Single & the City “Man Manual”

Man Manual

Man Manual! Τι καλά να είχαμε ένα οδηγό για τους άντρες! Μη γελάτε,  γι αυτό φρόντισε η Λίντα!

Ένα από τα υπέροχα βιβλία που έχουν γραφτεί για τις ανθρώπινες σχέσεις (μεταξύ αρσενικού και θηλυκού) είναι το “Man Manual”,  γραμμένο από την Διάσημη Κύπρια Ψυχολόγο, Dr Linda Papadopoulos, η οποία κάνει λαμπρή καριέρα τόσο στην Βρετανία όσο και στην Αμερική, ενώ τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. (Στα Ελληνικά θα τα βρείτε από τις εκδόσεις Διόπτρα).

Στο “Man Manual” λοιπόν, η Dr Linda δίνει κάποιες συμβουλές (ανάμεσα σε πολλά άλλα) στις ελεύθερες κοπέλες. Κάθε single κοπέλα,  σύμφωνα με την διάσημη Κύπρια ψυχολόγο, πρέπει να έχει υπόψη της πως οι άντρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικά είδη, γι αυτό δεν είναι έξυπνο, ούτε σωστό, να κρίνουμε την συμπεριφορά ενός άντρα με την δικιά μας.
Εμείς (ως γυναίκες) δρούμε/αντιδρούμε/πράττουμε, διαφορετικά από τους άντρες.
Η Dr Linda λέει λοιπόν:

“Μπορεί να σας ακούγεται απλό, αλλά είναι σημαντικό. Αν οι ψυχολόγοι, οι βιολόγοι και οι κοινωνιολόγοι επιβεβαιώνουν ότι χρειαζόμαστε τόσο απεγνωσμένα τις σχέσεις, τότε γιατί να είναι τόσο δύσκολες; Μήπως θα έπρεπε να είναι απλές; Στις ταινίες έτσι γίνεται –τα αγόρια συναντιόνται με τα κορίτσια, ερωτεύονται κάνουν ωραία παιδιά, έχουν ένα πανέμορφο σπιτικό και ζουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Το πρόβλημα εδώ είναι πως οι άντρες δεν είναι γυναίκες και οι γυναίκες δεν είναι άντρες. Φυσικά, μπορείτε να πείτε πως αυτή είναι μια μάλλον απλοϊκή άποψη και πιθανότατα να έχετε απόλυτο δίκαιο. Αλλά ο συλλογισμός είναι ο εξής: πάρα πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι άντρες και οι γυναίκες στις μεταξύ μας σχέσεις οφείλονται στο γεγονός ότι βλέπουμε διαφορετικά τη ζωή. Επικοινωνούμε διαφορετικά, κατανοούμε διαφορετικά, συμπεριφερόμαστε διαφορετικά, ντυνόμαστε διαφορετικά. Με λίγα λόγια, αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις με τρόπους που δεν είναι καν παρόμοιοι, κι αυτός είναι ο βασικός λόγος που πού συχνά δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον”

Για αυτό λοιπόν, είναι λάθος να κρίνουμε τις κινήσεις ενός άντρα και να δίνουμε εξηγήσεις σύμφωνα με τις δικές μας κινήσεις (ως γυναίκες). Ο άντρας είναι άντρας και τα δικά του “μούτρα” μετά από την ήττα της ποδοσφαιρικής του ομάδας δεν σημαίνει πως μας βαρέθηκε. Η γυναίκα είναι γυναίκα και το δικό της “δεν έχω τίποτα” μπορεί να σημαίνει “έχω πολλά που σε αφορούν, αλλά από που να ξεκινήσω;”

Γι αυτο, το συμπέρασμα είναι ένα: πρέπει να κατανοήσουμε αυτό που είπε ΚΑΙ ο John Gray στο πασίγνωστο και διάσημο βιβλίο του “Men are from Mars Women are from Venus” (“Οι άντρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες από την Αφροδίτη”), αυτό που τονίζει και η διάσημη ψυχολόγος Dr Linda Papadopoulos:

Οι άντρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικά όντα και αν θέλουν να ζήσουν μαζι αγαπημένα και ευτυχισμένα οφείλουν πρώτα να το κατανοήσουν αυτό! Ότι είναι διαφορετικά όντα και δρουν/αντιδρούν και πράττουν διαφορετικά! 

 

Skala Times

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως: “Ντρεπομαστε να ζητάμε συνέχεια βοήθεια από φίλους, δωρητές και εθελοντές, για μια δουλειά που έπρεπε να γίνεται από το κράτος, επειδη αγνοεί το πρόβλημα των αδέσποτων”

Άρθρο του Παντελή ΑχιλλέωςΥποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Φίλες και φίλοι σας χαιρετώ,  Κάποιοι μπορεί να γνωρίζουν και κάποιοι, ακόμα, την απόφαση μου να είμαι

Ο πολυτάλαντος Πέτρος Πτωχόπουλος

Μπορεί οι περισσότεροι να το γνωρίζουν για το ταλέντο του στην ζωγραφική, ωστόσο ο γνωστός ζωγράφος Πέτρος Πτωχόπουλος κρύβει ακόμη ένα μυστικό ταλέντο. Εδώ και

error: Content is protected !!