Οι διάσημοι του “Club 27” που έφυγαν νωρίς…

Αρχικά το «27 club» ξεκίνησε από τους Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin και τον Jim Morrison, που έφυγαν από την ζωή μέσα σε μια διετία (1969-1971). Στο “club” προστέθηκαν και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Kurt Cobain (1994) και πολλοί άλλοι διάσημοι της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που πέθαναν στα μόλις 27 τους. O θάνατος αρκετών διάσημων στα 27 τους χρόνια μπορεί να είναι μια σύμπτωση, ωστόσο δίνει υλικό για φαντασία με αποτέλεσμα την δημιουργία του λεγόμενου “Club 27” ή “The Forever 27 Club”.

Πιο κάτω μερικοί από τους διάσημους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που έφυγαν στα 27 τους: 

Έιμι Γουάινχαουζ  «I died a hundred times»
Η μεγάλη ντίβα της σόουλ βρέθηκε νεκρή το 2011 στο σπίτι της στο Λονδίνο μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε ηλικία μόλις 27 ετών

Κερτ Κομπέιν  «I swear that I don’t have a gun»
Ο Κερτ Κομπέιν έβαλε τέλος στη ζωή του το 1994 με μια σφαίρα στο κεφάλι. Σε ηλικία μόλις 27 ετών και με προβλήματα εθισμού στην ηρωίνη, φαίνεται πως δεν άντεξε την επιτυχία και τη μεγάλη δημοσιότητα. Ο θάνατός του σήμανε το τέλος όχι μόνον του συγκροτήματος Nirvana, αλλά και ενός μουσικού κινήματος, του «γκραντζ» , στο οποίο ο ίδιος έβαλε την ιδιαίτερη, προσωπική του σφραγίδα.

Τζιμ Μόρισον  «Break on through to the other side»
Ο Μόρισον πέθανε στις 3 Ιουλίου του 1971 σε ηλικία 27 ετών. Η επίσημη εκδοχή είναι ότι η σύντροφός του, Πάμελα Κούρσον τον βρήκε νεκρό στη μπανιέρα. Ο τραγουδιστής και στιχουργός του δημοφιλούς αμερικάνικου ροκ συγκροτήματος The Doors, θεωρείται ένας από τους πιο χαρισματικούς ερμηνευτές στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Μπράιαν Τζόουνς  «You can’t always get what you want»
Ο Μπράιαν Τζόουνς ήταν βρετανός μουσικός και ιδρυτής των Rolling Stones που όμως επισκιάστηκε από τον κιθαρίστα του συγκροτήματος Κιθ Ρίτσαρντς και τον τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ. Ο εθισμός του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά τον οδήγησαν γρήγορα εκτός συγκροτήματος. Λίγες μέρες μετά την αναγκαστική αποχώρησή του, βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του.

Τζίμι Χέντριξ  «Purple haze, all in my brain»
Ο Τζίμι Χέντριξ θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, ο «θεός της κιθάρας». Βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου του 1970 στο ξενοδοχείο “Samarkand” στο Λονδίνο, όπου διέμενε. Ο Χέντριξ φέρεται να είχε καταπιεί συνολικά εννέα υπνωτικά χάπια.

Τζάνις Τζόπλιν  «Never hear me when I cry at night»
«Κάθε βράδυ κάνω έρωτα με 25000 ανθρώπους στη σκηνή, μετά όμως γυρίζω σπίτι μόνη», είχε πει η Τζάνις Τζόπλιν. Θεωρείται μιας από τις καλύτερες – αν όχι η καλύτερη – ερμηνεύτριες του μπλουζ και μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες της ροκ μουσικής. Πέθανε το 1970 μετά από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Ρίτσι Έντουαρντς  «Suicide is painless»
Οι Manic Street Preachers είναι ένα βρετανικό συγκρότημα της εναλλακτικής ροκ. Αποτελούνται από τους Τζέιμς Ντιν Μπράντφιλντ, Νίκι Ουάιρ και Σον Μουρ. Αρχικά ήταν κουαρτέτο, ωστόσο ο κιθαρίστας και στιχουργός του συγκροτήματος Ρίτσι Έντουαρντς εξαφανίστηκε την 1η Φεβρουαρίου του 1995. Ήταν 27 ετών…

Πηγή : https://tvxs.gr/news/moysiki/oi-kallitexnes-poy-efygan-sta-27-toys-xronia

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!