“Tails of snails” του Αντώνη Τζιαρρίδη στην γκαλερι “Διάτοπος”

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ παρουσιάζει τη νέα εικαστική πρόταση
του Αντώνη Τζιαρρίδη με τίτλο “
Tails of snails
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 8μμ.

Γράφει ο Κώστας Μαννούρης για τον έργο του Α. Τζιαρρίδη:

“Αν ήμουν κάποιος άλλος, σ’ όλους πολύ θα άρεσα.
Όμως είμαι εγώ, ας έχετε υπομονή”
-Φερνάντο Πεσσόα

Στο νέο εικαστικό εγχείρημα του Αντώνη Τζιαρρίδη ο άνθρωπος φέρει τις ψηφίδες της ταυτότητάς του όπως το σαλιγκάρι κουβαλά τον οίκο του. Η ταυτότητα εικονίζεται ως βάρος που πιέζει, αλλά συγχρόνως, ως πλούσια και ετερόκλητη συγκομιδή, παρέχει στον άνθρωπο ψυχικό και πνευματικό περιεχόμενο. Δεν πορευόμαστε μέσα στο χρόνο αβρόχοις ποσίν, συσσωρεύουμε στρώματα μνήμης και λήθης, αισθήματα, κατακτήσεις και απώλειες, τα οποία συνιστούν τη συνεχώς διαμορφούμενη ταυτότητά μας. Αυτή η δυναμική σύνθεση της ταυτότητας αποδίδεται από τον Τζιαρρίδη με τη χρήση ποικιλόμορφων υλικών που εναποτίθενται σε πρόσωπα, δίδοντάς τους την ιστορικότητα που χαρακτηρίζει τον καθένα μας. Δεν είμαστε χθεσινοί∙ έχουμε μια πορεία, και αυτή ακριβώς η πορεία είναι το ιδιωτικό μας βάρος, είναι το σπίτι που καβαλούμε στους ώμους καθώς οδεύουμε από την μήτρα προς τη γη. Είναι η ήττα μας έναντι του χρόνου, είναι η νίκη μας έναντι της φθοράς. Ο καλλιτέχνης με φιλοπαίγμονα διάθεση θίγει μείζονα ζητήματα του βίου, καλώντας μας να τα προσεγγίσουμε με τρόπο δημιουργικό και ευοίωνο. Η συσσώρευση των υλικών του χρόνου, αφενός μας βαραίνει, αφετέρου όμως, μας προσφέρει τη θέση μας στον κόσμο. Δεν είμαστε ανώνυμη λεία στα δόντια του χρόνου. Είμαστε εμείς- με όνομα και επίθετο- και είμαστε ωραίοι, αντιφατικοί και εφήμεροι.

Σύντομο βιογραφικόtziarides
Ο Αντώνης Τζιαρρίδης γεννήθηκε το 1980 στη Λευκωσία. Κατάγεται από τη Λάρνακα, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ρώμης, όπου αποφοίτησε με άριστα.
Στις 6 Μαρτίου 2013 παρουσίασε την  πρώτη ατομική του έκθεση με τίτλο STORYBOX στην Γκαλερί Κυπριακή Γωνία, στη Λάρνακα. Από το 2007 μαζί με τον Σπύρο Αγαθού, διατηρεί το spyrA.art.studio, εκπαιδευτικό διαδραστικό εργαστήριο για παιδιά στη Λάρνακα.
Παρουσίασε την ατομική έκθεση, Storybox (Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά Μάρτιος 2013). Επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις: Προβολή Τέχνης, Λάρνακα-Ευρώπη, Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας, Ιούνιος 2012. «Τα παιδία παίζει» Αργώ Γκαλερί, Λευκωσία, Δεκέμβριος 2013. «Χωρίς Λόγια», Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας «Break it or Leave it» βίντεο – εικαστικό πείραμα, Σεπτέμβριος 2014. «Ουδέτερον Ήμισυ» του Κώστα Μαννούρη, Πολυχώρος Αποθήκη 79 Λάρνακα, Μάρτιος 2015. «Inspire me-η ποίηση συναντά την τέχνη», Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος, Οκτώβριος 2016.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!