Truth or Dare “Οι εποχές αλλάζουν και τα θηρία δαμάζουν”

Γράφει ο Νίκος Νικολάου

1Άνθρωποι σαν και εσένα κρύβουν ένα θηρίο μέσα τους. Μια αναβράζουσα κατάσταση ανησυχίας διαμορφώνεται μέσα σου και διαμορφώνει και τις συνθήκες που κάνουν το έδαφος πρόσφορο για να κάνει την έκρηξη και την εμφάνιση το θηρίο. Ήταν αναμενόμενο πως θα εκραγείς, το ένιωθες και δεν το έλεγχες. Όσο και να πίστευες πως η εποχή άλλαξε ακόμη δεν είσαι σε θέση να δαμάσεις το θηρίο μέσα σου.

Οι εποχές αλλάζουν αλλά τα θηρία παραμένουν θηρία. Αν έχεις την ψευδαίσθηση πως τα θηρία δεν είναι είδος προς αφανισμό είναι γιατί νιώθεις πως η εποχή σου δεν μεταβάλλεται. Όμως μεταβάλλεται και το αντιλαμβάνεσαι όταν τα θηρία εμφανίζονται και πάλι στην επιφάνεια. Η οποιαδήποτε μεταβολή όμως δεν επιφέρει την αναμενόμενη επιθυμία σου, τον αφανισμό τους.

Δεν την πάλευες που δεν την πάλευες με το θηρίο μέσα σου, προέκυψαν και άλλα στον περιγυρό σου. Πάντα καραδοκούσαν, πάντα ήταν εκεί και έθρεφαν και το δικό σου, εσύ τους το επέτρεπες. Όσο η εποχή σου δεν άλλαζει θα περιστρέφεσαι γύρω από θηρία. Εννοείται πως και εσύ έθρεφες το δικό τους, δούνεν και λαβείν.

Νομίζεις πως αν μείνεις μόνος σου θα αλλάξει η εποχή σου; Για δοκίμασε και τα ξαναλέμε. Αν δεν έχεις γίνει αγνώριστος μέχρι τότε2 ίσως να τα καταφέρουμε και να συνεννοηθούμε. Το να μένεις μόνος είναι σαν να εθελοτυφλείς και να αποστασιοποιείσαι από το ίδιο το θηρίο που κρύβεις μέσα σου.

Θέλουμε το θηρίο να βγαίνει όσο πιο συχνά γίνεται στην επιφάνεια έτσι ώστε να δαμαστεί. Τον πλήρη έλεγχο πρέπει να τον έχεις εσύ. Μόνο έτσι η εποχή σου θα αλλάξει πραγματικά και ουσιαστικά. Γουστάρουμε λοιπόν αυτή την μεταβολή η οποία θα κάνει τα πράγματα πιο απλά και εσένα θηριοδαμαστή.
Οι πιο δυνατές εποχές είναι αυτές που διαμορφώνουν τον χαρακτήρα σου.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κωνσταντίνος Αντωνίου, Ανεξάρτητος υποψήφιος κοινοτάρχης Κοφίνου: «Μπορούμε να δούμε την Κοφίνου που ονειρευτήκαμε»

Με μία ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο 27 χρόνος ανεξάρτητος υποψήφιος κοινοτάρχης Κοφίνου Κωνσταντίνος Αντωνίου τονίζει πως με όραμα, πυγμή και

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!