Το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αμερικάνικης Ακαδημίας Λάρνακας για το έργο «Κουκλοθέατρο και Φιγούρες: Φαντάσου η Φύση να Απεργήσει», το 2ο βραβείο δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Αθηένου Κ.Β’ για το έργο «Μαμά σ’αγαπώ» και το 3ο βραβείο κέρδισε το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδιών για το έργο «Το Χαρούμενο Λιβάδι».

peri2Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκε η κα Ιωάννα Παναγιώτου, Επίτροπος Περιβάλλοντος, η οποία απένειμε το 1ο βραβείο και δήλωσε ότι “φέτος υπάρχει καινοτομία, μεγαλύτερες και πιο σύνθετες κατασκευές, χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα υλικά ενώ υπάρχουν και στοιχεία πολιτισμού αφού ορισμένα έργα αφορούν τον πολιτισμό άλλων χωρών. Οι μαθητές έχουν κατασκευάσει και αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στο σπίτι, δηλαδή ένα ρολόι και ένα φωτιστικό και βλέπουμε ότι η φαντασία και η καινοτομία είναι κάτι εξελισσόμενο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, κ Ιάσων Ιασωνίδης ο οποίος απένειμε το 2ο βραβείο.

Το 3ο βραβείο παρέδωσε ο κ Κώστας Κατσώνης, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Πολιτιστικής Δημιουργίας

Στο χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας και Προεδρεύων του Δ.Σ. του Ιδρύματος, κ Ιασωνίδης, δήλωσε: «Δράσεις όπως αυτές, δίνουν το έναυσμα και την ευκαιρία στα παιδιά και στους νέους να δημιουργούν με ελευθερία και μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και αυτό εξάλλου διαφαίνεται καθαρά στα έργα των παιδιών. Η σπουδαιότητα της ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης είναι αναγκαία, ειδικά σε νεαρές ηλικίες. Για αυτό και ο Δήμος Λάρνακας και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους Επαρχίας Λάρνακας, θα συνεχίσουν να διοργανώνουν και να ενισχύουν προγράμματα ανάπτυξης της περιβαλλοντικής συνείδησης.»

Η κριτική επιτροπή η οποία απαρτίζεται από τον κ Μάριο Κουκουμά, Δημοτικό Σύμβουλο, κα Μαρία Αριστίδου,peri3 Καλλιτέχνη και την κα Αλίς Φερνάντες Παναγιώτου, Αρχιτέκτονα και Δημιουργό του προγράμματος «Μικροί Αρχιτέκτονες» αποφάσισε για τα τρία πρώτα βραβεία βάσει της δημιουργικότητας, της καινοτομίας και της καλύτερης χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών και μέσων.

Κύριος Χορηγός του διαγωνισμού και της απονομής βραβείων είναι οι Υπεραγορές METRO, Χορηγοί η Εταιρεία McDonalds και τα Φροντιστήρια Pavlas και Υποστηρικτής ο Δήμος Λάρνακας.

Το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους συγχαίρει όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό για τις υπέροχες δημιουργίες τους και σχεδιάζει να διοργανώσει το διαγωνισμό και την ερχόμενη χρονιά καθιστώντας τον θεσμό για τα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και επαρχίας Λάρνακας και δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να δημιουργήσουν.

Το Skala Times συγχαίρει το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους και όλους όσους έχουν συμβάλει στην όμορφη, αλλά και σημαντική για το περιβάλλον, αυτή εκδήλωση.
peri5

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!