You Are Here: Home » Meet the Team! Skala Times Family!

Meet the Team! Skala Times Family!

Η οικογένεια του skalatimes  αποτελείται από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους, τις τέχνες, το γράψιμο, την ζωή, έχουν άποψη, είναι δραστήριοι και …πάνω από όλα είναι αλεργικοί στα κλισέ, ψεύτικα και δήθεν:

yiota-181x300Γιώτα Δημητρίου, δημοσιογράφος, στη στήλη “Ξεφλουδισμένες λέξεις”, καθώς και στις συνεντεύξεις και θέματα.
H Γιώτα είναι η Αρχισυντάκτρια και η δημιουργός του Skala Times.  Γεννήθηκε στη Λάρνακα (Σκάλα) στις 21 του πιο αγαπημένου της μήνα, του Αυγούστου.  Σπούδασε δημοσιογραφία στη Λευκωσία και στο Λονδίνο και έχει κάνει την πρακτική της στην εφημερίδα του Cambridge, “Cambridge Evening News”. Δούλεψε ως δημοσιογράφος, ως βοηθός Αρχισυντάκτη και ως Aρχισυντάκτρια στη Κύπρο και στην Αγγλία. Τον Φλεβάρη του 2012 αποφάσισε να δημιουργήσει το Skala Times. Η Γιώτα ταξίδεψε αρκετά σε Ευρώπη και Αμερική, αλλά κάθε φορά που βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας λέει (και το πιστεύει κιόλας) πως “σαν την Λάρνακα μας δεν έχει”. Γράφει από εννέα ετών και διαβάζει από επίσης πολύ μικρή ηλικία.  Οι αγαπημένοι της συγγραφείς είναι πολλοί, αλλά ο πιο αγαπημένος της συγγραφέας παραμένει εδώ και χρόνια ο  Έλληνας Βασίλης Βασιλικός, ο οποίος κάποτε την είχε αποκαλέσει “θετή του κόρη”. Η Γιώτα υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος του Προσκοπείου, ΣΚΟ (Σώμα Κυπρίων Οδηγών). Υπεραγαπά τη Λάρνακα, την οικογένεια της, τους γονείς της, τις φίλες της  και τις πέντε θείες της (αδελφές της μητέρας της). Πιστεύει ότι ο έρωτας είναι απαραίτητος για να διαθέτει μαγεία και ευτυχία η ζωή. Συχνά την κατηγορούν ότι είναι υπερβολικά ρομαντική και συναισθηματική, ίσως και να έχουν δίκιο. 

 David Fowles στην στήλη “My View” με χρονογραφήματα και άρθρα που αφορούν τηνdavid1 πόλη, τον κόσμο, εμάς. Μια στήλη από έναν άνθρωπο ο οποίος νιώθει περήφανος που είναι σκαλιώτης (ναι είναι και αδελφός του “ήρωα” μας από τον καιρό του Πεζοπορικού, του Γιώργου Fowles)
Ο David Fowles γεννήθηκε στην Αγγλία και τον έφεραν στην Κύπρο οι γονείς του, κουβαλητό, όταν ήταν τριών μηνών. Μεγάλωσε παίζοντας μέσα στα σχολεία, στα “δασούδκια”, στο κοινοτικό κέντρο και στην παραλία της Λάρνακας. Αγωνίστηκε σε διάφορα σπορτς και σε διάφορες ομάδες της Λάρνακας. Το κύριο του άθλημα όμως ήταν η χειροσφέριση όπου πρωταγωνίστησε στην ομάδα του Κέντρου Νεότητας Λάρνακας, αλλά και στην Εθνική ομάδα της Κύπρου. Τα καλοκαίρια δούλευε σε bars και καφετέριες στις Φοινικούδες. Το 1992 αποφοίτησε  από το Λύκειο Μακαρείου της Λάρνακας και συνέχισε τις σπουδές του σε software όπου το 2000 τελείωσε το μεταπτυχιακό του στο Λονδίνο. Εργάζεται ως softwaredeveloper σε πολυεθνική στην Λεμεσό. Ζει στην Λάρνακα, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά την Jada και τον Δανιήλ. Αγαπά πολύ την πόλη του και θα ήθελε να την δει να προοδεύει. Πιστεύει πως η Λάρνακα μπορεί να γίνει πρωτοπόρα πόλη στην Ευρώπη! 

xrusovalantwΧρυσοβαλάντω Μουσκάλλη, στη στήλη Μιλφέιγ χωρίς θερμίδες”. Γεννήθηκε ένα μαγιάτικο απόγευμα στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στη Λευκωσία και διαμένει από τον καιρό που ξέρει τον εαυτό της στην πόλη του Ζήνωνα. Τελείωσε τον κλάδο των Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ έκανε το μεταπτυχιακό της στο Λονδίνο στον κλάδο της Συμβουλευτικής. 

Εδώ και κάποια χρόνια εργάζεται στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας.
Θεωρεί τον εαυτό της ως ένα κοινωνικό άτομο, εξωστρεφές, με αίσθηση του χιούμορ και πολλές ευαισθησίες… (Τα αρνητικά δεν χρειάζεται να αναφερθούν!) Ανέκαθεν θυμάται να βρίσκει την απόλαυση στις…σοκολάτες και στην ανάγνωση βιβλίων. Τα βιβλία που με κοπιώδη προσπάθεια έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, αφορούν το θέατρο, την ελληνική και ξένη λογοτεχνία ενώ τελευταία έχουν προστεθεί και αρκετά παιδικά παραμύθια. Πολλές φορές παραπονιέται ότι τα ράφια των βιβλιοθηκών στο σπίτι της έχουν βαρύνει από τα βιβλία που κατά καιρούς αγοράζει και προσπαθεί εναγωνίως να βρει μια λύση για το πρόβλημα αυτό! Παράλληλα, παρακολουθεί τα θεατρικά δρώμενα της πόλης της και όχι μόνο, ενώ ποτέ δεν λέει όχι σε μια καλή αθηναϊκή παράσταση.
Στον ελεύθερ
o της χρόνο ασχολείται ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, πηγαίνει σινεμά, γυμναστήριο, βγαίνει με φίλους και απολαμβάνει το καλό φαγητό.

Αλέξης Δημητρίουιδιοκτήτης του βιβλιοπωλέιου “Bibliocosmos”, (βρίσκεται στη alexis-225x300Λεωφόρο Φανερρωμένης στη Λάρνακα). Ο Αλέξης γράφει την στήλη “Βοοκ For Thought” και γράφει φυσικά για….  για βιβλία!
Ο Αλέξης γεννήθηκε στην Λάρνακα έναν Απρίλη. Είναι απόφοιτος της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακος. Σπούδασε ιστορία στην Αμερική και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Λονδίνο. Μετά τις σπουδές του, όταν επέστρεψε στη Κύπρο, η αγάπη του για τα βιβλία τον οδήγησαν στο να ανοίξει βιβλιοπωλείο στην Λάρνακα κάτι που έκανε το 2009. Το ονόμασε “Bibliocosmos” και διαθέτει ελληνικά και αγγλικά βιβλία για όλα τα θέματα, καθώς και συλλεκτικά κόμικς και παλιά περιοδικά. Τον Αλέξη τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα παλιές εκδόσεις που αφορούν την Κύπρο και την Λάρνακα, όπως και τα παλιά ελληνικά κόμικς. Θα ήθελε πολύ να έχει ελεύθερο χρόνο, αλλά τα  βιβλία, οι ταινίες και οι συλλογές του, τον κρατούν ευχάριστα απασχολημένο. 

miranta-300x300Η Μυράντα Ορθοδόξου, στη στήλη “Ξεχασμένη στη μετάφραση”,  γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου τον 3ο χρόνο της μαγικής δεκαετίας του ’80. Μεγάλωσε στην Αραδίππου, με πατέρα πρόσφυγα από το Τρίκωμο και μητέρα (βέρα) Αραδιππιώτισσα. Λίγο μετά τις Παγκύπριες εξετάσεις, αφού είδε στο όνειρό της ένα αεροπλάνο και ένα μεγάλο “Α”,ακριβώς την επόμενη μέρα το είδε να πραγματοποιείται. Έτσι, σπούδασε Κλασική Φιλολογία στην πιο ποιητική πόλη του κόσμου, την Αθήνα, εκεί όπου αντιλήφθηκε ότι δεν είναι μόνο συναρπαστικό να είσαι “ανεξάρτητος”. Ωστόσο δε θα το άλλαζε ποτέ! Σήμερα εργάζεται ως Εκτελεστική Γραμματέας στον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και παράλληλα διδάσκει. Θεωρεί ότι η επαφή με τους μαθητές της είναι το “θανατηφόρο κτύπημα” στη ρουτίνας της που τη γεμίζει νεανική ενέργεια παρόλη την κούραση και την αγωνία. Πιστεύει ότι το διαφορετικό, το παράξενο αξίζει προσοχής και ότι η αμφιβολία οδηγεί στη γνώση. Την ενδιαφέρουν η φωτογραφία, η street art, η λογοτεχνία, η ιστορία και η Ελληνική γλώσσα σε όλο της το φάσμα (Αρχαία και Νέα) και είναι φανατικός οπαδός της Κυπριακής διαλέκτου. Λατρεύει απείρως το γράψιμο (το οποίο θεωρεί ψυχοθεραπευτικό), το θέατρο, τον Καβάφη, τον Παπαδιαμάντη και τον ήχο της θάλασσας. Προσπαθεί να μάθει κάτι παραπάνω για τη νομοτέλεια της ανθρώπινης φύσης και ενίοτε κάνει μάταιες προσπάθειες στην ξιφασκία και στο σκάκι. Γαλάζιος ουρανός στην καρδιά της, η οικογένειά της και τα πυροτεχνήματα σ’ αυτόν οι “αλλόκοτες” φίλες της. Η Μυράντα θα γράφει την στήλη “Ξεχασμένη στην μετάφραση”. 

Mαρία Παπαδοπούλου στη στήλη “My bus stories”. Η ιστορία της Μαρίας Παπαδοπούλουpap ξεκίνησε σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, ένα πρωινό στα μέσα Νοεμβρίου του 1982. Μεγάλωσε τριγυρνώντας στις γειτονίες και δρομάκια της Λάρνακας , με φίλους και φίλες τους οποίους περήφανα δηλώνει ότι μετά από τόσα χρόνια εξακολουθούν να μεγαλώνουν μαζί.
Σε ηλικία 17 ετών μάζεψε τα μπογαλάκια της και προσγειώθηκε στο Λονδίνο. Εκεί έζησε για μια πενταετία ως φοιτήτρια , μαθαίνοντας την τέχνη του
Marketing για αρχή και τα μυστικά της διοίκησης στην συνέχεια (InternationalandInvestmentManagement) . Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στην Αθήνα, (το δεύτερο σπίτι της), για 5 χρόνια. Με μια βαλίτσα «γεμάτη και υπέρβαρη», (γιατί ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που μαθαίνουμε στο σχολείο είναι ότι έξω από αυτό θα διδαχτούμε τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή), το 2011 αποφάσισε να επιστρέψει στην αγαπημένη της πόλη και να την ξαναγνωρίσει από την αρχή. Mέχρι σήμερα θεωρεί ότι καλά έκανε και επέστρεψε. Αγαπά την πόλη της και τους πιο πολλούς ανθρώπους της. Περισσότερο από ποτέ θέλει να βοηθήσει στην σωστή ανάπτυξη και πρόοδο της Λάρνακας. Το 2014 έγινε μέλος του LarnacAct μια ομάδα πολιτών που ενθαρρύνει τους κατοίκους της πόλης να είναι ενεργοί , να έχουν άποψη για τα τοπικά δρώμενα και να διεκδικούν δυναμικά για την σωστή ανάπτυξη , την ποιότητα ζωής και την ευημερία της πόλης της Λάρνακας. Θεωρεί ότι της «περνά» να οργανώνει εκδηλώσεις και γι’ αυτό μέχρι στιγμής έχει οργανώσει αρκετές για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ συμμετέχει εθελοντικά και στηρίζει οποιαδήποτε εκδήλωση προωθεί την Λάρνακα, τους ντόπιους καλλιτέχνες και γενικότερα τις τέχνες. Είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΓΑΙΑ δίνοντας ελπίδα ο οποίος στηρίζει τις βιοτικές και εκπαιδευτικές ανάγκες ορφανοτροφείου στην Κένυα.
Λατρεύει να ακινητοποιεί τον χρόνο, να αποτυπώνει στιγμές και να φυλάει αναμνήσεις μέσω της φωτογραφίας . Δώσε της ταξίδια και περιπλανήσεις και πάρε της την ψυχή, (αφού πρώτα γνωρίσει νέα μέρη, ανθρώπους, κουλτούρες, γεύσεις και νοοτροπίες). Αν μπορούσε θα ήθελα να γυρνάει παντού με το ποδήλατο της. Θέλει να βρίσκει χρόνο για να γράφει περισσότερο, να διαβάζει βιβλία και να πηγαίνει θέατρο ή κινηματογράφο. Μεγάλη αγάπη της είναι και η θάλασσα και νιώθει ευλογημένη που μπορεί και την βλέπει κάθε πρωί από το παράθυρο του σπιτιού της. Και φυσικά η μεγαλύτερη «αδυναμία» της η οικογένεια και οι φίλες /φίλοι της .
Η στήλη της «
MyBusStories» καταγράφει με μια ιδιόμορφη προσωπική πινελιά ιστορίες κυρίως της πόλης της Λάρνακας και των ανθρώπων της, (συμπεριλαμβάνονται και προσωπικές ιστορίες), οι οποίες αποτυπώνονται στο χαρτί (και μετά στην οθόνη του pc) καθώς γυρίζουν οι ρόδες του λεωφορείου που την μεταφέρουν καθημερινά από και προς την Λάρνακα.  

elena-x1-200x300Η Έλενα Χατζηγεωργίου, η οποία γράφει τη στήλη “Σε ταχύτητα φωτός” λατρεύει το
φως , τα χρώματα και την αυθεντικότητα στα πάντα γύρω της. Λατρεύει τη ζωή και την πολυχρωμία μέσα σ’ αυτή, που χαρίζουν οι πολύπλευρες, αληθινές εμπειρίες ταξίδια, που οδηγούν σε συνεχή εξέλιξη. Αγαπημένη της λέξη η “Ελευθερία”.
Από πολύ νωρίς, από τότε δηλαδή που έφτασε σε αυτό το πλανήτη, μπορούσε εύκολα να διακρίνει το σκοτάδι από το φως, του αληθινούς ανθρώπους από τους ψεύτικους, έτσι πάντοτε έψαχνε να βρει ανθρώπους αυθεντικούς, άξιους να θαυμάσει. Όχι ανθρώπους που ξεχωρίζουν πολύ σε κάτι, αλλά ανθρώπους μοναδικούς και ισορροπημένους σε όλα. Πλάσματα που κοιτάνε ψηλά, ζουν αληθινά, επιζητούν την εξέλιξη και έχουν αποκτήσει την ικανότητα να μετατρέπουν τη ζωή τους και τον εαυτό τους σε 
masterpiece.
Και η αλήθεια είναι πως βρήκε ήδη αρκετούς, ενώ η ίδια συνεχίζει να είναι σε μια δική της πορεία εξέλιξης και δημιουργίας τους δικούς της 
masterpiece.
Που να φανταστεί όμως πως μέσα από όλο αυτό το ψάξιμο, ο δρόμος της, θα την έφερνε κοντά σε εκπληκτικές ολιστικές και έξυπνες μεθόδους προσέγγισης της “ζωής” , οι οποίες στα χέρια της εξελίχτηκαν ραγδαία, λόγο των έμφυτων χαρισμάτων της, και ότι ο ρόλος της τελικά στη πόλη της, στο νησί της, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, θα ήταν να βοηθήσει τους ανθρώπους να ζουν ελεύθεροι, υγιείς, ισορροπημένοι, αληθινά ευτυχισμένοι, επιτυγχάνοντας όλα αυτά που επιθυμούν και ακόμη πιο πολλά, φτιάχνοντας έτσι το δικό τους 
masterpieceΈτσι το ταξίδι της πήρε άλλες διαστάσεις, αφού αγκάλιασε όλο τον κόσμο, και από τότε ταξιδεύει σε ταχύτητα φωτός, μαζί με πάρα πολλούς, υπέροχους ανθρώπους, που αυξάνονται συνεχώς. Έτσι συναντήθηκε και με την υπέροχη οικογένεια του Skala Times, στην οποία εντάχθηκε με τη στήλη της “Σε ταχύτητα φωτός”.

© 2012 Skala Times - Web Design & Development in Cyprus by PREDU Consulting Ltd.

error: Content is protected !!
Scroll to top