Πέτρος Χρυσοχόος: “Μαζί με τον προπονητή μου Δημήτρη Ηροδότου θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να μπούμε στους ΤΟΠ 100 του κόσμου”

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για μία συνέντευξη με τον 22χρονο Κύπριο Τενίστα και συνδημότη μας, Πέτρο Χρυσοχόο. Οι επιτυχίες του στο άθλημα αυτό που αγαπά, η αθλητική του πορεία στις ΗΠΑ, ο στόχος που έχει θέσει μαζί με τον προπονητή του να καταταχθεί στους 100 καλύτερους του κόσμου, αλλά και η περσινή του επίσκεψη στον Λευκό Οίκο όπου συναντήθηκε με τον Πλανητάρχη, Ντόναλντ Τραμπ!
Περισσότερα στην πιο κάτω συνέντευξη.

Της Γιώτας Δημητρίου

Πέτρο από ποια ηλικία άρχισες να παίζει τένις;
Άρχισα να παίζω τένις γύρω στα 9 μου χρόνια με τον Δημήτρη Ηροδότου ο οποίος είναι μέχρι σήμερα ο προπονητής μου. Μετά από πολλά αθλήματα το τένις ήταν το τελευταίο που είχα δοκιμάσει.

Στην Κύπρο μέχρι που είχες φτάσει;
Στη Κύπρο είχα παίξει σχεδόν σε όλα τα τουρνουά γύρω στα 14-15 και έφτασα στο
no.1 στις κατηγορίες under 16, under 18 και no.2 στους άντρες με τον Μάρκο Βαγδαή στο no.1

Αποφάσισες να σπουδάσεις στην Αμερική. Πώς προέκυψαν οι σπουδές στην Αμερική;
Όταν ήμουν 19 ετών, μόλις είχα τελειώσει την Αμερικανική Ακαδημία στη Λάρνακα, έπρεπε να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου Ήξερα ότι υπήρχαν υποτροφίες στην Αμερική σε διαφορετικά πανεπιστήμια και έπρεπε να αποφασίσω αν θα πάω και σε ποιο θα πήγαινα. Το μόνο πανεπιστήμιο που έδειξε αρκετό ενδιαφέρον ήταν το Wake Forest και έτσι επέλεξα αυτό.

Τι επελεξες να σπουδάσεις;
Communications and Entrepreneurship 

Πέρσι εσύ και οι συμπαίκτες σου από το πανεπιστημιο Wake Forest ήσασταν καλεσμένοι του Πλανητάρχη Τραμπ ως Πρωταθλητές του NCAA. Πώς ήταν αυτό για σένα ως εμπειρία;
Η πρόσκληση από τον Πλανητάρχη ήταν κάτι καινούριο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα επισκεφτόμουν τον Λευκό Οίκο πόσο μάλλον να γνωρίσω τον ίδιο τον Πλανητάρχη στο Oval Office! Ήμουν πολύ τυχερός για τα λίγα λεπτά που μπόρεσα να του μιλήσω και να έχω αυτή την εμπειρία.

Σήμερα που σε βρίσκουμε όσον αφορά στην αντισφαίριση;
Αυτή τη στιγμή ταξιδεύω συνεχώς παίζωντας τένις. Τώρα είμαι στο Las Vegas για το World Team Tennis και μετά θα πάω σε κάποια επαγγελματικά τουρνουά σε άλλες πολιτείες της Αμερικής.

H φοιτητική και η αθλητική ζωή 4 χρόνια στην Βόρεια Καρολίνα όπου βρίσκεται το πανεπιστημιο σου Wake Forest University, πώς ήταν; 
Πολύ απαιτητική ζωή, αλλά δεν την αλλάζω με τίποτα! Ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου μέχρι τώρα. Γνώρισα ανθρώπους που θα κρατήσω επαφή για πάντα μέσα στη ζωή μου. Αν μπορούσα να μείνω για ακόμη 1-2 χρόνια θα το έκανα. Αλλά, κάθε καλό κάποτε φτάνει στο τέλος του.

Τελείωσες το τέταρτο έτος σπουδών σου με πτυχίο στην επικοινωνία. Θα συνεχίσεις με μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ; Ποια είναι τα σχέδια σου;
Πριν αποφοιτήσω πήρα υποτροφία για Μεταπτυχιακό στην Αμερική. Αλλά προτιμώ να το κρατήσω για πιο μέτα. Δυστυχώς το επαγγελματικό τένις έχει ημερομηνία λήξης ενώ -ευτυχώς- το μεταπτυχιακό όχι.
Αυτή τη στιγμή τα σχέδια μου είναι να ταξιδέψω στον κόσμο παίζοντας επαγγελματικό τένις για όσο μπορώ. Μαζί με τον προπονητή μου Δημήτρη Ηροδότου θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε να μπούμε στους ΤΟΠ 100 του κόσμου.

Πώς βλέπεις την αντισφαίριση στην Κύπρο; Θα έπρεπε να αλλάξει κατι, αν ναι, τι;
Δυστυχώς με την αφυπηρέτηση του Μάρκου Παγδατή ένα μεγάλο μέρος του κυπριακού τένις τελειώνει. Ευτυχώς για εμάς, ένα καινούριο κομμάτι ανοίγει. Υπάρχουν πολλοί τενίστες στην Κύπρο με πολλές προοπτικές αλλά δυστυχώς το να παίζεις καλά δεν είναι αρκετό. Είναι ένα δύσκολο άθλημα με πολλά έξοδα όπως και πολλά άλλα αθλήματα. Ο ΚΟΑ και η Ομοσπονδία πρέπει συνεχώς να στηρίζουν τα παιδιά που έχουν προοπτικές, αλλά και να βάζουν γερές βάσεις για το μέλλον. Αυτό σημαίνει να βλέπουν 5-10-15 χρόνια μπροστά! Δυστυχώς αυτό δεν είναι εύκολα εφικτό.
Επίσης πρέπει να καταφέρουμε να προωθήσουμε το τένις και άλλα πιο μικρά αθλήματα και να μην επικεντρωνόμαστε μόνο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν Κύπριοι αθλητές που είναι πολύ καλοί, ξεχωριστοί και το δείχνουν σε διεθνείς διοργανώσεις. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι τα
sports δεν εξαρτιούνται από το ποδόσφαιρο και αν δεν καταφέρουμε να στηρίξουμε όλα τα άλλα μικρά αθλήματα τώρα, αργά ή γρήγορα όλοι οι αθλητές που ξεχωρίζουν στα αθλήματα τους θα σταματήσουν να ασχολούνται.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στην ουρά 3.500 αλλοδαποί για πολιτογράφηση – Κυπριοποιούμε και όσους έρχονται μέσω του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου

Συνολικά 3.500 αιτήσεις εκκρεμούν για πολιτογράφηση αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στο πλαίσιο συζήτησης πρότασης

Ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στην Επαρχία Λάρνακας

Εργασίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Λάρνακας στο Κίτι Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 2/4/2024

error: Content is protected !!