“Unspeakable” Σύγχρονες εικαστικές παρεμβάσεις

Στο θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων ανταποκρίθηκε και το Τμήμα Αρχαιοτήτων που σε συνεργασία με τοunspeakable Ίδρυμα Φοίβος Σταυρίδης – Αρχεία Λάρνακας θα παρουσιάσει στο Εθνολογικό Μουσείο Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου την εικαστική έκθεση «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Την έκθεση επιμελήθηκε ο Ιωσήφ Χατζηκυριάκος, ο οποίος προσκάλεσε εικαστικούς της σύγχρονης κυπριακής τέχνης να παρουσιάσουν site specific έργα στον χώρο του μουσείου.

«Η έκθεση πραγματεύεται τα ανείπωτα στον χώρο του σπιτιού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου με βάση τη βιογραφία του και τη βιογραφία του σπιτιού και των αντικειμένων», αναφέρει ο κ. Χατζηκυριάκος.

Όπως μας πληροφορεί, θα υπάρχουν μικρές παρεμβάσεις στον χώρο που θα ανοίγουν -με κριτική διάθεση- τον σιωπηλό διάλογο μεταξύ των έργων τέχνης και των αντικειμένων του σπιτιού και των ανθρώπων που έζησαν εκεί «και δη των γυναικών του σπιτιού», επισημαίνει ο ίδιος.

Στην έκθεση προσκλήθηκαν και συμμετέχουν με έργα τους οι :
Εύρος Ευρυβιάδης,
Μελίνα Σουκιούρογλου,
Αντώνης Τζιαρρίδης,
Μαρία Ιωάννου,
Μαρία Αναξαγόρα,
Χριστίνα Σιακόλα,
Άννα Φωτιάδου,
Ορέστης Κάλβαρης,
Χουρίκ Τοροσιάν
Λοΐζος Ολύμπιος.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!