Η στάση μας απέναντι στη ζωή….

bubbles
Της Γιώτας Δημητρίου
(Αρχισυντάκτρια Skala Times)

Δεν έχεις πάντα για όλα απαντήσεις.
Μερικές φορές όταν τα “γιατί” ρίχνουν βροντές πόνου εσύ μένεις με ένα “δε ξέρω” να κοιτάς ενίοτε μοιρολατρικά τον ορίζοντα και να αναρωτιέσαι αν τελικά “όλα στο κόσμο γραμμένα”.

Όταν ο “δράκος του φόβου”* κουρνιάζει στην αγκάλη σου κι εσύ μένεις χωρίς αποθέματα θάρρους η αλήθεια είναι πως τα πράγματα φαντάζουν πολύ δύσκολα. Μα ποιος είπε πως τα πράγματα θα είναι πάντα εύκολα;  Και στο κάτω κάτω ποιος ξέρει αν μετά τη καταιγίδα δεν έρθει μια νηνεμία;

Ίσως τελικά ο Odin Dupeyron να έχει δίκιο. Ίσως “η δύναμη μας να είναι ο έλεγχος της στάσης μας, γιατί η στάση μας απέναντι στα πράγματα και τις καταστάσεις είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ”.

Κανείς δεν είπε πως δεν θα συναντήσουμε τέρατα και πόνο στη διαδρομή, αλλά το πως θα σταθούμε απέναντι στο πόνο και στα τέρατα θα καθορίσει το ποιοι είμαστε στα αλήθεια (άλλωστε είναι γνωστό πως “οι καλοί καπετάνιοι στις φουρτούνες φαίνονται”) και ίσως καθορίσει και το πεπρωμένο.

Δεν έχω ούτε εγώ για όλα απαντήσεις. Αλλά το πως θα σταθούμε απέναντι στα μεγάλα ερωτήματα,προκλήσεις και πόνους της ζωής είναι σίγουρα δικιά μας υπόθεση.

Το πιο κάτω είναι απόσπασμα από το υπέροχο βιβλίο “Και το Παραμύθι δεν τελείωσε” του Odin Dupeyron το οποίο διάβασα πριν λίγες μέρες και κατάφερε να μου ανοίξει ακόμα ένα παράθυρο αντίληψης απέναντι στη ζωή… έτσι όπως κάνουν πάντα, μόνο τα καλά, βιβλία.

Έχεις μάθει πολλά στη ζωή σου. Έχεις μάθει πια ότι δεν μπορείς να έχεις τον έλεγχο όλων των πραγμάτων, αλλά σίγουρα έχεις τον έλεγχο του εαυτού σου….. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν αύριο θα βρέξει ή αν θα έχει ήλιο. Όμως αυτό που έχεις υπό τον έλεγχο σου είναι η στάση σου απέναντι στη βροχή ή στον ήλιο. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν η ζωή σου θα είναι γεμάτη όμορφες στιγμές ή αν θα υπερισχύουν οι πίκρες. Όμως μπορείς να ελέγξεις τη διάθεση σου, την επιθυμία σου για ζωή και τη στάση σου απέναντι στην αποτυχία. Αυτή είναι η δύναμη σου, ο έλεγχος της στάσης σου, γιατί η στάση, αγαπητή πριγκίπισσα, είναι ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Σ’ αυτή τη ζωή θα πρέπει να μάθεις ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι-κλειδιά, δεν υπάρχουν στιγμές-κλειδιά, δεν υπάρχουν ευκαιρίες-κλειδιά, μόνο υπάρχουν: στάσεις-κλειδιά. Η ζωή πάντα επαναλαμβάνεται. Κάποιος πληγώνεται από τον έρωτα και μετά ερωτεύεται ξανά, χάνει τη δουλειά του και μετά βρίσκει ξανά δουλειά. Κάποιος μπορεί να κερδίσει τα πάντα, να τα χάσει όλα και να τα κερδίσει ξανά. Η ζωή είναι φτιαγμένη από αιώνιες αρχές, εκκινήσεις”. 

* Ο “Δράκος του φόβου” πρωταγωνιστεί στο βιβλίο αυτό του Odin Dupeyron


odin

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια επιτυχία για το δικηγορικό γραφείο Δειλινός & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε. στη Λάρνακα / Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα με το ποσό της αξίας του ακινήτου πλέον τόκους €4.220.000

Aναγκάζεται πλέον η Κυπριακή Δημοκρατία να αποζημιώσει την ιδιοκτήτρια ακινήτου στην Λάρνακα έκτασης 107.898 τ.μ. που απαλλοτρίωσε το 2002 για την Διαχείριση της Αλυκής Λάρνακας

Ελάτε να (ξανα)περπατήσουμε

ENG Text Follows Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να ανακαλύψουμε την ιστορία των γειτονιών της Λάρνακας και των ανθρώπων της, το Σαββατο, 27 Απριλιου σας

error: Content is protected !!