H Γεωργιάννα Νταλάρα μιλά στο SkalaTimes: «Όταν υπάρχει αληθινή αγάπη υπάρχει χρόνος για όλα τα όμορφα, αληθινά και δημιουργικά πράγματα»

Η Γεωργιάννα Νταλάρα, είναι μια πολυδιάστατη καλλιτέχνης, υπηρετεί τις τέχνες έτσι όπως το είχαν κάνει σπουδαίοι κλασικοί πριν από αιώνες, σε πολλές και διαφορετικές μορφές.
Στα χρόνια της πανδημίας και του εγκλεισμού, πέρα από την υποκριτική, την ποίηση και το τραγούδι (α! και το χορό) ανακάλυψε ακόμη μια αγάπη και ταλέντο, αυτό της ζωγραφικής. Γιατί όπως η ίδια λέει «σ’ αυτή την περίοδο αποκαλύφτηκαν πολλά στον πλανήτη και μέσα στα σπίτια του. Ο κάθε άνθρωπος φανέρωσε  θέλοντας και μη τη συνειδησιακή του κατάσταση».
Τα pop art έργα της, η πολυδιάστατη καλλιτεχνική της ταυτότητα, ακόμη και η ενασχόληση της με τη γιόγκα, (σπούδασε διδασκαλία γιόγκα), δείχνουν ένα άνθρωπο με βάθος και ίσως τελικά να έχει δίκαιο που πιστεύει ότι το ταλέντο είναι έμφυτο. Με τέτοιους γονείς που έχει, θα ήταν δύσκολο το DNA της να ξεφύγει από τις τέχνες.
Σε μια σύντομη, αλλά περιεκτική, συνέντευξη, το SkalaTimes παρουσιάζει την πολυδιάστατη καλλιτέχνη, αλλά και τα έργα της μέσα από φωτογραφίες και ευχόμαστε σύντομα να τη δούμε και σε μία έκθεση στη Κύπρο, αφού όπως η ίδια λέει πιο κάτω, με μεγάλη χαρά θα ερχόταν στο νησί μας για μία έκθεση της.
Τέλος, θα ήθελα να πω αυτό: ο αγαπημένος μου Αμερικανός συγγραφέας Tom Robbins λέει ότι «Στο στοιχειωμένο σπίτι της ζωής, η τέχνη είναι το μόνο σκαλοπάτι που δεν τρίζει», στις στοιχειωμένες λοιπόν εποχές που ζούμε, οι τέχνες είναι το παυσίπονο και η ελπίδα, γι αυτό είναι με πραγματική χαρά και τιμή που σήμερα φιλοξενούμε τη συνέντευξη της πολυδιάστατης αυτής Ελληνίδας καλλιτέχνιδος.

Της Γιώτας Δημητρίου

Το δικό σας ταξίδι στο κόσμο της τέχνης πώς ξεκίνησε;
Ξεκίνησε στο σχολείο, στη δευτέρα λυκείου, όταν επέλεξα να μπω σε ένα μάθημα θεάτρου, που είχαμε επιλέξει μόνο δύο μαθητές, οπότε τελικά δεν έγινε και με μπήκα, αντ’ αυτού, σ’ ένα μάθημα εικαστικών.

Που σπουδάσατε και τι;
Σπούδασα θέατρο και λογοτεχνία στην Αμερική και στην Αγγλία και διδασκαλία Γιόγκα στην Ελλάδα.

Πιστεύετε πως το ταλέντο είναι κάτι έμφυτο στο DNA μας ή είναι κάτι που το καλλιεργούμε;
Πιστεύω ότι είναι έμφυτο.

Εσείς με ποιο τρόπο καλλιεργήσατε το δικό σας ταλέντο και πως γίνεται ένας άνθρωπος να έχει δύο καλλιτεχνικά ταλέντα; (εσείς είστε και ηθοποιός και πλέον και ζωγράφος)
Πιστεύω ότι οι καλλιτέχνες οφείλουν να υπηρετούν όλες τις μορφές τέχνης ή όσο περισσότερες αντέχουν.

Βέβαια, για να ακριβολογούμε, κάνατε και τραγούδι. Γράψατε το «Paramatman», ένα αγγλόφωνο ποίημα, το οποίο μελοποίησε ο Δημήτρης Μεζές. Άρα και γράφετε και τραγουδάτε;
Ναι, αλλά χορεύω κιόλας!

Σε μια δύσκολη περίοδο όπως ήταν αυτή της πανδημίας και της καραντίνας εσείς ζωγραφίζατε, μιλήστε μας λίγο γι αυτό.
Σ’ αυτή την περίοδο αποκαλύφτηκαν πολλά στον πλανήτη και μέσα στα σπίτια του. Ο κάθε άνθρωπος φανέρωσε, θέλοντας και μη, τη συνειδησιακή του κατάσταση.

Είστε μαμά δύο παιδιών και σύζυγος, η δικαιολογία -ή τελοσπάντων η αιτία- που πολλές μαμάδες δεν δημιουργούν, το «δεν έχω χρόνο», δεν υπήρχε για εσάς;
Σύζυγος δεν είμαι ακόμα, αλλά όπου υπάρχει αληθινή αγάπη και συντροφικότητα υπάρχει όλο και περισσότερος καρποφόρος χρόνος για όλα τα όμορφα, αληθινά και δημιουργικά πράγματα.

Τα έργα σας, ποπ αρτ και γεμάτα χρώματα δεν έχουν σχέση με το μαύρο που έφερε η πανδημία, ήταν εσκεμμένα που έγινε αυτό; Θέλατε να δώσετε χρώμα στο μουντό της εποχής; Σαν απόδραση από την πραγματικότητα; Μιλήστε μας λίγο για τα έργα σας…
Η πολυχρωμία μας θυμίζει πόσο πολυδιάστατη είναι η πραγματικότητα, πόσο ρευστή και πόσο υπερκόσμια, αν έχουμε το θάρρος να την αντιλαμβανόμαστε έτσι.

Έργο σας εκτέθηκε στην έκθεση «200 χρόνια Ελλάδα-40 χρόνια Ευρώπη», ήταν η πρώτη συμμετοχή σας σε έκθεση; Πώς νιώθατε;
Όχι, αλλά ένιωθα ευγνωμοσύνη.

Για εσάς τι σημαίνει «καλό έργο τέχνης»;
Το έργο που σου θυμίζει αυτό που ήθελες να πεις, αλλά δεν έτυχε.

Ποιοι είναι οι δικοί σας πολύ αγαπημένοι καλλιτέχνες τους οποίους θαυμάζετε; Και γιατί;
Ο Σαίξπηρ, γιατί αντιστάθηκε σθεναρά στην αποκάλυψη του μυστηρίου γύρω από την τέχνη του.

Που μπορεί να δει κανείς έργα σας ή και να τα αγοράσει;
Έχω ένα site, www.georgiannadalara.com, κάνω μία έκθεση στο Boss Hogg, Μεϊντάνη 21 στο Κουκάκι, και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου στο georgiannad@hotmail.com.

Στην Κύπρο θα θέλατε να έρθετε για μία έκθεση;
Με μεγάλη χαρά.

Το μήνυμα σας στους αναγνώστες μας εδώ στη Κύπρο;
Να είστε πάντα καλά και να διαβάζετε αυτά που σας αρέσουν!

Τέλος, για την Γεωργιάννα Νταλάρα τι σημαίνει ΤΕΧΝΗ και τι ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ
Τέχνη είναι μια απ’ τις αγνότερες εκφάνσεις της αγάπης. Καλλιτέχνης αυτός που την υπηρετεί.

  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνέντευξης χωρίς τη γραπτή έγκριση του SkalaTimes

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας: Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις» 

Το Πρόγραμμα Προληπτικής Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας «Εξέλιξις»  της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υγείας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας οργανώνουν βιωματικά εργαστήρια ψυχικής ενδυνάμωσης τον

error: Content is protected !!