My View “Το αίσθημα των Χριστουγέννων”

 Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com 

Έρχονται Χριστούγεννα και ο κόσμος ανοίγει τις ψυχές του.
Αυτή είναι η πιο γιορτινή περίοδος της σημερινής παργματικότητας.
Τα αισθήματα που μας διακατέχουν αυτές τις μέρες είναι ζεστά. Είναι κοντά στην Θεική αγάπη.
Και επίσης, κοντά και σε μια νέα χρονιά, τα Χριστούγεννα μας φέρνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Μας υπενθυμίζουν τι μας άφησε αυτός ο χρόνος που φεύγει.
Αυτές τις γιορτινές μέρες ο κόσμος σπεύδει στα κοινωνικά παντωπολεία είτε για να βοηθήσει, είτε για να πάρει κάτι για να μπορέσει να φτιάξει το γιορτινό του τραπέζι.
Εδώ θα ήθελα να τονίσω το πόσο πιο ευλογημένο είναι να δίνεις, παρά να παίρνεις. Πολλές οικογένειες, παρόλο που έχουν ανάγκη, ντρέπονται να πάνε να σταθούν στη γραμμή για να πάρουν τρόφιμα. Ενώ πόσο όμορφα νοιώθουν αυτοί που τα δίνουν!
Γι αυτό τον λόγο, αυτά τα Χριστούγεννα ας προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε τις ψυχές μας. Να πάρουμε τρόφιμα και άλλα αγαθά υλικά για τις ανάγκες συνανθρώπων μας, ας κάνουμε την προσπάθεια να γίνουμε ανθρώποι που δίνουμε. Ας γίνουμε κοινωνία που ξυπνά και θέλει να δώσει. Ας κάνουμε αυτό το αίσθημα ικανοποίησης να διαρκέσει για ολόκληρο τον χρόνο, δίνοντας όσα περισσότερα μπορούμε ώστε να μην λείψει ποτέ τίποτα από κανέναν, μα προπαντός η αγάπη.
Το καλό αυτής της δύσκολης εποχής που ζούμε, είναι ότι οι ευκαιρίες για να δώσουμε είναι πάρα πολλές. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ανάγκη, και όλοι έχουμε ανάγκη αγάπης.
Ας μην μείνει μόνο για αυτή την εβδομάδα το αίσθημα τούτο της αλληλεγγύης και της αγάπης, αλλά ας προσπαθήσουμε να το κάνουμε τρόπο ζωής.
Ίσως σκοντάψουμε και πάμε πίσω στην παλιά μας καθημερινότητα. Ίσως ξεχάσουμε να “εντάξουμε” αυτό το αίσθημα μέσα στα δικά μας καθημερινά άγχη και προβλήματα.
Αλλά ας συγχωρέσουμε τον εαυτό μας και ας ανοίξουμε τα μάτια και τις ψυχές μας και ας ψάξουμε γύρω μας τον πρώτο συνάνθρωπος μας που χρειάζεται  βοήθεια.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!