Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης “ΛΑΡΝΑΚΑ 2040” 

IMG_0926-c[1]Κατόπιν πρόσκλησης της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης [ΕΕΤΑΑ], παρουσιάστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης “ΛΑΡΝΑΚΑ 2040”, στις 27/08/2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου.
Την Ημερίδα παρακολούθησαν 54 συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων των αντιπροσώπων της ΕΕΤΑΑ, των Δημάρχων των Δήμων Ασπροπύργου, Μεγάρων και Μάνδρας, εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής και προσωπικού των Δήμων Αττικής. Η Ημερίδα οπτικογραφήθηκε για να παρουσιαστεί στο τηλεοπτικό κανάλι “Αττική”.

Την Ημερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελέτιου, και ο Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Αναστάσιος Χούπης.

Η εισαγωγική παρουσίαση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος USUDS, περιελάμβανε την περιγραφή, τους στόχους και τα αποτελέσματα του προγράμματος.
Ακολούθησε η παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης “ΛΑΡΝΑΚΑ 2040”, με 4 επιμέρους παρουσιάσεις από τον Δημοτικό Μηχανικό και Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Ανδρέα Καρακατσάνη και την Αρχιτέκτονα Μηχανικό και Συντονίστρια της Τοπικής Ομάδας Εξωτερικών Εμπειρογνωμόνων, κ. Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου Καλοπαίδη. Στο πρώτο μέρος της Ημερίδας, παρουσιάστηκε η Μεθοδολογία του Στρατηγικού Σχεδίου και ακολούθησε η ανάλυση SWOT, που περιέγραψε τα δυνατά και αδύνατα σημεία, καθώς τις προοπτικές και τις απειλές του Δήμου και της ευρύτερης Λάρνακας. Στο δεύτερο μέρος, προβλήθηκε το φιλμάκι του οράματος “Λάρνακα 2040” και παρουσιάστηκε το Σχέδιο Δράσης με τους Στρατηγικούς Άξονες, τις Στρατηγικές Δράσεις και τα Στρατηγικά Έργα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τη χρηματοδότηση των έργων, την πολύ-επίπεδη κατανομή εξουσιών και τις ασυμβίβαστες χρήσεις γης.

Η φιλοξενία του Δήμου Ασπροπύργου ολοκληρώθηκε με γεύμα εργασίας, όπου εκφράστηκε η επιθυμία για δημιουργία Στρατηγικού Σχεδίου Βιώσιμης Ανάπτυξης των Δήμων της Δυτικής Αττικής και η μελλοντική συνεργασία με το Δήμο Λάρνακας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!