Λογοτεχνικός Περίπατος στην Αγία Νάπα με τον Γιώργο Σεφέρη

Georgios_Seferis

Ο Δήμος Αγίας Νάπας, τα Public Cyprus και η Discover Greek Culture Culture οργανώνουν το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στις 10:30 λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Γιώργο Σεφέρη.

Η Αγία Νάπα ήταν από τα πιο αγαπημένα μέρη του Γιώργου Σεφέρη στην Κύπρο. Το μοναστήρι, το γραφικό λιμανάκι, οι ψαράδες που φωτογράφιζε, οι φίλοι που τον συντρόφευαν, ήταν οι πολύτιμες αναμνήσεις από τον τόπο που τον έκανε να δει το φως του ήλιου, το χρυσό δίχτυ, «που ένας μεγάλος άγγελος τραβά με τα δίχτυα των ψαράδων».

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα και θα ακολουθήσει τα χνάρια του Γιώργου Σεφέρη, στο σημείο που βρίσκονταν τα παλιά καφενεία, τόπος συνάντησης ντόπιων και ξένων, στο μοναστήρι με τη γέρικη συκομουριά, «παλικάρι δέντρο», όπως την ονόμασε, και τέλος στο λιμανάκι που τόσες φορές γευμάτισε μαζί με τους αγαπημένους Κυπρίους φίλους του.

Μετά τον περίπατο οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν και πάλι στο Δημοτικό Μουσείο Θάλασσα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καθηγητή κ. Γιώργο Γεωργή και τη φιλόλογο κ. Ελένη Αντωνιάδου, με τους οποίους θα συζητήσουν για τον Γιώργο Σεφέρη, τα ταξίδια του στην Κύπρο και την ιδιαίτερη σχέση του με την Αγία Νάπα.

Είσοδος: Δωρεάν (περιορισμένος αριθμός θέσεων – θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Δήλωση συμμετοχής: info@public-cyprus.com.cy & στο 7777-0300 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-18:00). 

Facebook page:
https://www.facebook.com/events/1746711235381065/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμος Λάρνακας: Ανακοίνωση για τη Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης ανάπτυξης

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024 συνάντηση του Δημάρχου

error: Content is protected !!