Ένας διάσημος Έλληνας chef στις γειτονιές της Νέας Υόρκης!

Ο Nίκος Καρβέλας, είναι ο νεαρός Έλληνας chef, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια διαπρέπει σε γνωστή αλυσίδα ελληνικών εστιατορίων της Νεας Υόρκης. Είναι ο chef ο οποίος έχει μαγειρέψει για την Μαντόνα, την Ριάνα, τον Ασάντι, τον άσσο του ποδοσφαίρου Πελέ, και αρκετούς άλλους διάσημους. Σήμερα ο Νίκος μιλά αποκλειστικά στο Skala Times, για την τέχνη της μαγειρικής, φυσικά!

Του Νικόλα Νικολάου

chef 2Έχεις δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν έχεις ζηλέψει κανέναν chef αλλά έχεις εμπνευστεί απο αρκετούς…Νιώθεις ευθύνη που είσαι το πρότυπο και η πηγή έμπνευσης αρκετών νέων παιδιών που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους στην μαγειρική;
H αλήθεια είναι ότι πραγματικά δεν έχω ζηλέψει συναδέλφους. Ισα ισα που χαίρομαι για το έργο τους και αυτος είναι ένας ακομα λόγος για να γίνεσαι καλύτερος στην πορεία. Όσο για την ευθύνη πραγματικά είναι μεγάλη. Όπως και εμείς παρακολουθούσαμε τους μεγάλους σεφ της εποχής μας, έτσι με τη σειρά τους οι σημερινοί μάγειρες παρακολουθούν τα δικά μας βηματα. Θα ηταν άσχημο να τους απογοητεύσουμε.

Στην μέχρι τώρα μαγειρική σου πορεία πια ήταν για σένα η πιο σημαντική στιγμή;
Έχω μαγειρεψει για αρκετούς ανθρώπους, διάσημους και μη. Αυτό όμως που νομίζω ότι σημάδεψε την καριέρα μου είναι ότι μπόρεσα και πραγματοποίησα ένα από τα όνειρα μου. Να κάνω τους διεθνής celebrities να έρχονται στο μαγαζί μου και να παραδίνονται στα χέρια μου. Νομίζω ότι είναι σημαντικό κομμάτι.

Πώς πρόεκυψε η ενασχόληση σου με την μαγειρική;
Απο μικρος και γω μεσα στις μυρωδιες του σπιτιου και τριγύρω απο τη γιαγια και τη μαμα που, οι οποίες οταν μαγειρευαν μοσχοβολουσε το σπιτι. Εκει και γω σιγα σιγα αρχιζα να ανακατευομαι και να κανω τις πρώτες μου δημιουργιες. Απο εκει και περα «κολλας το μικροβιο» της μαγειρικής.

Τα τελευταία χρόνια η δουλεία σου έχει  γίνει μόδα. Όλη η Ελλάδα μαγειρεύει. Τι συμβουλή  θα έδινες στα νέα παιδιά;
Αυτο που εχω να τους πω ειναι να κοιταξουν να κανουν αυτο που θελουν πραγματικα. Ειναι ενα επαγγελμα το οποιο δεν εχει ωραριο και χρειαζετε πολλες ωρες απο την προσωπικη σου ζωη. Δεν ειναι τοσο ευκολο οσο ισως φαινεται!

Ποιά είναι η συνταγή ενός επιτυχημένου σεφ;
Πειθαρχια, προσπαθεια και συνεπεια. Αυτες οι τρεις λεξεις κρυβουν μεσα τους πολλα, αλλα ειναι ο συνδιασμος για να πετυχεις!

Διακρίσεις, αναγνωσιμότητα, επιτυχία και πολλά χρόνια εμπειρίας. Ποιά ήταν η στιγμή που τα ένιωσες όλα αυτά;
Η στιγμη αυτη ειναι οταν περπατας στο δρομο και σε αναγνωριζουν. Αναγνωριζουν τη δουλεια σου και ερχονται και σου μιλανε. Αλλοι που ηδη εχουν φαει απο τα χερια σου και αλλοι που θα ηθελαν να σε επισκεφτούν και να δοκιμασουν την κουζινα σου.

Εάν γύριζες το χρόνο πίσω τι θα διόρθωνες στην δουλεία σου;chef 1
Θα προσπαθουσα να αποβαλλω το αγχος γιατι αυτο ειναι που σε “τρωει” ολη τη μερα. Ειναι το πρωτο πραγμα με το που ανοιγεις τα ματια σου και το τελευταιο μολις φυγεις απο τη δουλεια.

Ποιοι σεφ για σένα αποτέλεσαν τα πρότυπα, τα είδωλα σου;
Λευτερης Λαζαρου, Χριστοφορος Πεσκιας, Χρυσανθος Καραμολεγκος, Αlain Ducasse, Bernard Loiseau.

Έχεις μεγάλο πάθος για αυτό που κάνεις. Αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας σου; Αυτό σε κάνει να ξυπνάς το πρωί; Πώς είναι μια τυπική σου μέρα;
Χωρις παθος και αγαπη δεν μπορεις να κανεις τιποτε. Αυτο ειναι που σου δινει ζωη. Η καθημερινοτητα μου….Χμμ…το ρολοι χτυπαει στις 4 τα ξημερωματα. Ειναι η ωρα που θα πρεπει να ξεκινησω να παω στην αγορα για να προμηθευτω τα υλικα μου. Εκει λοιπον ειναι και η ωρα της εμπνευσης. Τοσες μυρωδιές, τοσα χρωματα, σου μαγεύουν το μυαλο. Επομενη σταση ειναι οι ψαραδες. Εκει δινονται και οι μεγαλυτερες μαχες. Παντα θα πρεπει να εισαι δυσαρεστημενος, για να σου δινουν τα καλυτερα και τα πιο φρεσκα ψαρια. Τελευταια σταση ειναι το εστιατοριο. Εκει οι σκεψεις και οι ιδεες ξεκινουν να αποτυπονονται στην κατσαρολα. Δοκιμες, δοκιμες, δοκιμες, μεχρι το αποτελεσμα να ειναι αυτο που θα σε ενθουσιασει. Καπου γυρω στις 10 το βραδυ ειναι η ωρα που τελειωνει η μερα μου. Καποιες φορες βεβαια τυχαινει να μην βρισκομαι στην κουζινα μου αλλα σε καποιο αεροπλανο προς το Λος Αντζελες, ή προς το Λονδινο, ή αλλού στην Ευρωπη οπου πραγματοποιουνται καποια events ή συνέδρια.

Μια τελευταία ερώτηση: Ποια η γνώμη σου για τους διάσημους TV σεφ;
Kαλη η αναγνωρισιμοτητα και η τηλεοραση, αλλα εχουμε δει αρκετους σεφ να “ψωνιζονται” τοσο πολυ, ωστε να μην δινουν βαση στα εστιατορια τους και να παραδινονται στο βωμο της τηλεορασης, με αποτελεσμα καποια στιγμη να τα χανουν και τα δυο. Χρειαζεται καλη διαχειρηση η τηλεοπτική παρουσία και μεγαλη προσοχη.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!