Σεμινάριο Κινηματογράφου: Πως να σκηνοθετήσετε ένα Βίντεο

kinimatografos

Workshop Κινηματογράφου: ‘Πως να σκηνοθετήσετε ένα Βίντεο, Βασικοί μεθόδοι και αρχές’
Το workshop θα περιστρέφεται γύρω απο τις βασικές αρχές σκηνοθεσίας. Θα έχει συνολική διάρκεια έξι ωρών και θα γίνει σε δύο τρίωρα.

Το σεμινάριο θα αποτελείται από θεωρία καθώς και ασκήσεις πρακτικής. Πιο συγκεκριμένα, θα αρχίσει με μια μικρή αναδρομή και αναφορά στην Ιστορία του Κινηματογράφου με έμφαση στο πρίσμα της σκηνοθεσίας και το πως έχει εξελιχθεί μέσα από τα διάφορα καλλιτεχνικά κινήματα.

Έπειτα θα επικεντρωθούμε στις βασικές αρχές και μεθόδους σκηνοθεσίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα με την προβολή αποσπασματικών σκηνών από ταινίες του παγκόσμιου στερεώματος να αντιληφθούν και ν’ αναλύσουν το πως γίνεται πράξη η σκηνοθετική προσέγγιση. Επιπλέον θα αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους η επιλογή συγκεκριμένων τεχνικών σκηνοθεσίας υπηρετεί το σενάριο και το επιδιωκόμενο αίσθημα σε μια ταινία ή ένα βίντεο.
Επίσης θα ασχοληθούμε με τεχνικούς κινηματογραφικούς όρους όπως το κάδρο, την θέση, την κίνηση της κάμερας και mis en scene. Θα μάθουμε πως μια σκηνή μετατρέπεται από το όραμα του σκηνοθέτη σε shot – list και storyboard.

Το κινηματογραφικό εργαστήρι θα κλείσει με ασκήσεις πρακτικής όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μπούνε στο ρόλο του σκηνοθέτη και να σκηνοθετήσουν μικρές σκηνές.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 16 που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με τις τέχνες ή που είναι απλά λάτρεις του κινηματογράφου, σε youtubers, σε φοιτητές, νέους, εκπαιδευτικούς και άτομα όλων των ηλικιών που θέλουν να μάθουν πως φτιάχνεται ένα βίντεο.

Παρασκευή 2 Μαρτίου 18:00 – 21:00
Σάββατο 3 Μαρτίου 10:00 – 13:00
Ηλικίες: 16 + άνω
Κόστος Συμμετοχής: 50 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
24 001502
99 875285
Email: cinemaworkshopscy@gmail.com

Facebook event:
https://www.facebook.com/events/235500336992178/

Η Άντρια Νικολάου είναι σκηνοθέτης όπου τα τελευταία χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στη Κύπρο. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο κλάδο Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έπειτα συνέχισε με σπουδές πάνω στο κινηματογράφο σε Αμερική και Λονδίνο.

Έχει εργαστεί σαν σκηνοθέτης σε Κύπρο, Ελλάδα και Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια ζεί μόνιμα στη Κύπρο. Σκηνοθετεί κυρίως music videos, βίντεο που αφορούν κοινωνικά ζητήματα όπως ο ρατσιμός, η μετανάστευση, οι πρόσφυγες καθώς επίσης και corporate video. Παράλληλα ετοιμάζει μια ταινία μικρού μήκους. Επίσης σύντομα θα εκδοθεί και η πρώτη της ποιητική συλλογή.

 

https://vimeo.com/antrianicolaou

Συνέντευξη της Άντριας Νικολάου στο Skala Times:

https://www.skalatimes.com/2017/07/07/%CE%AC%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!