Και ένας Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας ανάμεσα στους Συμβούλους του Προεδρικού

γιαΔόθηκαν στην δημοσιότητα τα ονόματα των Συμβούλων του ΠτΔ και των Υπουργών. Είναι πλέον γεγονός πως αυξάνονται και πληθύνονται κάθε χρόνο οι Συμβουλοι του Προεδρικού, ενώ αρκετά μεγάλα ΜΜΕ όπως ο “Φ” κάνουν λόγο για “σύμβουλους – συνεργάτες που προσλαμβάνονται με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες στο  Προεδρικό και στα υπουργικά γραφεία και κατ’ επέκταση, τα κρατικά κονδύλια που προορίζονται για την κάλυψη της αμοιβής τους”.

Στο ίδιο ρεπορτάζ του “Φ” γίνεται λόγος για το ένα εκατομμύριο τετρακόσιες τεσσερεις χιλιάδες που αποδέσμευσε η Επιτροπή των Οικονομικών για τους 43 συμβούλους του Προεδρικού.
Μόλις τον περασμένο Απρίλιο, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής αποδέσμευσε ποσό ύψους €1.144.283 για την κάλυψη της αμοιβής 43 συμβούλων –συνεργατών, για το έτος 2018, που εργοδοτούνται στο Προεδρικό, στα υπουργικά γραφεία και στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής. Την περασμένη εβδομάδα, ζητήθηκε η αποδέσμευση πρόσθετων κονδυλίων από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μετά από προσλήψεις και άλλων συμβούλων – συνεργατών τόσο στο Προεδρικό όσο και σε υπουργικά γραφεία”.

Ανάμεσα στους σύμβουλους έντεκα υπουργών είναι και ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας Μιχάλης Γιακουμή.
Συγκεκριμένα: H Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου διαθέτει δυο συμβούλους: Τον Στέλιο Χριστοφή με αποδοχές ύψους €31.000 και Μιχάλη Γιακουμή – €31.000.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας Μιχάλης Γιακουμή εξασφάλισε μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας ως Υποψήφιος στο Ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ, αλλά μετά τα γνωστά γεγονότα των τελευταίων προεδρικών εκλογών (ήταν ανάμεσα στα πέντε άτομα του ΔΗΚΟ που παραπέμφθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο επειδή στήριξαν τον Νίκο Αναστασιάδη και όχι τον Νικόλα Παπαδόπουλο του ΔΗΚΟ…) αποχώρησε από τη Δημοτική Ομάδα του ΔΗΚΟ και πλέον βρίσκεται ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

Αναλυτικά πιο κάτω το ρεπορτάζ του “Φ” για τους Συμβούλους του Προεδρικού και των Υπουργών:
http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/581756/poioi-einai-oi-symboyloi-proedroy-kai-ypoyrgn#.W56A4ndVHbY.facebook

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου 2024

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική δράση με μαθητικές ραδιοφωνικές δημιουργίες αρχίζει αυτή την Πέμπτη 25 Απριλίου μέχρι τις 27 Απριλίου 2024 στη Λευκωσία. Πρόκειται για το 8ο Φεστιβάλ

error: Content is protected !!