Συνάντηση Δημοτικής Ομάδας Λάρνακας με Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη

lar3

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, τους Επικεφαλεις των Δημοτικών Ομάδων και εκπροσώπων της Αρχής Λιμένων με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Μάριο Δημητριάδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία της Αρχής Λιμένων στη Λάρνακα και αντικείμενο αποτέλεσε η ενημέρωση για διάφορα θέματα σχετικά με την προώθηση του έργου του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακας.

Κατά την συνάντηση ο Υπουργός ανάφερε ότι πιθανό εντός της εβδομάδας να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προεπιλογής του επιτυχόντα προσφοροδότη για την ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας Λάρνακας. Επίσης ανάφερε ότι προέκυψε μια καθυστέρηση από το Συμβούλιο Προσφορών για διαδικαστικά θέματα, η οποία όμως καθυστέρηση δεν επηρεάζει το χρονοδιάγραμμα του έργου. Παράλληλα, ανάφερε ότι σύντομα ο Δήμαρχός Λάρνακας θα τύχει ξανά ενημέρωσης για την πορεία της όλης διαδικασίας αλλά και της τελικής συγγραφής των όρων. Βασικός στόχος είναι  η επιλογή του επιτυχόντα προσφοροδότη μέχρι το τέλος του χρόνου.
lar2

Ο Δήμαρχος Λάρνακας με τη σειρά του ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ σημαντική περίοδο γιατί τώρα είναι η στιγμή που  θα καθοριστούν και οι ελάχιστες απαιτήσεις που θα περιλαμβάνει η επένδυση. Πάγια θέση του Δήμου Λάρνακας  είναι ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι απόψεις για τις ελάχιστες απαιτήσεις της πόλης της Λάρνακας, που αυτό εξάλλου είναι κάτι που έχει ζητηθεί από τον Υπουργό. Σύντομα θα γίνει συνάντηση με τους Συμβούλους του έργου ώστε να αναλυθεί η δική τους πρόταση και να ληφθούν υπόψη και προτάσεις οι οποίες ήδη έχουν στείλει στο Υπουργείο.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκε επίσης το θέμα του σταθμού μετεπιβίβασης των Λεωφορείων της εταιρείας «Ζήνων». Ο Δήμαρχος ανάφερε ότι αναμένεται από το Υπουργείο να διευκρινιστεί εάν ο σταθμός μετεπιβίβασης θα περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του επενδυτή ή εάν θα τον αναλάβει το κράτος. Ο υφιστάμενος σταθμός όχι μόνο δεν είναι καθόλου λειτουργικός αλλά προκαλεί μια σειρά προβλημάτων ασφάλειας και οχληρίας στη Λάρνακα.
lar1
Ο Υπουργός με τη σειρά του ανάφερε ότι θα σταλεί επιστολή στην Εταιρεία «Ζήνων» να μην σταθμεύουν τα λεωφορεία στο συγκεκριμένο χώρο και ότι θα πρέπει να εξεύρουν κάποιο άλλο χώρο.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός και ο Δήμαρχος πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη στο Λιμάνι και στη συνέχεια επισκέφτηκαν το χώρο του σταθμού μετεπιβίβασης.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 15 Μαΐου 2017
lar6

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!