Δέσποινα Κυριάκου, ετοιμάζεται για πρεμιέρες παραστάσεων στην Αθήνα

des1

Μία νεαρή ταλαντούχα ηθοποιός απ’ τη Κύπρο, συγκεκριμένα απ’ τη Λάρνακα, ετοιμάζεται για πρεμιέρα στις 14 Ιανουαρίου στην Αθήνα δίπλα απ’ τις καταξιωμένες Έλντα Πανοπούλου, Τάνια Τρύπη, Ελένη Πέτα κ.α
Η Δέσποινα Κυριάκου η οποία έχει μετακομίσει στην Αθήνα εδώ και λίγους μήνες, μας μιλά για την καινούρια αυτή παράσταση, αλλά και για τα σχέδια της στην πλανεύτρα Αθήνα και με ενθουσιασμό τονίζει: “Πως αισθάνομαι; Αισθάνομαι χαρούμενη,το ανέφερα και στην αρχή, πραγματικά αυτό αισθάνομαι, χαρούμενη!Με τιμάει πολύ που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου εχει δείξει η κ.´Ελντα. Η καταξίωση έρχεται πιστεύω μέσα από την απλότητα του καλλιτέχνη και φυσικά από το ήθος του! Σ’αυτή την συνεργασία λοιπόν,αισθάνομαι ευλογημένη γιατί είναι όλοι τους ανεξαιρέτως εκτός απο ταλαντούχα και υπέροχα πλάσματα”.

Της Γιώτας Δημητρίου

des1c

Δέσποινα καταρχάς είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεις μέρος σε παράσταση στην Ελλάδα;
Θελω καταρχάς να ευχαριστήσω προσωπικά εσένα Γιώτα και το Skala Τimes και να ευχηθώ με την καινούρια χρονιά να έχετε πάντα επιτυχίες και όμορφα, ποιοτικά θέματα όπως μας έχετε συνηθίσει. Λοιπόν, βρίσκομαι στην Αθήνα και με βλέπω να μένω μόνιμα εδώ μιας και μετακομίσαμε πρόσφατα με τον σύζυγο μου, ο οποίος είναι Ελαδίτης. Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζομαι σε θεατρική σκηνή στην Αθηνα, αφού και όταν τελείωσα την δραματική σχολή εδώ, είχα μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα στην Αθήνα και είχα συνεργαστεί με σημαντικές θεατρικές ομάδες και καταξιωμένους σκηνοθέτες, όπως ο Άρτο Απαρτιάν, ο Νίκος Μαστοράκης, πιο πρόσφατα με τον Θοδωρή Κωνσταντόπουλο, την χορογράφο Νικόλ Σταμάτη και Πέρσα Νικολακοπούλου, Άγγελο Δεληκάρη και άλλους. Τώρα λοιπόν έρχονται καινούριες δουλειές και συνεργασίες και ειμαι πολύ, πολύ χαρουμενη γι αυτο!

Από τις 14 Ιανουαρίου θα βρίσκεσαι στη σκηνή μαζί με τις Έλντα Πανοπουλου, Ελένη Πετα, Τανια Τρυπη και άλλους, στην μουσικη σκηνη «Ρυθμος stage» στην Αθήνα σε ενα μουσικό θεαμα, μια μουσικη παρασταση. Τι ακριβώς θα είναι η παράσταση αυτή;
Μαζί με αυτές τις τρεις υπέροχες και ταλαντούχες κυρίες ,Έλντα Πανοπούλου,Ελένη Πέτα και Τάνια Τρυπη, θα ειμαστε και έξι ηθοποιοί, ο Κωσταντίνος, η Στέλλα, ο Θωμάς , η Κατερινα, ο Γιαννης και εγω,με όρεξη σεβασμό και πολύ αγάπη γι αυτο που προκειται να σας παρουσιάσουμε! Στη μουσική σκηνή “Ρυθμός Stage” απο 14 Γεναρη σ ένα μουσικό υπερθέαμα με τραγουδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει, με χορευτικά και τραγούδια που θα συγκινήσουν, θα σας ανεβάσουν… θα σας ξυπνήσουν όμορφες αναμνήσεις. Μουσικες βραδιές με ευαισθησία και χιούμορ.Τι άλλο χρειαζόμαστε στις μερες μας; Σας περιμένουμε.

des1b


15589954_10154862560142884_8017259671064664904_nΤι σημαίνει για σένα να βρίσκεται δίπλα από καταξιωμένους, γνωστούς ηθοποιούς
αλλά και την γνωστή τραγουδίστρια Ελένη Πέτα;
Στην ερώτηση σου θέλω να προσθέσω και κάτι ακόμη: Και όμορφα πλάσματα! Πως αισθάνομαι; Αισθάνομαι χαρούμενη,το ανέφερα και στην αρχή, πραγματικά αυτό αισθάνομαι, χαρούμενη!Με τιμάει πολύ που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου εχει δείξει η κ.´Ελντα. Η καταξίωση έρχεται πιστεύω μέσα από την απλότητα του καλλιτέχνη και φυσικά από το ήθος του! Σ’αυτή την συνεργασία λοιπόν,αισθάνομαι ευλογημένη γιατί είναι όλοι τους ανεξαιρέτως εκτός απο ταλαντούχα και υπέροχα πλάσματα.

Στην Κύπρο σε έχουμε δει σε παραστάσεις του ΘΟΚ, τηλεοπτικές εμφανίσεις κτλ. Πόσο δύσκολο ήταν να καταφέρεις να συνεχίσεις το επάγγελμα σου στην Αθήνα;
Ξέ
ρεις κάτι Γιώτα μου, δεν έχει να κανει με το αν βρίσκεσαι στην Αθήνα,στην Κυπρο ακόμη και στο εξωτερικό. Όταν ήμουν στην Αγγλία για το μεταπτυχιακό μου, αν ήθελα μπορούσα κι εκεί να κυνηγήσω την δουλειά μου, να είμαι μέσα στο θέατρο. Ξεκινάει πάντα από τις προθέσεις σου, τους στόχους σου και κυρίως τις αντοχές σου! Ξεκίνησα να σου λεω “αν ηθελα ” αυτή η ανάγκη της θέλησης ξεκινάει πάντα σαν το πρώτο και βασικό κίνητρο μου.
Η δυσκολία λοιπον, για να σου απαντήσω, θα ξεκινήσει από την στιγμή που εγώ η ίδια δεν θα είμαι πια διαθέσιμη προς τους στόχους μου και έτοιμη να τους κυνηγήσω και να παλέψω γι αυτούς. Να στο πω πιο ρεαλιστικά; Φυσικά και υπάρχει μεγάλη δυσκολία στο επάγγελμα μας και αμφιβολία και πολλές φορές αναξιοκρατία, αλλά με το να κάτσω σπίτι μου και να σκέφτομαι τα αρνητικά που μας δίνει το σημερα, προτιμώ να μην λαβώνω τα όνειρα μου, να μην τα κλειδώνω σε ένα συρτάρι. Προτιμάω να παλεύω γι αυτα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δόξα το Θεό είμαι αισιόδοξη και μέχρι στιγμής το θέατρο μου εχει χαρίσει όμορφες εμπειρίες. Παραδέχομαι βέβαια πως μου έχει δώσει και κάποιες “δυσάρεστες” στιγμές. Οκ, δεν είναι και αυτά μέσα στη ζωη μας;

Το ότι έχεις σπουδάσει Αθήνα (σχολή Γιώργου Κιμούλη) κάνει τα επαγγελματικά σου αλλά και το να ζεις Αθήνα πιο εύκολο;
Γιώργος Κιμούλης….Ωραία χρόνια μου θύμησες…. Υπέροχος δάσκαλος! “Εγκυκλοπαίδεια”,ετσι τον αποκαλούσαμε. Θα σου πω τι πιστεύω. Η σχολή σίγουρα είναι το πρώτο σου εφόδιο,σαν ενα παιδάκι από την πρώτη δημοτικού μέχρι και την έκτη. Οι πρώτες βάσεις,τα πρώτα θεμέλια αν θες. Απο εκεί και έπειτα βγαίνοντας, αποκτάς ουσιαστικές και πρακτικές εμπειρίες που αν με ρωτάς δεν τελειώνουν ποτέ, γι αυτο και η κάθε συνεργασία ειναι διαφορετική και μάλιστα ειναι μέσα στη δουλειά αυτό που εμένα προσωπικά με ιντριγκάρει, μ’αρεσει αυτό το άγνωστο σε κάθε συνεργασία. Σιγουρα μετράει η Σχολή, ο Δάσκαλος, αλλά και εσύ σαν ηθοποιός πόσο καλά έχεις κρατήσει τις γνώσεις και τις βάσεις σου και πόσο σωστά τις χρησιμοποιείς πια στο χώρο. Μια ωραία εμπειρία είναι και αυτή που ζω τώρα με την κ. Έλντα που αν και δεν είμαι απόφοιτη της σχολής της,την βλέπω και την θαυμάζω με το πως λειτουργεί με τους μαθητές της αλλά και με εμένα προσωπικά σ αυτή την συνεργασία. Είναι σαν “σχολείο”. Απολαμβάνω να της είμαι χρήσιμη. Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ, αλλά όταν νοιώθεις αυτό το fit back στην δουλειά σου ειναι μαγικό! Κυρίως όταν ο σκηνοθέτης δημιουργεί και μεσα απο εσενα.

Τι αγαπάς περισσότερο το τραγούδι ή την υποκριτική;des3
Εχω μάθει ως ηθοποιός ότι είναι απαραίτητο να τραγουδάω σωστά και να χορεύω ρυθμικά.Το ένα χωρίς το άλλο μου φαίνεται σαν ένα παζλ που λείπουν κομματάκια. Μην με ρωτάς να διαλέξω… Δεν ξέρω αν κάνω σωστά και τα τρία. Ξέρω όμως πως χρειάζονται να βρίσκονται σε μια ενότητα και παθιάζομαι οταν καλούμε να είμαι μέσα σε μια μουσικοχορευτική παράσταση σαν αυτή που έχουμε τώρα και δίνω πάντα το 100% του εαυτού μου.

Τέλος, ετοιμάζεις κάτι άλλο αυτό το διάστημα;
Ναι.
Μια δεύτερη συνεργασία εχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες με τον σκηνοθέτη θεάτρου και κινηματογράφου, κ. Θοδωρή Κωνσταντόπουλο, (επιτυχίες οπως “Πλακα μου κανεις”,”Μαρία η άσχημη”,”Οι Ατρόμητοι” κ.α,  καθώς και θεατρικά έργα και η μεγάλη επιτυχία πέρσι “Μοβ κορδέλα”, έχουν την σκηνοθετική του υπογραφή).
des5Μαζί λοιπόν με τον κ. Κωνσταντόπουλο θα είμαστε με την καινούρια χρονιά (Φεβρουάριο 2017) σε δικιά του σκηνοθεσία, σε ενα κλασικό θεατρικό έργο που θεωρώ πως θα είναι για εμένα ενα μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου μιας και απο τοτε που τελείωσα την σχολη, δηλαδη πριν απο 12 χρόνια, νοιώθω την ανάγκη πως τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να σταθώ πιο ώριμη από ποτέ υποκριτικά και να μπορέσω να ανταποκριθώ στο κάλεσμα αυτού του συγκλονιστικού έργου, και στο χαρακτήρα της μιας εκ των τριών ηρωίδων. Το έργο είναι οι “Δούλες” του Ζαν Ζενέ. Δύο νέες και υπέρταλαντούχες γυναίκες κλείνουν το καστ, η Λίνα Σταυροπούλου και η Αμαλία Κλιμοπούλου. Ειμαι πραγματικά πολυ χαρουμενη και με δέος περιμένω κι αυτή την παράσταση Γιώτα μου, γιατι τοσο ο κ. Κωνσταντόπουλος με τις γνώσεις του και τις καθαρές σκηνοθετικές γραμμές του που δίνει ακόμη περισσότερη αξία σε αυτό “Τεράστιο εργο”, αλλα όσο και οι δυο κοπέλες που είναι η κάθε μια στο ρόλο της πραγματικά συγκλονιστικές, θα κάνουν αυτό το ταξίδι πολύ σημαντικό για μένα.
Θα μου επιτρέψεις κλείνοντας να ευχηθώ προσωπικά σε εσένα αλλά και στο skalatimes, μιας και πλησιάζουν τα Χριστουγενα και ο καινουριος χρόνος, υγεία, προσωπική γαλήνη και επιτυχίες. Όλα τ αλλα με πίστη και υπομονή έρχονται….κι αν πάλι δεν έρθουν,όσο κλισέ και να ακουστεί,το ταξιδι μετράει!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ορόκλινη: 1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο»

1ο Φόρουμ Διαλόγου «Χτίζοντας Νέες Συνέργειες Προς Μια Ολοκληρωμένη Διαχείριση Δημοτικών Αποβλήτων Στην Κύπρο» που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Έργου LIFE-Integrated Project CYzero Waste Δευτερά, 13 Μαΐου 202409:30π.μ-14:30μ.μ.Αίθουσα

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει “Το κλουβί με τις τρελές” του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας,

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

error: Content is protected !!