O μαγικός κόσμος των βιβλίων

books

Της Θέκλας Πορτέχη

Είναι για τον κάθε ένα ξεχωριστά η  πρώτη κατηγορία βιβλίων που αντικρύζει ο άνθρωπος για πρώτη φορά.
Είναι σύντομα, περιεκτικά,  άλλα με πολύχρωμες εικόνες και άλλα απλά και λυτά. Τα παιδικά βιβλία ή τα παραμύθια είναι αλλιώς, πως να το κάνουμε!  
Δεν μοιάζουν με μυθιστόρημα ή με εγκυκλοπαίδεια, κάθε άλλο. Μέσα σε ελάχιστες λέξεις έχουν τον τρόπο να σε βυθίζουν μέσα σε ένα πανέμορφο κύμα αγάπης και νοσταλγίας. Και αυτό συμβαίνει μεγαλώνοντας και όχι όταν σου τα διάβαζαν για να σε γλυκάνουν. Σου προκαλούν ένα ιδιαίτερο συναίσθημα με πλούσια μηνύματα που κρύβουν τόσο έξυπνα και με μια απροσδιόριστη και  παράξενη συγκίνηση.
Αν αυτό δεν είναι μαγεία τότε τι είναι!

Αρκετοί από εμάς μεγαλώσαμε με τα κλασικά παραμύθια με τους πρίγκιπες, δράκους και λυκους.  Όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας κουβαλάμε μέσα μας όλες αυτές τις παιδικές ιστορίες χωρίς απαραίτητα τότε -ως παιδιά- να τους δίναμε την απαραίτητη σημασία ή να τις είχαμε ανάγκη.
Σήμερα όμως ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν αντέχεται και τότε ψάχνουμε κάτι για να ξεφύγουμε.  Και αυτό δεν θα γίνει πίσω από μια οθόνη. 
Ένα βιβλίο μπορεί να σε γεμίσει. Δεν μιλάνε όλα για άμαξες και νεράιδες, μιλάνε όμως για την ζωή, για σένα. Ναι όλα αυτά δεν γράφονται μόνο για μικρά παιδάκια συγκεκριμένης ηλικίας αλλά καλέ μου αναγνώστη μπορούν να μιλήσουν και σε σένα ανεξαιρέτως της ηλικίας σου. Και αν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ πήγαινε σε ένα βιβλιοπωλείο ή σε μια βιβλιοθήκη και ρίξε από περιέργεια μια ματιά. Διάλεξε ένα, διάβασε το εκείνη  την στιγμή και θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ!

Και για να είμαστε ειλικρινής όταν οι γονείς μας, μας αγόραζαν μικρά παραμυθάκια τα διάλεγαν αυτοί για εμάς και όχι εμείς. Όλοι γονείς έχουν ένα αγαπημένο παραμύθι και όλοι γονείς ξέρουν πως έχω δίκιο. Είμαι σίγουρη έχοντας μια ελάχιστη εμπειρία στο μαγικό χώρο των βιβλίων πως ο κόσμος των βιβλίων  είναι μοναδικός και αξίζει να μπεις σε αυτόν ακόμα και αν σημαίνει να δίνεις μόνο μισή ώρα κάθε μέρα από τον χρόνο σου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!