Θλίψη και αγωνία για την πυρκαγιά……Και τα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

13407057_10153514977055826_9126502471247203830_n

Ενώ η τραγωδία με το παρανάλωμα του πυρός συνεχίζεται για δεύτερη μέρα, οι Κύπριοι σχολιάζουν μέσα από τα Social Media την συμφορά αυτή.
Επιλέξαμε μερικά σχόλια (posts) με τα οποία συμφωνούμε, αλλά και κάποια άλλα τα οποία μας προβλημάτισαν…..

Skala Times

Antreas Panagiotou
Δεν έχουμε λεφτά να στελεχώσουμε την πυροσβεστική, δεν έχουμε λεφτά να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία, δεν έχουμε λεφτά για τους συνταξιούχους, δεν έχουμε λεφτά για τους μαθητές, για τους φοιτητές! ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ! Λεφτά έχουμε μόνο για να προσλάβουμε 3000 επαγγελματίες οπλίτες από το τίποτα!!! ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΜΥΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ! Οι σκέψεις μας βρίσκονται μαζί με αυτούς που δίνουν άνισες μάχες με τη φωτιά για να σώσουν τον τόπο από την πλήρη καταστροφή!

Constantinos Panayiotou
Το ΡΙΚ ήταν αρκετά πατριωτικό για να μη διαφημίζει τις Turkish Airlines στο EURO, αλλά για τις πυρκαγιές που καίνε τα δάση μας θυμήθηκε μια μέρα μετά να κάνει ρεπορτάζ.
Υ.Γ.: Όπως έγραψαν κι αρκετοί φίλοι στο fb χθες και σήμερα, ας δώσουν τα εκατομμύρια για περισσότερους πυροσβέστες και γιατρούς που έχουμε ανάγκη, παρά για μόνιμους στρατιώτες που θα βγάζουν σκοπιές.

Demitris Lefas
Να συλλάβουν τους γονείς του 12 χρόνου και να πληρώσουν και τα έξοδα. Κρίμα.

Andreas Themistocleous 
Μια καλή πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι…τα κόμματα και άλλοι φορείς και οι μηχανισμοί να καλέσουν ομάδες στελεχών τους, τα μέλη τους, φίλους και τον κόσμο γενικά, να αφήσουν το facebook για 2-3 ώρες τζαι να παν να συνδράμουν τις υπεράνρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας (ιδιωτικούς στρατιώτες θέλουμεν αλλά πυροσβέστες όχι?! …χμ…). Επίσης, αντί για εκατομμύρια σε νέες προεκλογικές πχ για τις επερχόμενες Δημοτικές…ας δωθούν μερικές χιλιάδες για ΑΜΕΣΗ, τουλάχιστον, αναδάσωση και σωστές αντιπυρικές ζώνες.

Marinos Nomikos
Η φωτιά μαίνεται από χθες όμως το ακριβοπληρωμένο μας ΡΙΚ με τους εκατοντάδες υπαλλήλους – οι πλείστοι λαλίστατοι εάν θίξεις τον ανέξοδο πατριωτισμό τους ή τα ταξιδάκια αναψυχής στη Eurovision – εδέησε να βγάλει έκτακτη ενημερωτική εκπομπή πριν από λίγο – 3 μμ- κι αυτό μετά από το κράξιμο της αρκούδας που έπεσε σε social media αλλά και στο τηλεφωνικό κέντρο του Ιδρύματος. Αδικα κράζαμε το ΡΙΚ για την καθυστερημένη ενημέρωση στις διεθνείς εξελίξεις, είχαμε την λανθασμένη εντύπωση πως η απόσταση έπαιζε ρόλο. Τελικά είτε Παρίσι είτε Κακοπετρια τα αντανακλαστικά του Ιδρύματος είναι τα ίδια με 80χρονου σε παιχνίδι σκουός.
Δεν πειράζει όμως, τουλάχιστον έκοψαν τις διαφημίσεις της Turkish Airlines και υπερασπίστηκαν το ρατσιστικό παραλήρημα του Νότη Σφακιανάκη. Για ακόμα μια φορά έχουμε την κρατική τηλεόραση που αξίζουμε…

Konstantinos Kyriakou
Θα ηθελα να ξερω ομως, πραγματικα σαν πολιτης, τυχων μειώσεις κονδυλιων ή μη αναβαθμισεις των υπηρεσιων πυροσβεσης και δασονομιας, προς ωφελος του success story … πυροσβεση με ψευδαισθησεις

Maria Christodoulou Siggeri
Καίγεται η Κύπρος…
Πρόεδρε ζητά βοήθεια από παντού…
Δεν χωράνε μικροπολιτικές…
Πάνω από όλα ο τόπος μας…

Demetris Demetriou
Εδέησε το ‪#‎ΡΙΚ‬ να βγει με έκτακτη εκπομπή ενημέρωσης για τις πυρκαγιές! Αλλο λίο ήταν να πάρει και ο Λίβανος φόκο και εμείς θα δείχναμε εκπομπές για τα λευκαρίτικα ‪#‎Ρισπεκτ‬…

Έλενα Λεοντίου
Μεταξύ του αέρα που αναπνεουμε και της σημαίας εμείς θκιαλεουμε σημαία. Κεμάλ μείνει να κοιμασαι, τιποτε εν άλλαξε. ‪#‎wesaidno‬ ‪#‎cyprus‬

Prodromos Taliotis
Προεδρε Αναστασιαδη και τα τουρκοκυπριακα πυροσβεστικά οχήματα σβηνουν φωθκιες… τουτος ο τοπος δεν ειναι δικός μας τον δανειστικαμε απο τα παιδιά μας οφείλεις να διαθέσεις καθε δυναμη διαθεσιμη στο νησί για την κατασβεση των πυρκαγιών !

Makis Kazakeos
Σωκράτη Χάσικε από τα βάθη της ψυχής μου σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο σημερινό και αυριανό σου έργο γιατί η Κύπρος χρειάζεται την καλύτερη δυνατή απόδοση και αποτελεσματικότητα των προσπαθειών σας. Στεκόμαστε δίπλα σε σας και σε όλους τους ανθρώπους που δινουν την μάχη και δεν σκεφτόμαστε στιγμή το τι σούρναν τα σούργελα σας του Συλικιώτη τότε. ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΌΛΑ Η ΚΥΠΡΟΣ !!!!

Παρασκευας Μωυσεως
Οση Κύπρος απέμεινε από την προδοσία τού Γρίβα και των συνεργατών τού κινδυνεύει να καεί! και ή ανταποκρίτρια τού Ρ.Ι.Κ. είναι λυπημένη γιατί έχουν καεί οι σπηλιές τού ολετηρα τής Κύπρου Γρίβα!

Marinos Andreou
Να γινει Λαικη απαιτηση ο 12 χρονος που εσκεμμενα εβαλε φωτια στα δαση μας να τιμωρηθει παραδειγματικα. Να του επιβληθει μεχρι τα 18 του να φυτευσει ως και να ποτιζει ολα τα δεντρα που εκαψε και οταν γινει ενηλικας να αποζημιωσει ολον αυτον τον κοσμο που εξεσποιτωθηκε..

Demitris Lefas
Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που είναι? Τα κανάλια γιατί δεν δείχνουν τίποτε? Εδώ μιλούμε για εθνική τραγωδία και τα κανάλια δείχνουν ξεκολα. Ντροπή.

Pentaliotis Panayiotis
Η χειρότερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών. Ο Πρόεδρος ήταν στους γάμους και το ΡΙΚ ασχολείται με τις σπηλιές που “πολεμήσε”(;) ο Γρίβας.
Μια χαρούμενη παρέα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!