H αληθινή Πιαλέ Πασά και η Λάρνακα μας!

14796209_10154216498297862_476608646_o

elenaΟι πλείστοι Λαρνακείς, αν όχι όλοι, έχουν σίγουρα περάσει από τον ανανεωμένο δρόμο της Πιαλέ Πασιά, έχουν δει τα καινούργια μπαράκια, τα εστιατόρια, τα φώτα!

Τους βλέπω καθημερινά, να πηγαινοέρχονται, είτε για πρωινό περπάτημα, είτε για βραδινό, κάποιες φορές για λίγο ψάρεμα.

Ο κόσμος της Λάρνακας κιόλας, ίσως, να αγάπησε την Πιαλέ Πασιά.

Τον δρόμο, που για μας κάποτε ήταν ο δρόμος της γειτονιάς μας.

Μιας γειτονιά, που ποτέ δεν είχε κατοίκους, φιλοξενούσε όμως πάντα επισκέπτες.

Επισκέπτες που ζούσαν στα σπίτια της μέχρι να πάνε πίσω στα δικά τους. Επισκέπτες που βρήκαν προστασία, ασφάλεια και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Μέχρι και σήμερα τούτη η γειτονιά έχει μια άλλη…. γοητεία! Την λες και δική της ιδιομορφία. Λες και είναι πιο δυνατή από το άνθρωπο που πάντα φιλοξενεί, καταφέρνει να κρατήσει τον δικό της χαρακτήρα.

Σε μια γειτονιά, όπου τα σπίτια δεν έχουν απόσταση μεταξύ τους. Σε μια γειτονιά, που οι αυλές των σπιτιών είναι ακόμα κοινές. Μια γειτονιά χωρίς ιδιοκτήτη. Αν περπατήσεις λίγο προς τα μέσα θα δεις ίσως την ακαταστασία που ακόμα υπάρχει, γιατί σε ένα σπίτι χωρίς ιδιοκτήτη ποιος είναι υπεύθυνος να καθαρίσει; Πίσω λοιπόν από τον φωταγωγημένο και πλέον καμάρι για την Λάρνακα, δρόμο της Πιαλέ Πασιά, θα δεις ότι δεν άλλαξαν και τόσο τα πράγματα.

Τα σπίτια δεν χαρακτηρίζονται από την πολυτέλεια του νέου κόσμου, παρόλο τον ρομαντικό χαρακτήρα της γειτονίας.

Θα δεις τσίγκους. Θα τα δεις ξεχασμένα και ταλαιπωρημένα, και δεν υπάρχει κανεις για να πάρει την πρωτοβουλία να τα διορθώσει. Τα προβλήματά σήμερα πολλά, οι απαντήσεις λίγες. Μια γειτονία, με έντονη ιστορία και χαρακτήρα παραμένει ανεκμετάλλευτη και στην ουσία της ανακατωμένη, επειδή κάποιοι μέχρι και σήμερα θεωρούν την γειτονιά προσωρινή για τους κατοίκους της.

Μετα την αδιαφορία λοιπόν, των τελευταίων πέντε χρόνων της τοπικής αυτοδιοίκησης,φέτος τον Δεκέμβρη μπορούμε, και θα απαιτήσουμε μια καλύτερη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών αλλά και τον σεβασμό προς τους κατοίκους της περιοχής.

Η αλλαγή είναι εφικτή μέσα από την συλλογικότητα σε συνδιασμό με το ποιοτικό αλλά και νεανικό ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ που αποτελείται από ατομα που αγαπουν την πόλη μας και έχουν τις γνώσεις για μια καλύτερη και νέα αρχή, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Έλενα Λεοντίου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!